Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 810
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Зравейте имам детенце на 4 годинки с аутистично поведение от Пловдив сме и искам да помоля мамите да ми дадат информация за терапевти които работят с деца от спектъра Благодаря предварително Peace

# 316

Интересно .... С бременността на аутистичното ми чедо пиех хубави витамини , които задължително съдържаха вит. Д . После съм го давала под вид и на Вигантол , когато беше бебе , докато ортопедът не ни препоръча да го спрем ,защото имаше по-ранно затваряне на фонтанелата ....

С по-малкото детенце не съм пила почти нищо (само Геритамин в началото и фолиева киселина) .  Вигантол пък съвсем не съм му давала . И .... детето си е невротипично .

Какви ли не причини вече се изтъкват !  ooooh!
    Скоро попаднах на изказване на Лазарев (може би някои познават този руски автор , който лично на мен никога не ми е допадал ) , той твърди , че аутистите са деца на похотливи майки .

Просто нямам думи !   33uu

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 04:50 от Селма

# 317
Ето един случай на подобрение на състоянието след трансплантация на черен дроб.

Liver transplant may arrest neurological damage in rare, progres … ve form of autism

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 08:22 от n_alex76

# 318
Имам някакво чувство, че медицината скоро няма да открие причината за аутизма. Мозъкът е черна кутия все още.

# 319

n_alex76

Скрит текст:
Цитат на: n_alex76 в Ср., 12 Март 2014, 12:04
Някой може вече да го е чел. Wink
Серотонинът може да бъде от ключово значение при аутизъм!

Пуснах на 1.03.т.г. линк към материал на английски език - резюме на същото проучване. Знам, че следиш и си превеждаш важни материали. Просто си пропуснала този.  Peace Но разликата между българския и английския текст е много съществена. Това имах предвид неотдавна, когато може би подразних някои хора, казвайки, че някои сайтове дават информация в насипно състояние като семки и бонбонки (много често невярно преведена или с неверни изводи) и така се създава невярно впечатление за научните достижения.  Ще пусна превода в биохимичната тема. Hug

# 320
Здравейте отново, пак ще помоля мамите от Пловдив за информация за терапевти работещи с деца от спектъра моля някой да ми отговори или поне да ме насочи къде да потърся сигурно има някоя мама която може да ме насочи благодаря ви дано ми пишете Peace

# 321
петифурк, има едно сдружение в Пловдив:
Сдружение "С Мама За Ръчичка"

Фондация Карин Дом организира за втора поредна година конференция на тема аутизъм.
Регистрацията вече е отворена!

Международна конференция по аутизъм 2014 - 30 май 2014 г.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 11:55 от n_alex76

# 322
   Скоро попаднах на изказване на Лазарев (може би някои познават този руски автор , който лично на мен никога не ми е допадал ) , той твърди , че аутистите са деца на похотливи майки .

дааааааааааааааа
никога не късно да науча нещо ново и шокиращо за себе си ....

# 323
Аха, това ще да е  Grinning

# 324

Liver transplant may arrest neurological damage in rare, progres … ve form of autism

Във връзка с този случай споделям тази статия:
Кои храни прочистват черния дроб?

# 325

Фондация Карин Дом организира за втора поредна година конференция на тема аутизъм.
Регистрацията вече е отворена!
Международна конференция по аутизъм 2014 30 май 2014 г.
   Това си струва да бъде качено на първата страница !  Peace

# 326
  • София

Според източната медицина почти всички болести, дори и психичните се лекуват или подобряват чрез прочистване на черния дроб и жлъчката. Не случайно най използваната билка в китайската медицина е годжи бери. И заедно с годжи бери почти всички техни билки са с насоченост чистене на черен дроб и жлъчка.Първите билки, които ни даде фитотерапевта, който го лекуваше с източни методи бяха котешки нокът, астрагал, лиций и екстракта от мравки. И до ден днешен в някои източни страни болните се поставят в мравуняк, защото мравките изтегляли токсините. Аз силно вярвам, в този вид философия с чистенето. Между другото и  българската народна медицина се използват билки със същата насоченост към изчистване на тялото и основно черния дроб. Всъщност от много години това ми е станало тип мислене при пазаруване и приготвяне на храната. Например вместо безалкохолно, слагам на масата домашен сок от арония или боровинка - пак чистачи на черния дроб.
Забравих да спомена, че китайците обръщат много внимание и на далака. И още нещо забравих да спомена, не случайно много използван продукт при тях е жен шен.

На няколко места съм чела, че в Китай почти няма аутизъм.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 09:18 от Катина

# 327
# 328
По данни от 18 проучвания превалентността на аутизма в Китай е 1,2 на хиляда http://www.molecularautism.com/content/4/1/7 Очаква се се, че планираното за 2015г. проучване ще разкрие истинската превалентност, която вероятно ще е над 1%
http://www.scmp.com/news/china/article/1204939/china-moves-tackl … -study-prevalence

# 329
И аз се интересувам от прочистване на черния дроб, но да не е лекарства, че пия 7 вида. Бях пила сок от алое вера, ама нещо не му вярвам на него. За сок от арония разбрах, нещо друго бихте ли ми препоръчали? Аз съм пила лимони с мед, но много ми дразни стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт