Априлчето е виден акробат, тренира всеки ден шпагат :)

• 30 033
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • в 1001-та нощ
Предния път трябваше да ги спра в 30 г.с. , сега ми увеличиха дозата и казаха да не спирам нищо  Peace

# 616
Момичета, вчера купихме количка. На Bebe confort, от Малечко, от 1 до 15 февруари има 20 % намаление на количките, така че ако сте се насочили към някоя от предлаганите там марки, можете да се възползвате  Peace

# 617
  • София
Никой никога нищо не ми е изписвал, независимо, че няколко пъти споделям с лекарката. Тази вечер за последните 3-4 часа имам безброй втвърдявания, даже имаше момент, в който имах чувството, че няма да ме отпусне. В един момент започвам да се тревожа, а и дискомфортът е голям. Постоянно ми се обяснява, че е от движенията на бебето. Ок, и при другите е така. Разбира се, че не искам ненужно да се тъпча с лекарства, но вече ми се струва ненормално.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 23:21 от Dao

# 618
Момичета, чухте ли за поредния случай на починало бебенце след ваксина? Като видях имунизационния календар, който е задължителен, направо ми стана лошо. Та те започват да вкарват гадости на децата ни  още от 24-тия час след раждането, след това всеки месец почти до навършване на 2 годинки. Ние сме една от малкото държави в Европа с толкова тежък им. календар, при това със задължителен характер. Как мислите да процедирате по отношение на ваксините?
Dao , това са подготвителни контракции. Ако нямаш болки, няма страшно. Напротив- всички лекари са на мнение, че са полезни за тонизиране на матката и често не изписват нищо за тях. Аз имам втвърдявания от време на време още от 18-та седмица. До момента не съм пила нищо.

# 619
  • София
BettyBoop, да четох, не исках да споделям тук за тази новина. И аз се ужасих от имунизационния календар. По принцип смятам да откажа ваксините и инжекцията витамин К веднага след раждането. За контракциите знам, че са подготвителни. Било нормално да са между 10-15 на ден. Аз имам толкова за последните няколко часа, а и по принцип по повече на ден. Нито се стои, нито се лежи на моменти. Не боли, но е дискомфорт.

# 620
  • София
Една мама, която скоро роди ми беше казала, че втвърди ли ми се корема зарязвам всичко и лягам, но не виждам как да стане това, та аз постояно трябва да топля леглото, така че според мен има момент в който тези контракции са безобидни и не изискват по-специално внимание, но ако станат начесто и болезнени - това си е вече повод за притеснение.. а ето че практиката на някой лекари е да изсписват нещо успокояващо матката, други пък не смятат че има нужда.. знам ли и аз вече...  newsm78

# 621
Здр
И аз съм така с контракциите но моите отминават при покой което знам че не е подготвителна
Подготвителните минават при движение не причиняват болка
Така знам от доки  #Crazy
За да ги различавам
Това с бебето е ужасно
Но ваксинта е сложена при наличие на хрема  е ето не е било здраво и майката е предупредила педиатърката
После го е гледала пак и нищо му нямало какъв е този безотговорен  доктор  #2gunfire
Ужас и аз аз не исках да споменавам за това но като сте писали
И аз съм в потрес и колебания  направо така ме разтърси това че сън не ме хваща Sad
Н

# 622
  • София
На този сайт има много информация за ваксините - история, причини, произход, типове, рискове. Има качени цели книги и научни трудове, преведени на български, има и непреведени. Който желае може да се запознае. Има и декларация за писмен отказ от ваксинация - тези, които няма да слагат ваксини, могат да си го разпечатат.

http://www.vaksini.eu

# 623
Момичета, съжалявам, че повдигнах темата, но тя наистина е важна. Не отричам вероятната полза на някои от ваксините, но ваксина срещу Хепатит Б на бебе на 1 ден? Кому е нужно? На сайта, който е пуснала Дао наистина има много полезна информация. Най-малкото може да се запознаете със задължителния имун. календар, видовете ваксини с листовките им и т.н. Много родители от години се борят за това да се свие имун. календар и поне част от ваксините да станат препоръчителни, но засега без успех.

# 624
Мами , аз да се ,,.похваля " не ме размина температурата. - 37 - 37.2 в тези граници за момента.
Исках да питам неделно преди да се замъкна утре на лекар  за сухата кашлица някой открил ли е лек , подходящ за бременни . Пия някакво детско сиропче ЕН-Ти-Тус , смуча Хербитусин и се поливам с чай , но все си побухвам ,
 И другото по -важно , подуха ми се лимфните възли , не драматично , но все пак . Знаете ли дали това като сигнал за инфекция може ли да значи ,че и на малчо не му е добре. Бебокът като цяло е хипер активен , Аз си мислех ,че му е тясхно , но да не е знак ,че му е недобре .
 Съжалявам за медицинските въпроси . Питам профилактично преди прегледа , понякога опитът е много по-ценен  Hug

За сухата кашлица - или инхалации със солен р-р, а ако нямате инхалатор, в банята - гореща вода. Парата втечнява секретите.

Моето дете беше абсолютно здраво, когато напрати отток на мозъка от противококлюшната ваксина. Изтеглиш ли късата клечка ...
Да не говорим, че някои последствия са късни, заедно с пълното отрицание на страничните ефекти (вкл; описаните в листовките от мед. лица), трудно ще ги свържете с конкретна ваксина.

За мен трабва всичките да се препоръчителни, всеки сам да решава дали да ги слага, както е в белите държави.

# 625
  • София
Aludra, добре, че ви се е разминало. Това е проблемът на ваксините - рядко се води статистика за отрицателното им въздействие, рядко се говори въобще за странични ефекти, а и в африкански държави като България те са задължителни. На сайта има петиция за това ваксините да станат препоръчителни и да се намали броя на имунизациите (до 5-тата си година детето получава 33 различни инжекции четох някъде). Поне това са добрите практики в белия свят и никой не гледа на отказващите имунизация като на прокажени.

# 626
Много страшна тема сте подхванали и дори не иска да се включвам в нея, страхът и в мен е голям, но задължителните няма как да ги пропусна, ако искам детето ми да бъде третирано равноправно на ваксинираните в по-късен етап.  Close

За контракциите - още пия магнезий, 3х1т., лекарката ми спомена за спиране към 34та седмица, но днес ако не забравя, ще я питам пак.
Аз контракции и стягане нямам, може би заради магнезия или не пък ги усещам, но бебето е адски активно тия дни и нощи и като се събудя няма заспиване от нея.  Crazy

elibeth, благодаря за инфото за Малечко, ще ги навестим задължително и без това още се двоумим с баща ѝ каква точно да е количката. Вие коя на Бебе Конфорт взехте и намалението на абсолютно всички колички ли е?

За киселините исках да ви питам - аз нямам, но приятелката на брат ми е с моя термин, а те са в Англия и там нищо не ѝ изписват за спасяването с киселините. Да имате някакъв опит?

На болните - бързо и леко оздравяване!

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 10:00 от Г-жа Гертруда Смехуркова

# 627
Честно казано и в белия свят не ги посрещат с отворени обятия, но поне липсва това преследване и натиск, както е у нас. Мен това, което най-много ме дразни е отрицанието. Седи, гледа ме в очите и ме лъже, показвам и листовката, тя продължава да ме лъже. При тази неадекватност, човек много избор няма.

Нека ме гледат като прокаржена, но да имам избор и да не ме тормозят ( законно) заради него.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 10:03 от Aludra *

# 628
Съгласна съм с вас за риска от ваксините и имам опит с каката,когато беше на 3 месеца от една ваксина душата ми излезе.Но и няма как да се избегнат,освен ако не си намерите GP,което да поддържа вашето мнение и да ви попълни имунизационния паспорт,че уж са сложени.Но кой ще си сложи главата в торбата не знам.А не ги ли поставите детето не може да постъпи на ясла,на градина и за училище не знам дали няма проблем.Общо взето няма как да ги избегнете.

# 629
За училище няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт