Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 807
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Черен бъз - сироп например. Можеш да си го направиш сама. Сироп от арония също можеш да си направиш. Сироп от боровинки също можеш да си направиш. Виж тук http://www.zemianazaem.com/archives/93
Не знам от кой град си, но тук в София има една билкова аптека с готови билкови комбинации за много болести - могат да ти направят програма и да ти препоръчат билкови продукти и схема за прием за каквото се сетиш. Имат добри продукти за изчистване на черния дроб. Може би всички билкови аптеки го правят. Готовите им билкови комбинации са всъщност утвърдени рецепти на българските билкари.
Това, че си наясно кои продукти и билки и храни помагат за черния дроб няма да помогне на черния дръб. Трябва да се пият и ядат тези храни и билки за да има ефект от тях  Wink

Виж и сайта на аптеката на Атанас Михайлов http://verbena-m.com/index.php?item_id=14 много са му добри продуктите. Знаеш, че за час при него се чака минимум 6 месеца. Мисля, че една от биоформулите му е за черния дроб. Лененото масло също го препоръчва той за черния дроб, доколкото си спомням.

# 331
По данни от 18 проучвания превалентността на аутизма в Китай е 1,2 на хиляда http://www.molecularautism.com/content/4/1/7 Очаква се се, че планираното за 2015г. проучване ще разкрие истинската превалентност, която вероятно ще е над 1%
http://www.scmp.com/news/china/article/1204939/china-moves-tackl … -study-prevalence

констанца, въобще не съм учудена.Ето защо:
Зеле, пръскано с формалдехид, предизвика шок в Китай
Отровни храни от Китай заливат европейския пазар

Цитат
Както отбелязали специалисти от Института по приложна екология във Фрайбург, най-голям проблем за тези, които си имат работа с китайските продукти, е прекаленото увлечение на тамошните производители по най-токсичните пестициди .

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 12:16 от n_alex76

# 332

Да ти кажа, превалентност 1 на 1000 е далеч под реалната за която и да е точка на земята (у нас е най-малко 1%). Това число е получено при анализ на данни от не много на брой проучвания. Но Китайските власти искат да знаят, какво е действителното състояние, за да поставят аутизма сред здравните приоритети и да планират обучението на децата (как, не знам) - така пише в материала за предстоящото проучване. Вероятно си спомняш за проучването в Южна Корея преди няколко години, което показа 3% (което е 30 на 1000) превалентност (1:38 при момчетата), като значителна част от децата са диагностицирани за първи път в училищата. В азиатските страни повече отколкото където и да е другаде психичните заболявания, за каквото се приема от хората там и аутизмът, са срам за родителите и техен "провал". Затова, доколкото могат ги скриват, без да ги диагностицират - ниско функциониращите остават почти невидими по домовете, а средно и по-високо функциониращите са в ДГ и училищата като "слабаци".
По отношение на естествената детоксикация от тежки метали и още за ролята на витамин Д можеш да прочетеш тук http://www.naturalhealth365.com/autism_news/brain_disorders.html Вероятно ще преведа този материал. Simple Smile

# 333
Българите страдаме от липса на витамин D

Някой може ли да намери връзка на аутизма с витамин В6 и В15? newsm78

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 13:25 от n_alex76

# 334
n_alex76
Не знам за връзка на тези витамини с аутизма, но има публикации за подобряване на комуникативността, говора и т.н. Съветвам те да не отиваш по-назад от 2010г. Търси по-нови публикации, които, ако са сериозни, визират и по-старите, заслужаващи внимание. И забележи, че витамин D, за който се твърди, че има връзка с аутизма, всъщност е хормон! (Това е относително малко известно сред неспециалистите и затова в българската публикация казват 'хормона на витамин D'). Ето ти няколко добри линка за витамините В6 и В15:
 http://researchautism.net/autism_treatments_therapies_interventi … 7&infolevel=4
http://everydaylife.globalpost.com/vitamin-b6-dosing-children-23490.html
http://www.naturalhealth365.com/nutrition_news/vitamins.html
http://www.wisegeek.com/what-is-vitamin-b15.htm

# 335
констанца, благодаря за линковете!  bouquet
Забелязах, че витамин Д е хормон от превода, който бе публикувала в другата тема. Peace

# 336
И аз се интересувам от прочистване на черния дроб, но да не е лекарства, че пия 7 вида. Бях пила сок от алое вера, ама нещо не му вярвам на него. За сок от арония разбрах, нещо друго бихте ли ми препоръчали? Аз съм пила лимони с мед, но много ми дразни стомаха.
   Гала , едно хубаво постене мисля би свършило добра работа   Peace

# 337
Благодаря за отговорите.
Някой правил ли е освидетелстване / не знам дали така се казва/ на детето си за аутизъм във Св.Марина Варна?

# 338
Благодаря за отговорите.
Някой правил ли е освидетелстване / не знам дали така се казва/ на детето си за аутизъм във Св.Марина Варна?

Гале, на дребната там й правиха обследването за ТЕЛК-а. По-точно в психиатрията, не знам дали са под шапката на св. Марина.

# 339
Здравейте!

На 06.03. бяхме на консултация в Свети Никола. Наистина лекарката която ни прие беше много внимателна и ми вдъхна доверие и спокойствие. Говори с нас, наблюдава и детето, което както винаги слушаше нашия разговор и се намесваше със собствени констатации и обяснения. Това, че малките присъстват на разговора наистина е доста смущаващо.
Лекарката обясни, че би било много некоректно от един разговор и то само с нея да даде мнение за причините детето да има затруднения в общуването и изразяването на емоции. Допълнително чрез ел. поща ще уточним кога ще стане това.
Днес забелязах нещо в поведението на детето, което ме притесни.
Д-р Симеонова ни попита дали малкия си удря главата съзнателно или се самонаранява. Отговорих с отрицание, защото не бях забелязала нищо такова. Но днес, докато играхме той се натъжи и изнерви че не печели и започна да си удря главичката с юмруче. Не веднъж, а многократно, на серии. Опитах да го спра с думи и по-строг тон, но както обикновено не ми обърна внимание. На въпроса защо го прави каза, че щом е загубил играта, значи главата му е тъпа и затова я удря.
Говорих с майка ми, която го гледа когато аз не мога и тя каза, че предишния ден забелязала да прави това за което я питам, но няма спомен да го е правил и преди това.
Сега се питам такова удряне на главата ли е имала в предвид лекарката. 
И каква е правилната реакция в случаи като този.   

# 340
Моето дете се самонаранява. Когато нещо е ядосана започва да си удря по главата. Веднъж мнеге ме ядоса и съвсем лекичко я шляпнах и тя започна силно да се удря, много се изплаших. В такива моменти психолог ми е казвал да се опиташ да му хванеш ръката и да почнеш да го милваш  нея, като същевременно съвсем спокойно и бавно му говориш. Сега, не знам при вас какво е удрянето, но прие моето дете определено е някак си със злоба и иска да се нарани.

# 341
  • София
Рори, д-р Симеонова е нашата докторка и съм много доволна от нея и като отношение и като внимание  Wink Назначи ли повторно виждане?

# 342
Доника, и аз много харесах д-р Симеонова през тази първа среща. Още като я видях изпитах спокойствие и доверие.
Тя каза че детето има дефицити в общуването, които не се обясняват с възпитанието /това във връзка с отказа на мъжа ми да признае че детето има проблем/ и затова предлага да го наблюдават повече специалисти за повече време, за да се установи истинската причина за дефицитите му. На ел поща ще ми изпрати съобщение кога да отидем за втора среща в рамките на 2-3 дни за по 2-3 часа като спомена че най-вероятно ще е през месец май.
После се сетих че през май ще е записването в училището за първи клас, именния ден на детето, изпращането от детската градина и ще помоля да отложим за началото на юни.
Но нека първо да ми прати съобщение.

# 343
Хайде и аз да се включа с много добри впечатления от д-р Симеонова. Рори72, все едно че аз съм писала, и при нас нещата са сходни. Единствено обстановката не ми допадна, нашата консултация беше в един доста тесен и неуютен кабинет, както каза синът ми на докторката - "доста е зловещ" Embarassed. Беше ми доста неудобно да го обсъждам в негово присъствие, сигурна съм, че е останал най-малкото неприятно изненадан (тъй като му бях описвала клиниката като стая с играчки и че прегледът няма да е за него) и не знам как ще се съгласи на повторно посещение. Иначе докторката не се нае с диагноза от тази кратка среща, но все пак с половин уста спомена нашето предположение синдром на Аспергер. Чакаме май-юни за наблюдението, а междувременно ще опитаме консултации с психолог тук.

# 344
Кали, а вие кога бяхте при д-р Симеонова?
Това с разговора пред детето е много потискащо и в един момент помолих да излязат с баща си, за да й разкажа трите най-стресови преживявания в живота му. Иначе той слуша всичко което се говори и не исках да му ги припомням след като толкова трудно ги преодоля. Пък и непрекъснато се намесваше в разговора, за да дообясни от своя гледна точка това което казвам.
Сигурно сме били в същата стая, но обстановката ми убягва, защото моя син редеше стена от едни кубчета които не знам дали нарочно поставяше така че да падат или ги буташе случайно и тези кубчета са ми се запечатали като визуален спомен от стаята в която протече срещата.
На детето бях обяснила че тъй като предстои да тръгва на училище отиваме на това място, за да преценят дали ще му бъде лесно или трудно и ако се окаже, че ще му бъде трудно ще ни обяснят какво трябва да правим за да стане лесно. За целта ще има играчки и той ще си играе докато всички си говорим с лекарката. Носехме книжки и играчки от вкъщи, както ме посъветваха майките по-нагоре в темата, но той отказа да ги изнесе извън колата. Дадоха му лист и химикал да рисува и той набързо надраска нещо след което се включи в разговора.
Госпожата в детската градина им беше разказвала за красивата столица и им беше показвала някои от красивите сгради и той пожела да види някои от тях. Използвах интереса му към София и веднага му обясних, че през май когато е топло и хубаво времето пак ще дойдем и ще бъдем заети с докторката само по 2-3 часа на ден, а през останалото време ще се разхождаме из красивата София, ще го заведа да види планината Витоша, ще се повози пак на метро и т.н. И на него му прозвуча  сякаш ще ходим в София на почивка и съответно за момента той прие с въодушевление идеята - засега.
Д-р Симеонова спомена, че ако има дете на неговата възраст ще организират наблюдението в групичка. Твоето момченце на колко години е, че в момента не мога да се сетя. Ако сте около 6г. може да ни извикат по едно и също време.  

Общи условия

Активация на акаунт