Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 19

• 45 721
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Феичке, за замразяване на 4 яйцеклетки(или колкото и да е, но над 3) платих през ноември 600 лв. Предполагам, че за следващите ще е по-малко, защото тези са ми първите.

# 181
  • София
следващите са 200, независимо от бройката, така ми казаха на мен.

# 182
 Здравейте предстои ми цветна снимка на тръбите около 25-28 януари.тъй като ми е за първи път съм много притеснена.кога се записва час и дали ще има пробрем с часовете този месец ?много ме е страх от упойката тъй като никога не ми е правена такава.процедурата доктора при койго си ли я прави?

Здравей,Кети.Няма нищо страшно,успокой се.Като ти дойде мензисът се обади на тела за записване на часове.Там ще ти сметнат дните и ще ти запишат час.Да на мен Перси ми е лекар и тя ми я прави,но по ангажираност има и изключения.Цялата история с упойка,снимка и събуждане е около 15 минути.Да има близък с теб и си хапни шоколад и кола си пийни,след снимката разбира се,защото пада кръвното.То на мен още вътре ми дадоха кола.А трябва да си гладна и жадна.Това е най-лекото от нашите женски неволи.Ревливо успехче ти желая.
Благодаря ти mi4eto71,  аз по принцип съм с ниско кръвно и незнам как ще е.и на мен Персенска ще ми я прави снимката,  а след нея ще ми маха полипи в матката но на другия цикъл предполагам.освен тези 15 минути после колко стоиш в болницата ..твоята снимка добра ли беше и имаш ли си бебенце вече
  bouquet Още веднъж ти благодаря за куража!!!Бъди здрава и щастлива♥

# 183
Здравейте, не съм пациент на клиника Надежда, но ме интересува ако си запиша час при доктор Стаменов от кой момент започва лечението и стимулацията, т.е. да ме третират като пациент?

# 184
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, не съм пациент на клиника Надежда, но ме интересува ако си запиша час при доктор Стаменов от кой момент започва лечението и стимулацията, т.е. да ме третират като пациент?

Веднага с първия МЦ

# 185

Нещо не стана ясно питането ти, но си пациент на болницата в момента, в който те регистрират в компютъра, т.е. ти направят досие. Лечението почва сред прегледа при доктора, а стимулацията почва, когато доктора реши,че си готова.

За час при д-р Стаменов обаче може да се доредиш за след година, ако не е рекъл Господ по-рано Peace

# 186
за замразяване на 1 ембрион мин. година платих 450лв. след 2 месеца ми го върнаха (трансферираха)и сега пак ще събирам ембриони. отново ли 450лв плащам за първия

# 187
Благодаря на всички, които ми отговориха, знам каква е ситуацията с часовете, не пречи отсега да се запиша, а ако нямам нужда тогава още по-добре Simple Smile

# 188
  • София
за замразяване на 1 ембрион мин. година платих 450лв. след 2 месеца ми го върнаха (трансферираха)и сега пак ще събирам ембриони. отново ли 450лв плащам за първия
да, ако е един 450, ако са повече от 3-600.

# 189
Мерси Бамби...Успех ти желая

# 190
Lady be, благодаря за информацията за конференцията.
Може ли да напишеш по-подробнf, каква промяна е желателно да бъде направена в Кодекса на труда. Работата ми е свързана пряко със законодателната дейност в парламента и мога да направя предложение, ако имам яснота по предложението, за да подготвим и мотивите към него,и да говоря с мои колеги от другите парламентарни групи, за да го подкрепят.
Успешна седмица на всички Simple Smile

Привет, Голди,
Започвам отзад напред

В секция ОБЯСНЕНИЯ НА НЯКОИ ДУМИ след КТ пише:
13. (нова - ДВ, бр. 103 от 2009 г., в сила от 29.12.2009 г.) "Работнички и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро" са работнички и служителки, които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.
Това означава, че в най-добрият случай периодът от време е 5 дни, а най-често едва 3.....

Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа работника или служителя:
(2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., доп. - ДВ, бр. 103 от 2009 г., в сила от 29.12.2009 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177.
Можем да излизаме в отпуск, само когато сме в напреднал стадий – т.е. пак въпросните до 3-5 дни

Чл. 333. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 1999 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:
-   (5) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., изм. - ДВ, бр. 46 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 103 от 2009 г., в сила от 29.12.2009 г.) Бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро може да бъде уволнена с предизвестие само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1, 7, 8 и 12, както и без предизвестие на основание чл. 330, ал. 1 и ал. 2, т. 6. В случаите на чл. 330, ал. 2, т. 6 уволнението може да стане само чрез предварително разрешение на инспекцията по труда.
Защитени сме от уволнение отново за 3-5 дни – а няма нужда...

Питам се защо никой не е помислил и за мъжете, участници в този процес – на някои от тях съще се правят пункции на тестиси...

# 191
Lady Be по чл. 157 ме интересува дали ако се ползва отпуска тя е допълнителна, т.е. извън 20-те дни основна?

# 192
  • Sofia, Bulgaria
Не не са допълнителни , просто можеш да си ги вземеш наведнъж   bouquet

# 193
3 дни наведнъж, май много ще ми дойде Joy

Тогава този член се явява абсолютно безсмислен... мислех си, че познавам КТ, но тези неща ми бяха убягнали Simple Smile

Единствената полза е че работодателят не може да откаже ползването.

# 194
За сведение на момичета, които ще започват опити по фонда. Записват часове за започване след 15.01.
Това е супер. Подписан ли е договорът вече?

Общи условия

Активация на акаунт