Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 847
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
В никакъв случай, много ми е ценно мнението именно на майките, за това и се записах в темата Peace
Което ме подсеща за напредъкът ни именно в тази насока - преди беше доста саможива, не забелязваше отсъствието ми, докато откакто проходи особено ме следва навсякъде като патенце, иска да играем на ''ку-ку'', хваща ме за ръце да подскачаме, гали ме, търси и други дечица, докато преди беше тотално индиферентна към подобни неща. Още веднъж благодаря за насоките и ще следя темата с интерес, както и ще пиша какво се случва с нас Hug

# 151
  • София
Миличка не се засягай, не те пращам при терапевтите ти за да ми потвърждават думите, а за да ги подсетиш да ти помогнат за това. Те виждат детето ти и го опознават и могат да ти дадат най точните насоки за това как и по какъв начин да достигнеш до емоциите му. Разбираш ли децата изостават, защото не изпитват желание за общуване, това, че твоето дете започва да го прави е много добър знак и както би се изразил един терапевт е обучаемо дете - има хляб в него и би могло бързо да навакса. Много деца дето се вика нямат този "хляб" и при тях е много по трудно.

Желая ти успех и късмет  Hug

# 152
Благодаря от сърце Hug

# 153
Две годинки е най-благодатното и благодарно време!
Ако можех да съм с този акъл на онези години:) и детето ми сега беше на 2, първо щях да забележа, че нещо не е наред.
След това щях да го запиша за оценка в Св. Никола. След това щях още на две, да започна интензивна терапия.
И с този акъл, на онези години, не бих губила време в самообвинения,обвинения и търсене на причината.
С този акъл, на онези години:))

Сега с този на тези, чувствам че най-много със сина ми се нуждаем да сме в среда, където никой не ни познава и не е предубеден, искам да изкрещя и изгоря етикета,който му сложихме с диагностици, терапевти и учители.
Но пък без това, нямаше да е получил вниманието, грижи и подкрепа, от които се нуждаеше, за да стигне до тук.
Параграф 22 Simple Smile
Но неистово вече искам да разбия стената му....

# 154
  • София
Статия за евентуалната връзка, между увеличеното използване на парацетамол и нарастналата честота на аутизъм, дефицит на вниманието с хиперактивност и астма при децата. - http://www.greatplainslaboratory.com/home/eng/Acetaminophen.asp

# 155

Вероятно се питаш как да му помогнеш на детето да навакса с изоставането. Би трябвало да са ти го казали досега терапевтите, но би могло да са пропуснали, защото предполагат, че ти вече го знаеш или пък си мислят, че ние родителите сами ще се сетим и не е необходимо да ни го казват и те. На първо време се върни назад и наваксайте пропуските досега. В момента да кажем детето ти е на две години реална възраст, а развитие да кажем на годинка и три месеца. Тоест детето ти има изоставане в някои области. Това не е краят на света, но за да навакса ще трябва да се върнеш и да го научиш на всичко, което би трябвало да знае дете до годинка и на дете на годинка и три месеца, както е негововата реална възраст според изоставането. Нещо такова........искаш детето да може да чете, когато е на 7 годинки, но детето има изоставане и не познава буквите, затова за да започне да чете трябва да се върнем назад в обучението и да наваксаме пропуска с научаването на буквите. И чак тогава ще започне да чете. В твоя случай не изисквай от детето да прави неща които трябва на неговата реална възраст, а се върни и го научи на всичко пропуснато досега. Можеш да ползваш таблици за психомоторно развитие на бебето по месеци - например тази  Късното прохождане би могло да бъде и от Сензорен проблем, например недобра координация между възприятията. Ако имаш въпроси по таблицата, която ти препоръчвам - питай - имаме опит и сме учили и учим децата си на всичко, което за другите деца им идва отвътре, а ние ги учим на това. Най просто казано - дете в норма знае по подразбиране, коя е и каква е мама, а ние знаем как да му обясним и го обучаваме нашето дете какво е мама. Когато наваксате всичко до годинка и три месеца, която е да кажем неговата реална възраст на развитие - след това много по лесно и бързо ще донаваксаш пропуските до физическата му възраст.
Много ми хареса и аз сега се опитвам да го уча още от началото . Те и моите са близнаци но никога не са имали вид на такива а като по- голям и по - малък брат . Изоставаше доста тръгна на 2 години и 5 месеца седна след годината. И му поставиха диагноза аутизъм на 2 години и 7 месеца.

# 156
Aila,
статията е наистина интересна, въпреки че тази връзка се обсъжда от 4-5 години, ако не и повече. Ето линк към друга статия, която е също интересна и съдържа инфо и за връзката между аспирина и Рай синдрома. Заслужава да се потърси инфо, дали наистина аспиринът е реабилитиран.
http://www.altmedrev.com/publications/14/4/364.pdf

# 157
Научих днес нещо супер притеснително.
В някакъв център в Габрово, "изработвали" с някаква машини някакви хапчета и ги "настройвали" в зависимост от това, какво иска родителя- детето да започне да познава цветовете, детето да проговори..всяко "посещение" в центъра струвало по 400 лв., отделно от някаква начална вноска...

Безумие!
Струва ми се, че  не е далеч денят, когато ще започнат осъдителни присъди на такива шарлатани...

То, продаваха "Камилско мляко" на децата за лечение от аутизъм- за по 2 000 лв. бутилките..., продаваха "Белина- ММС"...

И колко прозрачно за мислещите- използваш мързела и надеждата на родителя- че с едно или няколко вълшебни хапчета детето ще проговори или като изпие един камион мляко с неясен произход..или се напие с белина да му изчисти всички глисти и му "изчисти" и аутизма...

Безумие, което вирее добре върху невежество и мързел!

# 158
Имам аз един познат дето се лекува там и ме кара да ходя и аз да се лекувам. С разликата, че той е здрав като вол, а не като мен да не казвам с какви диагнози. И сега като ми намериха бучката на гърдата каза да не давам да ме оперират, щото ония така казали. Отделно щеше да ми показва един дето са му давали 2 месеца живот, а ей го сега, жив и здрав. Такива  #2gunfire

# 159
Този заслужава, а особено шарлатаните, дето се възползват от проблемите и нещастието на хората, заслужава да го вържат, да му налеят в устата 1 тон камилско мляко ( без сертификат, както го караха с цистерните в България за лечение на аутизъм), след това да го напоят здраво с ММС или белина, каквото е под ръка, да го натъпчат със специално приготвените хапчета за лечение на всичко в Габрово и накрая да го хелират и му извадят всички минерали и витамини от организма, заедно с имагинерните тежки метали.

После да видим от специалните хапчета за разпознаване на цветовете, колко цвята ще му останат познати!

И Гала, за бучката на гръдата, не губи време да се доверяваш на шарлатаните, а се довери на сериозната медицина!
Както и за всичко, свързано с децата, разбира се...

# 160
Е добре, да споделя и тук радостта си. Подложих се на операция и днес пристигна хистологията, доброкачествена е. Искам и другите ми здравословни проблеми така да се решат успешно.

# 161

гала  Hug страхотна новина !

# 162
Гала,  Hug  bouquet

# 163
Гала, чул те Господ! Praynig
Kezaja, имаш много силно чувство за справедливост. Joy
А за габровския 'център' хората са казали: 'Сиромах човек, жив дявол!' Twisted Evil

# 164
Да, Нинче, и накрая, ако все още мърда, да го сложат на без глутен и без казезин, докато свръши напълно!:))

Общи условия

Активация на акаунт