Юлски бебчета 2013 - тема 11

• 23 748
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • София
И аз съм от майките, които истински релаксират без деца. Разбира се, това не означава, че съм пропуснала първото топване на крачето или първото заравяне на муцунката на пистата, не. Въпреки, че не ми е чак такъв сантимент, било ми е готино, щото на детето му е било готино. Но винаги след почивките с дете е имало и такива без дете, точно, за да си починем истински. И да, почиваме си. Няма да забравя, когато ходихми в Египет /детето нямаше годинка, оставихме го на майка ми/ и на една от вътрешните екскурзии, най-уморителната /пирамидите в Долината на царете/ видях как едно семейство носеше бебенце /което едва ли имаше и 3 месеца/ на кенгуро, а то жега, мор, прахоляк.... Sick Не бих го причинила нито на себе си, нито на детето.
М-тина, аз ще записвам Марина на кухня, когато навърши 9м. Кухнята в близост до нас е държавна кухня-майка, голямото дете беше записано и съм много доволна.
Весе, по-спокойто, а на тм, ако можеш му го спести Hug
Мъхче, от къде се сдоби с винтови бурканчета? И честита ви кола, лека и безаварийна! Peace
Близначе, ти мен си ме пращаш за зелен хайвер редовно, но аз упорито продължавам да те слушам. Първо, когат ме прати във Висвиталис, че имало награди, и аз, награбих сума ти хипски пюрета, а награди нямаше. После за мрежичката от Фантастико. Дигам се, отивам- няма. Сега за тия памперси Тужур, тъкмо се навих да купя, и наща се изказА Laughing Вече не за пъдпъдъци, а за агнешко се точа Sunglasses
Глупи, разрови се из форума. Моята кума води детето си на детски психолог, но като ми разказа за съветите и коментарите, не е добра идея да я питам за координати.

# 616
  • София
Така, Лазар се събуди след 10 мин. нищо му няма. Добре е, прави бели, хвърля телефони, пее и се смее. Не се сдържах, казах на баща му, резултат: звънене найсе пъти през две минути и едностранно взимане на решение от негова страна, а именно, изкъртване и изхвърляне на всички кревати. Вече каза, ще спим на земята и детето ще се въргаля на пода за да не може да падне от никъде. Точка.

# 617
Весе на много майки вече се случи, никой не е застрахован, успокой се и следи да не повърне  Hug Ако нищо му няма, ще имаш една тайна в повече от ТМ.
Ради твоето и моето са на една възраст, че то Вики също е само на зеленчукови пюрета и кърма, ти какви други пюрета искаш да яде. Че то няма месец откакто съм я захранила, напълно нормално е да яде само зеленчуци, поне според мен. И след пюрето не отказва мляко, т.е. нямам заместено хранене.

# 618
Ееее, Джине, не е честно пък  Crossing Arms Когато АЗ бях във Вис Виталис, имаше награди. Една девойка привика ММ (понеже аз я гледах тъпо) и му обясни за наградите. Ако после не е  била вече там, аз каква вина имам? За памперсите...не съм доволна, но не забравяй че моето е момче. Освен това е с по-голямо дупе и явно не му пасват  Blush Ще ти оставя няколко да пробваш. Ще накарам ММ да минем до вас тия дни и ще ти дам и чувалчето и памперси, че се не траеш вече  Mr. Green
И мерси, че се появи, щото бях се притеснила че съм единствената дето си почива без деца  Blush

Глупи, в Детска поликлиника има психолог. Не помня обаче име  Thinking А, намерих:

http://www.mcdc-sofia.eu/psihologia.html

# 619
  • Перник
Аз вчера също изпуснах Ицо, да го премеря на кантара, ама не като друг път с мене, а реших да го сложа сам да седне на него, нали е вече голям. И как се извъртя не разбрах, ама го изпуснах напред и си тупна главата в паркета. Не беше силно ама тои повече се уплаши според мен и заплака.

За памперсите, аз ползвам Пуфис още от самото начало, доволна съм от тях, но не съм и пробвала други. Вие защо толкова ги сменявате, не можете да си намерите подходящи или просто искате да ги опитате всички видове.

На Ицо матрака е от кокос, най-обикновен. Твърдичък е не потъва в него, добре си спи, мисля че му е удобен.
А скоро му подариха възглавница от мемори пяна, на нея пише, че е от 0+ месеци, но и доста по висока от тази на която спи сега (съвсем ниска). Та се чудя, някой ползва ли такава

# 620
Ех, момичета, имаме деца каскадьори Simple Smile
За почивките без дете/деца - аз нали дебютирам, но мисля и с малкия, и без него. Не ме е страх, по-скоро се дразня от нещата, които майката на мм би направила зад гърба ни (претопляне, претъпкване с храна, в случай на температура бабешки рецепти). Но със сигурност ще правим някакви дни без дребчо, предполагам с баба и дядо ще му е добре. Аз като избягах за 24 часа как не се обадих да ги питам баща му и дребния дали са добре Simple Smile, бях сигурна. Чувствах се чудесно, дори забравих че имам дете Simple Smile))
Глупи, не знам за психолог. Добре ли сте всъщност?
Памперсите сменям често, защото цена-качество ме дразнят.
Кой ме пита за магазина с Хелен Харпер и Хъггис? Два различни са, почти и двата са на ъгъла на Гео Милев и Слатинска.
Матракът на Думбо е бамбук, твърд, Magniflex, доволна съм много - 70Х140 е, ще си го ползва доста време.

# 621
Нашия матрак бебешки е на Блян двулицев и съм доволна. Изкара и баткото, а сега и бебето. Не е мек според мен, но не е и твърд. На баткото матрака е на МИТ мебел и е пружинен по тяхна препоръка (познавам собственика). Ние тука нали сме град на дърводелци и шивачки, та се познаваме  Mr. Green ММ каза, че матрака бил удобен, понеже реално той спи на него  Whistling

Аз пък искам каква да е почивка. Не ме интересува с деца или без. Просто искам почивака някъде на по различно място от на село или в нас. Последната почивка беше преди да забременея за 2 дни ходихме в Балчик и гледахме Джулая морнинг. Е, наистина си беше почивка и беше голям кеф. Голяма вила с много ама много народ. Бяхме резервирали цялата вила. Не помня вече колко стаи бяха, но имаше хора дето бяха в двора на палатки. Беше пълно с деца и не съм търчала след Зар постоянно да го наглеждам да не направи беля. Имаше и големи деца и бебета. Забавляваха се чудесно и сами. Нещо, което за него време рядко се случваше със Зар. Все трябваше някой да му е по петите да не направи беля.

Аз Зар водих при психолог и съм невероятно, невероятно доволна. Така че за мен при определени условия си има нужда от психолог. Важното е обаче да попаднеш на специалист. Аз си намерих такъв.

Ого още не е летял (пу пу, да чукна на дърво).  Само веднъж се изхлузи от леглото с помоща на батко му. Ама се изхлузи така леко и плавно пред очите ми, та общо взето нищо не се случи. Батко му има навик да му прави гимнастика и понякога бая гимнастика се получава. Добре, че Ого ми е пластичен като дърводелски метър  Mr. Green

# 622
С ММ сме планирали да отидем един път на море с бебчето за малко и още едно малко моренце за нас двамата само....искаме да ходим да караме сърф двамата, а това с бебето няма как да стане. Не се чувствам зле от това, че Емито ще остане с баба си за малко. Напротив имам пълно доверие на майка ми и знам, че ще е в най-добрите ръце на света( да е жива и здрава бабата). Също така мисля, че е ок детето да свиква с повече хора и да има доверие на повече хора, които истински го обичат. Аз лично всяко лято ходех при баба и дядо на вилата им близо до София и това бяха прекрасни мигове за мен. Така и моите родители си имаха тяхното време, а и аз можех да си играя колкото искам на природа. Ако бях непрекъснато с родителите ми нямаше как да стане. Не съм се чувствала по никакъв начин изоставена или наранена от това-напротив обичах баба ми и дядо ми също толкова много,колкото и родителите си.
Весе - повтаряй си, че юнак без рана не може, следи да не повръща и всички неща, които може да се следят, а ако много те притеснява - обади се на лекарката и отиди на преглед на бебчо.
Матрака е от Икеа и мисля, че спи доста добре на него, но тя принципно спи навсякъде идеално....като й се доспи само я слагам и заспива. По този повод една друга тема - вие приспивате ли бебетата или ги оставяте сами да се приспиват. От смученето на палеца спечелихме това - бебка се приспива сама и когато се разбужда нощем не плаче, а си засмуква палчето и се самоуспокоява. Засега не е проблем или гледам да го неглижирам, но се притеснявам, когато избият зъбките какво ще стане. Палчетата не са деформирани, ноктите обаче се люпят, което също ме притеснява. Не мога засега нищо да направя, защото е малка. С биберона по-скоро си играе, отколкото да го лапа Simple Smile
И още една питанка към вече захранилите - трети ден ще давам картофче(засега го понася добре и папка с интерес). Колко време да давам само картоф, след това колко време да давам картоф и морков? После какво следва като зеленчук? А и също кога би трябвало да се замести изцяло обедното хранене с пюре и дали може още от сега да й дам много картофче и да не й давам АМ допълнително?

# 623
Мисти не съм се изразила правилно тя точно тях не яде, заленчуковите... никой. Аз също не съм давала нищо освен тях и АМ. Имаше две дето хапна, но сега и тях не ги ще. Продължавам с опитите дано си ги прояде и да е само по дълъг период на свикване деда знам.  newsm78 ooooh!

# 624
Сандалка, ти явно си имаш две русалки. Едната с дрехите и директно в морето, а другата от новородено си сръбва от коритото. Сладуранки!

И нашето първо ходене беше на море, малката на година и пет месеца. Никакъв страх нямаше, но постоянно ревеше за нещо. На плажа ревеше да я пуснем на пясъка, ако я оставим на пясъка, реве да е на брега, на брега реве да е в морето, в морето реве да е надълбоко, на дълбокото реве да я пусна. Нищо първо не може да те зарадва при толкова рев, няма пъпво топване, няма първи плаж. Само си спомням как дечица на нейната възраст ги бише страх да се намокрят, а тя ходеше да ги пръска. А  спомням си и реакцията й като видя морето. Каза "Ау много вода". Много се изкефихме, защото хем две думи, хем свързани, хем осъзнава какво вижда.

Мисти, ти само зеленчуковите пюрета ли си проучила така подробно. Аз ще почвам плодови. Знаеш ли кои плодови са чисти, без нишеста, захар и т.н

# 625
Здравейте!
Днес ми е ужасен ден!Ама у-жа-сен!!!Чаках оред кабинета на ЛЛ от 9 до 13:30ч за едно направление #Cussing out Бях полудяла.Сестрата 3 пъти излиза,вижда ме,че съм с бебе,пита ме за какво съм и си влиза.Никой от останалите пациенти не ми отстъпи ред,ама и аз не си поисках,щото цареше такова напрежение измежду чакащите,че ако бях мололила за ред,сигурно щях да бъда набита.
Та,заветното направление за ехограф най-после го получих,но за целта трабваше да извадя всичките аргументи и да отговоря на 1000 въпроса от сорта "От къде го научи това?Кой ти каза за такъв преглед?Кои бебета са ходили?Защо е необходимо?В какви сайтове чета за тези "глупости"?ЗАщо толкова настоявам да харча пари за нещо излишно?" и т.н.Настояваше,че такова нещо не съществувало,нямало го по програма..Отново се наложи да вкарвам в действие измислената си приятелката от София,чието бебе(наборче на моето) е минало такъв преглед,дори добавих братовчедка -педиатър във Варна,която ме осведомява за реда на нещата,също ,че и в сайта на НЗОК го пише казах и отсреща продължаваха да ми се присмиват ехидно и да се чудят защо толкова настоявам за това.Отново намекнаха за това,колко много четем и колко "компетентни "сме били станала вече и как нямало нужда да ходим по лекари,а можело да се лекуваме сами.
В крайна сметка ми дадоха направлението,но бях "учтиво"помолена,юни месец да си потърся друг лекар! #2gunfire То ясно,че щом така ще стоят нещата,аз ще го направя,но не би трябвало тя да ми го казва,а аз сама да го реша.Един вид ме изгони като пациент от списъка си.
Нямам търпение да се махна от този скапан град! Rage
Мога ли да сменя лл на детето сега?

# 626
  • София
Момичета, благодаря за пожеланията за колата!  Hug
Включвам се само набързо, че имам работа.
Джине, бурканчетата са от пазара в Борово.

Марти, кухня Хер Бебе ми я хвалят много и има доставка за 50 стишки до дома. Носели ги даже вакуумирани нещата и не се занимаваш с буркани.

Весе, няма страшно. Я виж, някои бебета летят от повивалници, всичко ще е наред на на ТМ до довечера ще му мине. Те татковците са си такива - паники.

Подаръче, баси! Само това мога да кажа! 

# 627
Руме,махай ги тези ,по-добре ,че така стана! Ужасно съм възмутена от това ,може ли да те питат ЗАЩО искаш това ,що като ти се полага?????
И на мен днес ми е ужасен ден.Децата ми не слушат,малкото само реве.Поне са здрави.Тони е по-добре,няма хрипове ,но продължава с АБ.Баткото е здрав и ако продължава да ме нерви още утре ще го изстрелям на ДГ. Днес на разходката в продължение на половин час плачеха и двамата.В такива моменти ми иде да избягам  и да не чувам за деца Blush

# 628
Руме, тия са идиоти. Сменяй. Аз мисля, че и сега може. Аз ако бях щях да пусна жалба. И без отговор да остане, нищо. Баси, дето вика Мъхчето  Crossing Arms

Днес Боценко се държа добре. Бяхме на гости на Джинината Маринка, само и в тоя квартал не се бях мотала. Там слушаше и като си тръгнахме, та до сега....то не беше викане, мрънкане, крещяне....И отказа да спи. Като превъзбуден е. Джине, да си смениш въздуха в квартала ви, от него ще да е  Naughty

Купихме пюрета, ама нещо във Вис Виталис нямаше разнообразие...И някакви памперси взех, Нанис. Вече не мога да се понасям, обаче съм луда на тема памперси  Blush Ако има как, всички марки бих изпробвала.

# 629
Гифтче ти си от малък град и не се знае на какъв педиатър ще попаднеш. Иначе при проблем можеш веднага да си смениш педиатъра на детето до колкото аз съм запозната. Аз бих те посъветвала да вземеш да принтирай ей туй дето Луиза го пусна http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=17 … name=PBFE-108.pdf и да ходиш с него на следващите консултации. Лекарите е ясно, че не обичат пациентите да са по компетентни от тях. То те всъщност не обичат никой да е по компетентен от тях.
На какви клиенти лекари се нагледах на работа  ooooh! Те винаги знаеха повече от нас и бяха компетентни по всички технически въпроси  ooooh!

Пък може и разпечатано да им го подариш, за да си знаят работата  Mr. Green На нас на работа ни бяха разпечатали нужните манипулации при периодична консултация на автомобили и по нея се отмятаха точките какво е прегледано  Whistling Без майтап и гаранционните коли минават такива "технически прегледи".

Общи условия

Активация на акаунт