Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 890
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
констанца, благодаря за разяснението!    bouquet
Останах с впечатление, че изкуственият окситоцин пречи на естествените процеси в мозъка на новороденото. Embarassed
А сега имам друга питанка.
Свеки се консултирала в София за Хриси /мъжът ми не може да ми обясни с кой/ и ми дадоха това.
SE2®
Някой ползал ли го е? Приемам всякакви мнения. Praynig

Мнение на доцент Paul Knoepfler, Ph.D.

Why I do not believe in stem cells for autism today

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 20:50 от n_alex76

# 241
Катина, незнам дали е нискофункционален аутизъм, просто искам да разбера повече за него, тъй като по-малко се пише. А иначе ни предстои нова оценка в Св.Никола и ще видим, смятам, че имаме голям напредък.

Относно Слънчогледи, разбирам, че си доволна. Твоето дете кога проговори?

# 242
  • София
Май никога не съм мислила за разлика високофункциониращ и нискофункциониращ аутист  Thinking  Май няма дете проговорило за един ден. Специалистите считат, че детето е проговорило когато каже две свързани думи. Аз пък мисля, че проговарянето е дъъъъъъъъъълъг процес свързан с разбиране на изговореното и в тази връзка май още не е проговорил както трябва. А иначе можеше да изговаря думите някъде към 5-6 годишна възраст.

Теб май не те интересува какви са нискофункциониращите аутисти, а те интересува какво да направиш за да проговори детето ти. Стреми се да мислиш с нагласата - все още не е проговорил, а не само с не е проговорил. Мисленето ти трябва да бъде - все още не може, но ще може, а не - той не може. И прави всичко възможно за да стане това, което все още не може. В св. Никола отчитат състоянието на детето към момента на обследването, и ако напредъка спрямо предното обследване не е задоволителен за теб, това не означава, че не би могъл да се подобри при следващото обследване догодина например. Никой не може да прогнозира кога и колко ще се развиват децата.

Може би нискофункциониращи казват, че са тези деца при които напредък няма спрямо предното обследване, или ако има е нищожен - не съм се замисляла по този въпрос. Със сигурност знам за по големите над 6, когато направят тест Векслер и Айкюто определи ниско или високо е то - тогава е по ясно кой как функционира  Thinking

n_alex76, нищо не съм чувала за това, което са препоръчали на свеки, ама не знам защо първата асоциация, която ми изникна в мозъка е като с манията по камилското мляко. Не е лошо да  разбереш кой точно го е препоръчал това на свекърва ти. Лекар ли е, какъв точно, фармацевт ли, дистрибутор ли???

# 243
Да, права си Катина, важното е да мислим положително, а ние сме майки, така, че няма как иначе. Благодаря за полезната информация!

# 244
Number of chemicals linked to autism and other disorders doubled … ears, study shows
Цитат
Based on an analysis of previous studies, researchers added six new toxins to a list of chemicals believed to pose a threat to the brains of fetuses and young children: manganese, fluoride, chlorpyrifos, dichlorodiphenyl-trichloroethane (DDT), tetrachloroethylene, and the polybrominated diphenyl ethers.

Мътна вода носи рак в Търновско
Цитат
Специалистите от РИОКОЗ са категорични, че завишените нива на нитрат и манган не са опасни за живота на местните.
Повишеното количество на манган в питейната вода в Свищов и околните села е констатирано многократно при извършваните проверки и замервания на инспекторите от РИОКОЗ. При една от проверките преди две години бе регистрирано количество манган 12 пъти над допустимата норма.

Тези от РИОКОЗ ми иде да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 245
n_alex76

Скрит текст:
Почти винаги, когато нещо се преразказва, има субективен елемент. За да не се напрягаш толкова по отношение на мангана, виж какво пише в статията статия за него:
"Cross-sectional data from Bangladesh show that exposure to manganese from drinking water is associated with reduced mathematics achievement scores in schoolchildren. A study in Quebec, Canada, showed a strong correlation between manganese concentrations in hair and hyperactivity. School-aged children living near manganese mining and processing facilities have shown associations between airborne manganese concentrations and diminished intellectual function41 and with impaired motor skills and reduced olfactory function. These results are supported by experimental findings in mice." Тя съвсем не звучи така, както съобщението. Ако все пак искаш да я прочетеш, ето линк към нея
http://download.thelancet.com/pdfs/journals/laneur/PIIS1474442213702783.pdf?
id=eaavhuaGMI1Mp_FPeI7qu
Според мен по-голяма информативност има друга статия http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3404655/pdf/ehp.1104285.pdf

# 246
констанца, благодаря за линковете!  newsm51

# 247
Здравейте, момичета. Искам да споделя, не ми се живее. Имам син на 15 месеца, който ще има скоро диагноза, но по всичко личи, че е аутист. Не мога да го приема, помогнете ми, наистина искам да умра, не да гледам как се мъчи и не разбира нищичко....!!!!!!

Той не говори, само понякога казва "брррр", ""Китеттттт" или "дайгу". Не знае кои сме мама и тати, няма очен контакт, не си познава името. Има мания по гуми на коли и песнички в ютюб. Има ханд флиппинг, не знам как е на бг. Мисля, че е хипосенситивен към светлина, звук, допир и храни. Яде всичко. Обожава люлки, стълби, подмятане. Вглъбен е непрекъснато. Сърцето ще ми се пръсне!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Живеем в САЩ и започваме с ранната интервенция скоро, но просто не знам как да приема, че от "пу-пу, дано не ми се случи" преминах в "и аз съм от вас". Вие сте майки - героини, поклон!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Чета денонощно, не се храня, незнанието как ще се развие ще ме убие!!!! Най-лошото е, че вследствие на ужасно тежкото му раждане аз получих много рядко увреждане дисавтономия и съм полуинвалид. Животът ми няма смисъл....

# 248
Ева,
животът ти има смисъл и това е синът ти! Не се умира толкова лесно, не бой се.  Wink
15 месеца е ужасно ранна възраст, можете да направите толкова много! Започни от някъде, постепенно хаоса в главата ти ще утихне и всичко ще си дойде на мястото. Колкото по-бързо стъпиш на крака, толкова по-бързо ще се заемете с работа, а това в момента е най-важното. Децата се повлияват на терапии и се променят драстично. Нищо не е толкова черно, колкото ти се струва в момента.
Препоръчвам ти да се запознаеш със son rise program, за вашата възраст е много подходяща. В youtube има много обучителни клипове.
Не забравяй, че това е същото дете, което толкова много обичаш. Той има нужда от теб, затова трябва и ще намериш сили. Прегръщам те, ще се справиш! Hug

# 249
  • София
Ева, вземи се в ръце!!! Какви са тези глупости, които говориш. Ами какво да кажат родителите на деца с по-тежки увреждания като ДЦП, ракове и тн. Извинявай, но понякога човек има нужда да му се скарат, за се вземе в ръце - поне при мен действа. Синът ти е само на 15 месеца. Та той е едно бебе. И синът ми в норма на тези месеци имаше безброй аутистични черти (при Аутиста се появиха след 2рата година) Живееш в САЩ - страната на ABA и SON RISE. Страна с традиции вече, така да го нарека. Синът ми започна да разбира едва след 4тата си година, но това не ме е карало да искам да умра Wink
Един съвет - посети психолог, ако имаш възможност, но за теб. Препоръчвам на всички. Не е срамно, много помага. Ще питам Гугъл какво е дисавтономия  Embarassed На едно обучение все ни обясняваха как новината, че детето ти е аутист се равнява на новина за смърт. Ти явно го приемаш така. Аз лично съм темерут и чак до там не стигнах, но бях в депресия и затова ти говоря от опит.
Кате, споделям мнението ти за проговарянето ти. Гого преди регреса имаше над 20 думи в речника си, които останаха близо 2г. Е, не мога да кажа, че е проговорил на 1,6. Въпреки че и сега ползва ехолалични изречения не мисля, че е проговорил

# 250
  • София
Сега прочетох що е то дисавтономия и си мисля, че "тъмните"ти мисли се дължат на състоянието ти. Малко ми прозвучаха симптомите като панически атаки, но при теб е по-друго. Приемаш ли някакви медикаменти? Извинявай за лаишките въпроси Embarassed Какви изследвания направиха? Интересен случай ми се струва...Малко разводних темата Rolling Eyes

# 251
Мили майки, някой има ли лични впечатления от "the listening programme? Какво Ви е мнението?

# 252
  • София
Мили майки, някой има ли лични впечатления от "the listening programme? Какво Ви е мнението?
Няколко страници по-напред Казая беше писала и за тази програма и за Томатис. Аз май само това не съм пробвала, но засега не влиза в плановете Wink

# 253
  • София
Ева на сцена, прочетох каква е твоята диагноза. като допълнение към диагнозата на детето ти, наистина изглежда ти е по трудно от обичайното.

Доника започна да ти казва за състоянието ни при откриване диагноза на детето. Смята се, че всеки родител при научаване на диагнозата, изживява състояния подобни на етапите на траура - и това е съвсем нормално състояние - чувствата ти, отричането, болката.......Няма как да го избегнеш , но се надявам възможно по бързо да го преодолеш и продължиш напред. Ето етапите на скръбта
Скрит текст:
Петте етапа на скръбта са :
Отричане: "Това не може да се случва на мен"
Гняв: " Защо се случва това? Кой е виновен?"
Договаряне: "Ако това, което се случва на мен, бъде премахнато, в замяна  аз ще направя..."
Депресия : "Толкова съм отчаян, че не мога да направя нищо"
Приемане: "В мир съм каквото и да се случи"
На първо време ти казвам, че не си единствената и сме и го изпитваме всички. Но намираме сили да станем и да продължим напред. Заради децата си, защото, ако се поддадем на тъгата няма кой да помогне на дечицата ни, няма кой да ги обича като нас. Ще успееш и ти, ще помагаме както можем. Просто знай, че не си сама  Hug

Odrys, не знам защо никой не споделя отзиви за тази програма, може би защото тя е само помощна и подпомага, но не върши чудеса. Но тези, които я ползват имат положителни впечатления.

# 254
https://learningbreakthrough.com/
Програмата, за която пише Одри. Изглежда доста интересна. Не знам, дали някъде в България се прилага. Сигурно може да се прилага и от родители, но има много аксесоари, които трябва да се набавят или измайсторят.

Общи условия

Активация на акаунт