Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 869
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,на всички.Отдавна не съм писала тук,искам да попитам имам ли мами с деца аутисти,който са в Англия?
Аз съм мама с дете аутист ние живеем в Лондон Simple Smile детето ми е на 3 години:)

# 436
Мами, искате ли в началната страница да си направим списък по градове, например:
София- donika, ..,...
Това за новите мами ще е улеснение към кой да се обърне за помощ. Peace

# 437
Таня , благодаря ,че намери този цитат на Кезая .
  Чудя се известните личности , които са от спектъра , какво ли отношение имат към диагнозите си ?  Ако някой е попадал на материали с такава информация , бих се радвала да ги сподели ....

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 09:38 от Селма

# 438
Селма, според мен диагнозата не определя човека.Тя е нещо, с което се живее, но не ти пречи да успееш в живота.В тази връзка поствам това:
Диагноза успял I част
Диагноза успял II част
Диагноза успял III част
Цитат
Като се замислим точно хората,чиито глави раждат странни неща и имат луди идеи,  постигат нещо. Техните мозъци разсъждават различно и нестандартно . Това им помага да раждат идеи , за които никой друг не може да се сети. А това е нещото,което много помага в бизнеса.
Wink

Милиардери с проблеми с учението

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 11:02 от n_alex76

# 439
   n_alex76Heart Eyes благодаря и за линковете, и за думите !  Heart Eyes   bouquet

Сега ще ги прегледам!

# 440
Здравейте ! Преди доста време Ви бях писала за проблема на детето си. Роден недоносен в края на 6 месес /липсват ми някой букви, простете/. С кръвоизлив ,с адски ниско тегло 1 кг с ретинопатия (в регрес е ,вижда но с - 10 диоптъра) очилата, така и не свикна с тях ,а е на седем години вече. Tired
 Много малко говори за възрастта си ,ако го попита6 не6то отговаря ,очен контакт ограничен според мен, но не и според психолози и логопеди.В клиниката на Чавдаров отхвърлиха като диагноза аутизъм ,тук в града ни работят логопед и психолог ресурсен учител с детенсе ,те твърдят че няма аутизъм а леко умствено изоставане. До преди година детето ми посе6тава6е  сентър за деса с увреждане, там съ6то работиха с него спесиалисти който отхвърляха категорично такава диагноза .Проблема бил че не вижда добре ,и че на моменти е хиперактивен.По рождение детето е с лека степен DCP, спастична квадрипареза ,изразена повече в ляво. Рехабилитасия  е правена, детето върви без проблеми. От малък ,аз лично аз съм се съмнявала че има аутистични черти за това винаги съм следяла поведението му и за това съм казвала на спесиалистите ,какво мисля..Днес заведох детето на градина (ходи в масова детска градина вече ),та учителката ми зададе въпроса .Дали някой от лекарите е говорил за аутизъм? Има повтаря6ти движения, отваря затваря врати ,отлепя- залепя лепките на пантофките на десата, и много обича музикални свете6ти колички (пуска ги ,спира ги )и все се взира в светлинките им . Когато пусна прахомукачката   ,той застава точно до нея, пуска я спира я харесва му звука когато я изключва.
В магазин с него не мога да влезна ,засилва се бяга към вратата и  иска да я блъсне, това е ужасно направо не ми се влиза с него никъде.. От малък се е научил да брой до 100 сам, на английски  брой, азбуката знае и всичко това го научи за6тото е все пред компютъра..
Дайте ми съвет, Какво да правя ?Толкова много лекари всички казваха че няма аутизъм и не са взети мерки. Мисля че съм виновна аз ,трябвало е да настоявам може би повече.Детето ми е на 7 годинки а съм пропуснала много мисля , ето че и госпожата е на мнение ,че е аутизъм ..
На толкова хора сте помагали всички Вие и със съвети ,помогнете и на мен. Какво да правя ,какво?
Простете че пи6а така ,но ми липсват доста букви. Живи и здрави бъдете !

# 441
vanq_vaneva, обадете се за час за консултация в "Св.Никола".
http://alexandrovska.com/display.php?bg/контакти-детска-психиатрия
Началник дневно отделение
Административен лекар
 Доц. д-р Димитър Терзиев, дм
 Тел.: 02/ 9230 986

Аз днес намерих това:
http://hitro.bg/single/1304833  

# 442
  • В заешката дупка
Здравейте!

От известно време го мислим, и решихме най-накрая да говорим със сина ни за това, че е с аутизъм. Той е на 8 години и изостава с около 1 години от връстниците в интелектуалното си развитие (поне според последните тестове). Посещава масово училище, но си има своето специално обучение. Напоследък започна да пита дали и брат му (на 6 г.) ще се среща с "неговата учителка", ще посещава логопед като него и т.н.  Дойде време  да говорим за това, ако не е и малко късно, но като че ли предпочетохме някакъв ясен сигнал, че ясно усеща, че нещо различно има около него, отколкото да гадаем за усещанията му и ние да инициираме разговора. Взела съм си книги за четене, консултирам се със специалисти и все пак, много ми се иска да чуя някои от вашите истории, ако сте минали през това. Или пък просто мнения, или неща, които сте чели, статии, за които знаете и всякаква информация (може и на английски).

Благодаря ви предварително!

# 443
# 444
Всяко дете има право да бъде ценено, прието и обичано такова каквото е
Цитат
Използвайте диагнозите на децата само когато изясняването на диагнозата наистина се налага и не позволявайте тя да измести фокуса от самото дете. Старайте се винаги да поставяте детето в центъра и едва след това да изяснявате диагнозата.
Винаги забелязвайте и изтъквайте позитивните качества и уменията на детето. Хвалете го. Поздравявайте го за успехите му.
Вярвайте в специалната връзка между вас и детето и в способността ви заедно да преодолявате страховете си, да се смеете, да се учите взаимно, да се развивате...

Младежи от ГЕРБ помагат на деца с аутизъм

БФС и "Спешъл Олимпикс" организират национална кампани … раем заедно"

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 09:31 от n_alex76

# 445
  • В заешката дупка
Благодаря, констанца! Ще погледна линковете.

Аз започнах да чета I Am Special (Introducing Children and Young People to their Aut … pectrum Disorder) от Peter Vermeulen. Първото ми впечатление е, че има леко негативен уклон по отношение на състоянието, а аз не искам точно в тази светлина да го представям на детето си, но ще дам шанс на книгата и ще я дочета.

# 446
Donika, честит рожден ден!
Бъди здрава, обичана и все така борбена! Много успехи и щастие!

Включени, не заключени
Цитат
Анализът показва, че хората, които взимат сами решения за себе си, живеят по-добре, започват да си поставят цели и да се опитват да ги постигат. Подкрепеното вземане на решения овластява хората, прави ги независими и самоуверени, дава им възможност за личностно развитие и включване в обществото. За разлика от живота в институциите, в който те освен, че губят контрол върху живота си, губят и мотивацията да променят това.

# 447
Включени, не заключени[/url]
Цитат
Анализът показва, че хората, които взимат сами решения за себе си, живеят по-добре, започват да си поставят цели и да се опитват да ги постигат. Подкрепеното вземане на решения овластява хората, прави ги независими и самоуверени, дава им възможност за личностно развитие и включване в обществото. За разлика от живота в институциите, в който те освен, че губят контрол върху живота си, губят и мотивацията да променят това.

Ох аз пък ще кажа че в голяма степен и разбира се не касаещи случаите на всички нас пищеши в темата , хората с обучителни затруднения не са включени а са заключени основно заради щраусовото поведение на родителите си.За мен лично началото на процеса -  индивид със СОП да бъде интегриран - е родителя за осъзнае до дъно и кристално ясно че детето му има проблем че той няма да изчезне от само себе си и че трябва да се прави нещо.  

в момента съм в шок наблюдавайки как родители на деца на около 7 години масово отказват да осъзнаят че децата им не са за масово училище. Другата страна на медала - специалистите масово се оплакват че има деца който не могат да завършат първи клас ( да покрият изходните нива),  защото въобще не са в състояние да  преработят материала за първи клас понеже са деца със СОП и поведенчески проблеми . случайте им трябва да се обсъждат на комисси и да се решава какво да се прави с тях. докато са били в градината са минавали между капките заради начина на работа на системата ни. в училище обаче нещата стоят по различен начин. Родителите отказват да приемат факта че децата им имат нужда от терапия от помощ от ресурсен ( колкото и да е безсмислен на моменти ) . колкото и да иска държавата или ние да няма такива деца както се казва спасяването на давещия се се е в ръцете на самия давещ се ( роднините му в случая ) .

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 17:31 от _re_ge

# 448
Здравейте!
Имам дете на 6 г., което отказва да играе с други деца, освен с братовчедчетата си. Иначе е общителен, само в началото е срамежлив. От известно време обмислям идеята на Психо-биологията /и Германската нова медицина/, че вътрешен конфликт на някой от родителите може да е причина за болест или поведенчески проблем на детето.
Някой ще ходи ли на лекцията за поведенческите проблеми при деца?

ЛЕКЦИЯ  ДЕЦА – ЗДРАВНИ И ПОВЕДЕНЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ, ЗАТРУДНЕНИЯ В ОБУЧЕНИЕТО
 24 Април  (четвъртък) от 19:30  часа - вход свободен

http://www.rrkarmen.com/page.php?id=64

Някой бил ли е на първо и второ ниво?
За семинара има отстъпка за група от 3 души. Ако се съберем трима, ще сме на 160 лв. Пише ми на лични.

# 449
Радио София - БНР с кампанията „Деца като цветя“
Цитат
„Деца като цветя“  е името на инициативата, която Радио София- БНР посвещава в подкрепа на деца с аутизъм и дислексия.  На 13 април, когато празнуваме най-красивия пролетен празник - Цветница, столичната програма на БНР ще подари специално празненство на малчуганите. Те ще  гостуват в  Българското национално радио, където точно в  12 часа ще започне организираният за тях детски празник, който ще им подари един незабравим ден.

Общи условия

Активация на акаунт