Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 24

• 76 819
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
# 301
# 302
  • София
Констанца, хубава реклама на Епъл, но си е скъпо удоволствие. Един Айпад струва към 1000 лв. Един евтин таблет с андроид 100 лв (има и за по-малко дори). Покрай последните процедури с Гого 2 часа след тях е кълбо от нерви и истерии. Та от яд, че е паднала батерията на таблета го фрасна в земята снощи. Днес трябва да купим задължително друг, защото се изисква да стои 1 час на едно място без да мърда...Ще счупи 10 андроидни за цената на 1 айпад  Rolling Eyes.
Кофтито е, че въпросните приложения са на английски. На български се броят на пръстите на едната ми ръка. На мен лично спшециалистите са ми забранили да пускам каквото и да било чуждоезично  Wink
Иначе ползите от подобни джаджи са големи - неоспоримо. научи цифрите, формите, сега и степенуването. Аз лично препоръчвам https://play.google.com/store/search?q=kidsopia%20bg&c=apps

# 303
Констанца, хубава реклама на Епъл, но си е скъпо удоволствие. Един Айпад струва към 1000 лв.
По-малко от 1000 е, но Марк е убеден, че на неговото дете трябва таблет точно с такива параметри (все пак детето е на близо 12 г.) и събираше пари за него над 10 месеца. И вярно, че носи удоволствие, но и огромна полза по отношение на логиката, умението за взаимност в игрите и други неща. Марк има намерение да го използва и за обучение по английски. Все пак, има и друг момент - че от години не даваме, а и изобщо сме давали много малко пари за каквито и да е терапии и добавки. И се надявам, че не влагаш наистина смисъл, че Марк прави реклама. След като видях, че го е качил на блога си на 2 места - в "полезно" и като обучение, му поисках разрешение да пусна линк в темата. Но наистина играта/работа с него вече е ежедневна и детето се занимава с голямо желание и само, дори си търси сам нови опции Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 11:46 от констанца

# 304
  • София
Работя в сферата и знам как вървят цените  Wink Друго имах в предвид, но не ме разбра.
Изхождайки от възрастта на вашето момче сте си прави. Факт е обаче, че напоследък темата се следи само от "новобранци" и се създава погрешно впечатление. Едно 12г. дете е едно и е друго при дете, което тепърва трупа речник. Давам пример - от вманиаченото гледане на Бейби Айнщан моят първо сигнално казва кау, вместо крава, шиип, вместо овца  Wink За мен е по-важно да оправим българския, пък английски като станем големи колкото вас - ще го мислим Simple Smile
Аз лично се ядосвам на българските разработчици на приложение, че правенето на такива за малки деца грам не им е в приоритетите. Сега съм хванала един приятел да ми направи такова за азбуката, защото намерих 2 само на БГ, които на мен лично не ми допадат.

# 305

Изхождайки от възрастта на вашето момче сте си прави. Факт е обаче, че напоследък темата се следи само от "новобранци" и се създава погрешно впечатление.

Права си за следенето на темата и още повече, за участието в нея, но както аз хвърлям око от време на време, така правят сигурно и други майки на по-големи деца от спектъра. Би било добре да има тема за деца от спектъра или СОП  в училищна възраст, но май никоя от нас няма достатъчно ентусиазъм, мотивация или време, за да регистрира такава.  Peace Simple Smile

# 306
Аз ли съм най-изостанала и консервативна? Rolling Eyes
В петък купихме цветен принтер, за да може да разпечатвам занимания за Хриси съобразени с програмата й в ДЦДУ.Винаги давам едно копие на тази програма и в ДГ, за да може и ресурсния учител да прецени върху какво да наблегне.
Хриси е станала голяма палавница.Пуска си песнички от компютъра на ДГ и знае как да усилва тонколоните.Направо купонджийка като мама ще излезе. Flutter
У дома се е залепила за компютъра и гледа клипчета на Маккуин.
Засега ще изчакам купуването на таблет до първи клас.

# 307
  • София
Аз ли съм най-изостанала и консервативна? Rolling Eyes
.
Не си  Wink

Децата имат различни нужди, защото имат различни дефицити, въпреки общата диагноза. За някои деца таблета е необходимост, за други е отрова. За някои деца е помощник компютъра, за други е вреда. И тези дефицити и нужди изобщо не са свързани с възрастта. Тъй като ние родителите сме емоционално обвързани и нямаме нужния опит да преценим сами какви са нуждите на децата ни, разчитаме на терапевтите да ни помогнат да определим нуждите за своето дете.
n_alex76, може и изобщо да нямате нужда от таблет в първи клас. Необходимо е децата да учат информационни технологии. В училище се учи Microsoft Office и е необходимо детето да има необходимия минимум опит с клавиатура. Таблета е на съвсем различен принцип и, ако детето свикне да работи с тъч, би могло да откаже да работи с клавиатура. И естествено ще закъса в училище. В днешно време компютърната грамотност е необходима навсякъде и е желателно да стимулираме достъпа до клавиатура и интернет и Гугъл при децата. Разбира се в разумни граници. Моят син е също на 12г.  и няма никаква нужда от таблет. Купих му един ей тъй да има, но не го ползва, не му е необходим. 12 годишнитедеца вече общуват с връстниците си чрез скайп и фейсбук и Туитър и такива разни социални мрежи.  Но децата повтарям са различни и нуждите им са различни, въпреки възрастта.

# 308

Моят син е също на 12г.  и няма никаква нужда от таблет. Купих му един ей тъй да има, но не го ползва, не му е необходим. 12 годишнитедеца вече общуват с връстниците си чрез скайп и фейсбук и Туитър и такива разни социални мрежи.  

Радвам се за всички 12-годишни деца от спектъра, които вече контактуват по скайп, фейс, Туитър, Линкедин и т.н.

# 309
  • София
 Embarassed Стана ми доста неловко...Сякаш съм парадирала с нещо. Всички, които ме познават - знаят, че не парадирам никога и не се хваля, даже обратното.

констанца, тези от нас, които си харчим парите за терапевти имаме нещо като радар в съзнанието да следим какво правят връстниците на децата ни. Щом връстниците го правят, това означава, че ще трябва да търсим начин да научим на това нещо и нашите деца.
12 годишните деца ползват социалните мрежи за общуване, тоест сигнал, че би трябвало и моят син да го прави. А иначе наистина има деца, които са от спектъра и ползват тези мрежи, дори и по малки деца. И ако искаш да чуеш поне веднъж нечие мнение, те съветвам да направите регистрации на внука си на съответните места, които прецените. Да не забравите, че трябва да ползва и собствен имейл.

# 310
Внукът ми има е-поща, скайп и фейсбук профил и контактува с роднини по скайпа, а във фейсбук с две негови приятелчета. Peace

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 18:51 от констанца

# 311
И все пак да не подценяваме факта, че децата ни имат нужда от реални, а не от виртуални приятели.
На мен лично не ми харесва тази тенденция, но...това е действителността. Confused

# 312
Това е нещо, на което попаднах преди малко и мисля, че може да е от полза за някои от майките на по-малките деца от спектъра с всякакво ниво на функциониране. Не знаех за този подход, наречен "multy-touch", който е обяснен много кратко, но и много ясно според мен. http://special-ism.com/using-multitouch-therapy-to-reach-autistic-kids/  Simple Smile

И един сайт, който още не съм проучила внимателно, но изглежда да дава доста насоки за ранна интервенция посредством нови технологии http://tobyplaypad.com/research/cognitive-intervention-in-autism … timedia-stimulus/

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 11:11 от констанца

# 313
  • София
Още в първи клас децата в норма са наясно със скайп, фейсбук и социалните мрежи. Започват веднага да си разменят профилите за да си общуват и извън училище. Добре би било децата ни да са наясно и да могат да си дадат на връстниците профилите си, без паролите естествено. Мишо доскоро си казваше и името и паролата във фейса  ooooh! . Друг е въпроса доколко ги ползват адекватно тези социални мрежи дори и с познати  Cry Всъщност ползването на социални мрежи за тях, е почти същото като общуването на живо, а именно - трудно.

Надявам се скоро да стане готов софтуера на проекта First - ето, ако някой е пропуснал http://parallel-world.alle.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% … D0%B0%D0%BD%D0%B0

# 314
Катина, в тази брошура пише, че софтуерът Open Book ще бъде достъпен в края на годината.
http://www.first-asd.eu/sites/default/files/images/OpenBook_leaflet_BG.pdf

http://Съществува ли аутизъм при възрастните?
Цитат
Според някои изследователи възникването на аутизма е обусловено от генна мутация, според други  причината е нарушение в развитието на ембриона в периода от 20-тия до 40-тия ден на бременността заради вредни навици на майката.
Shocked

Не пия, не пуша, по мъже не ходя.Май не останаха вредни навици? Изпускам ли нещо? newsm78

Някой може вече да го е чел. Wink
Серотонинът може да бъде от ключово значение при аутизъм!

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 12:48 от n_alex76

Общи условия

Активация на акаунт