Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е програмата Son-Rise и какви материали се споделят във форума?
Какви са препоръките за учебниците и сборниците към тях?
Какво представлява тестът „Погрешно убеждение“ и какви са наблюденията на участниците във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е програмата Son-Rise и какви материали се споделят във форума?
Програмата Son-Rise е образователна и терапевтична програма, предназначена за деца с аутизъм. Във форума се споделят материали, свързани с програмата, като игриви документи, модели за развитие и предложения за превод на материалите на испански. Освен това се споделят опит и резултати от прилагането на тестове и упражнения, които са част от програмата.
-
Какви са препоръките за учебниците и сборниците към тях?
-
Какво представлява тестът „Погрешно убеждение“ и какви са наблюденията на участниците във форума?
Тестът "Погрешно убеждение" е предназначен за оценка на разбирането на децата, особено тези с аутизъм, за вътрешни вярвания и възприятия. Участниците във форума споделят своите наблюдения и резултати от прилагането на теста, обсъждайки реакциите на децата и техните интерпретации на ситуации, които изискват разбиране на чужди убеждения.
-
Как да отговоря на въпросите на детето относно темата за мъжете и жените?
-
Как мога да помогна на детето си, което често досажда на хората с разговори по различни теми?

. Предполагам е изоставала и в другите неща, като обръщане, пълзене, изправяне. Това, че още не говори не е показателно, но щом е съчетано и с двигателен проблем, според мен има проблем, което не го прави автоматично от аутистичен характер. 
Това споделят като най-голям проблем и педагозите й - че трудно се концентрира, и те прекъсва с бебешко бърборене или вик. Това е най-главният проблем, а ако тръгнем на нейната, ни прави на маймуни и се връщаме в начално положение. И най-притеснителното ми е, че и нещата, които знаеше - по точно според мен бе научила наизуст, вече бърка 
за съжаление. Не те карам да учиш детето на цветове, карам те да го учиш да общува. Карам те да го учиш да те погледне, да следи и да отговаря на усмивката ти, да го учиш да те потърси с поглед, да се забавлява с храната, да си потърси играчката, да заплаче когато излизаш, да протегне към теб ръчички за да те посрещне. Всичко това е пропуснато и ще трябва да го научиш ти. Звук, цвят и предмет са четенето за което ти говоря. И не си мисли, че не можеш да я научиш - можеш и трябва, просто не знаеш как. Повтарям - ще помагаме ако желаеш с предложения. Ако мислиш, че ти говоря глупости ти препоръчвам горещо да попиташ терапевтите ти за това, което ти предлагам - доколко е важно. Сигурна съм, че те ще ти дадат нужните насоки.