Очакваме с копнеж, Мартенски бебевалеж!

• 44 599
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
emilka, много зависи от нагласата и психиката на жената Simple Smile С предната бременност съм изчела какви ли не истории и изобщо не ме е било страх Wink Другото, което е- това че моето раждане е било дълго, не значи че всичко ще родят като мен, имам приятелки които родиха за първи път за около 2 часа, а моето раждане беше почти 24 часа. Така че всичко е много индивидуално Wink

# 241
На мен ще ми е първо раждане и гледам да не се шашкам още, опитвам се да мисля позитивно и така.. да видим като наближи още де. Simple Smile
А иначе съм решила да раждам в Токуда, там ми е доки и не съм се чудила много, много.

А за болките и мен ме болеше адски много таза ту вдясно, ту вляво и едва се въртях, седях, ставах.. абе ужас, но сега последните няколко седмици се е пооталожило и само на моменти. Тъй че може и да ви премине малко Simple Smile

А и да ви се похваля, снощи даже бях на дискотека  Joy бяхме на един рожден ден и очаквах, че няма да седим много или ще подпирам само сепарето, но си и потанцувах даже лекинко, много добре се чувствах.  dance Надявам се само да не съм стресирала много бебата, но и тя ту беше спокойна, ту "танцуваше" в такт с музиката Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 15:03 от Silveto

# 242
Аз също раждах във Втора градска, казано честно бях доволна, акушерката ми беше страхотна, докторът се справи отлично, защото имах затруднения с изкарването на плацентата. Нямаше нито едно заразено с коки дете, всичко беше стерилно, не случайно не дават прииждане на външни хора и аз съм ЗА това нещо  Naughty Ще имат цял живот пред тях да му се радват и да го гледат. Това което не ми харесва е, че не разбират от кърмене, не могат да помогнат, да дадат съвет. И както ми беше първо дете, го гледах като полезно изкопаемо, то не искаше да суче, аз изападах в паника и ревях...Иначе раждането ми мина леко, родих за 3-4 часа, имам само два външни шева, никакви разкъсвания.  Peace Пак смятам да раждам там. Но разбира се няма гаранция, че и сега ще съм толкова доволна, всичко е Божа работа.  Rolling Eyes Дано отново да мине леко...Ще се опитам да повторя действята си от преди, имам чувството че беше вчера, всичко помня в детайли.

# 243
Нищо не чета за раждането и лошите истории изобщо не ме впечатляват.  Grinning
Изобщо не го мисля и после-то с бебето. Някак си... в главата ми е представата, че всичко е естествено и трябва да си се случи естествено и край. Може би ми предстои да се притесня.
Единственото, което се притеснявам са разходките - бутането на 15кг. количка от 50кг. мама не е точно естествено и не ми се струва лесно по родните улици, а до парка си е ходене.
За раждането се чувствам безкрайно сигурна в лекаря си и чувството, че ще ми казва какво да правя и нищо не съм чела, а може би трябва, като слушам как всички четат книжки. Ще си разказваме после Simple Smile

# 244
Добро утро, момичета  kaffeetrmker_2
Изкарах ужасна нощ. Нямах търпение да дойде сутринта - голям дискомфорт в корема, накрая съм заспала седнала и като се събудих със страх станах. Надявах се до сутринта да ме е отпуснало, но не и за това направо стягам багажа и към вкъщи в Русе. Там поне ще съм по - спокойна, че болницата ми е по - близо.

# 245
  • София
Който иска да кърми успешно, е добре сам да се подготви предварително. Голяма грешка ще е да разчитате на доктори, акушерки и педиатри в това отношение. Адекватните се броят на пръсти, затова често крайният резултат е отбиване на бебето.

# 246
Здравейте мами!  Hug Ровя се из нета и събирам инфо за бебешката козметика и попаднах на някаква БГ фирма BIO G-някой има ли опит или инфо за тази марка?  newsm78 http://www.biogcosmetics.com/shop/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88 … 1%8F%D0%BB%D0%BE/ Като гледам състава на това олио и аз бих го използвала...

# 247
Не се шашкайте как ще родите.Това така или иначе ще стане, независимо дали ни е страх или не LaughingПри първото раждане бях супер спокойна, защото не знаех какво е.При второто-се надявах(така се говори), че е по-лесно от първото.И отново бях спокойна, макар че се оказа точно обратното.Сега вече нямам никакви очаквания  GrinningПри всеки е различно, както всеки различно понася посещенията при зъболекар-едни ги е страх, треперят, шашкат се, чакат до последно , искат упойка, други -го приемат като нещо нормално, както ходенето до магазин, например.Ако ги питате, те различни истории ще ви разкажат и всеки ще  е прав за себе си.Така е и с раждането и митовете покрай него.

А за кърменето-действително е по-добре да човек да е малко осведомен, защото понякога се получават доста противоречиви съвети, а отбиването лесно става.С голямата дъщеря го изпитах това на собствен гръб, втория път пак някои грешчици направих, но поне не бяха фатални, щом изкарах 13 месеца кърмене.

# 248
Здравейте момичета, ако някоя от вас има тел. на др Груева от София може ли да ми го изпрати на ЛС Hug

# 249
Здравейте отново,
Много си харесвам спалното комплектче. Нямах търпение да го сложа на кошарката и да снимам.  Grinning

Ето го и него:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=704249236282139&l=022d319007
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=704249282948801&l=8a5ca16d6b

bubeto77 я сподели от къде ти е комплекчето, много ми харесва и е много свежарско Simple Smile таа и аз искам Grinning

Погал по коремчетата на всички мами, всички бебета да са спокойни и да си чакат март месец Stuck Out Tongue

# 250
Здравейте, мами!
Относно избора на болница и лекар, водещ раждането, този път съм се спряла на Окръжна болница в София.
Първият път раждах във Втора градска и не искам този кошмар да се повтори пак.
Приятен ден на всички!

# 251
Момичета,а защо не се виждат лентичките ни?  newsm78
Иначе днес една приятелка ми донесе дрешки от нейното бебче,което вече е на 6 месеца-страшно са сладки!Аз съм купила някои неща,майка ми също,но нейните още не съм ги виждала...  Party Изтеглила съм си от интернет списък с необходимите дрешки за началото и мисля да се съобразя с бройките,описани там!

# 252
Момичета,а защо не се виждат лентичките ни?  newsm78
Иначе днес една приятелка ми донесе дрешки от нейното бебче,което вече е на 6 месеца-страшно са сладки!Аз съм купила някои неща,майка ми също,но нейните още не съм ги виждала...  Party Изтеглила съм си от интернет списък с необходимите дрешки за началото и мисля да се съобразя с бройките,описани там!

Привет Simple Smile
Относно лентичките преди малко прочетох в една друга тема, че можеш да махнеш отметката пред   "Не показвай подписите на др. потребители" като влезнеш в Профил -> Настройки Изглед и подредба.

Иначе и аз ще се придържам към препоръчителните списъци, защото очаквам няколко приятелки също да ми дадат това-онова, пък дрешките нали се израстват много бързо от бебоците и няма нужда от прекалено голям гардероб Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 12:09 от ~Bells~

# 253
и аз се придържам към списък от интернет за първоначалните покупки.....после ще си покаже какво още ми трябва

# 254
bells,благодая за инфото!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт