Априлчето е виден акробат, тренира всеки ден шпагат :)

• 30 035
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Не мисля, че е опасно одеалцето, защото бебето в първите месеци не се върти, и ако се завива само до кръста няма проблеми. Но и за мен  по-добрият вариант е затвореното отдолу чувалче Simple Smile

# 601
Опасни са олекотените завивки.

# 602
  • София
Като заговорихте за нанкане, напоследък попадам на все противоречиви информации как се слага новородено да спи. Клипчета на mothercare и други, някои приятелки ми казват, че се слага по гръб. Неонатолози и майка ми включително казват, че трябва да е настрани. Проблемът на първото е, че има вероятност бебчо да не се е уригнал добре и да се задуш, ако върне мляко. Проблемът на второто е, че нестабилно и може да доведе до някакви изкривявания раменца, ръчички, лица (чела съм, че има цяло поколение скандинавци с издължени лица). Какъв е вашият опит мамита?

# 603
Като заговорихте за нанкане, напоследък попадам на все противоречиви информации как се слага новородено да спи. Клипчета на mothercare и други, някои приятелки ми казват, че се слага по гръб. Неонатолози и майка ми включително казват, че трябва да е настрани. Проблемът на първото е, че има вероятност бебчо да не се е уригнал добре и да се задуш, ако върне мляко. Проблемът на второто е, че нестабилно и може да доведе до някакви изкривявания раменца, ръчички, лица (чела съм, че има цяло поколение скандинавци с издължени лица). Какъв е вашият опит мамита?
.

Пиша от опита си
Непрекъснато слагах бебо настрани и го подпирах
Плачеше и се опитваше все по гръб да се  настани Simple Smile
Бяхме 6 дни в  болницата там ни ги носеха в колички и си бяха по гръб
На 4- я ден от прибирането дойде педиатъра и каза че това е излишно да оставим и ръководим по бебо
Щом иска по гръб  да го оставя
Казах му за задушването  и той ни каза ,че бебето има много по голям инстинкт за самосъхранение колко ние си мислим
И няма да се случи
Доверих му и не сбърках
Това не е мнение не го налагам казвам какво се случи при нас:)

# 604
  • в 1001-та нощ
Аз съм оставяла Калоян - както му е удобно - предпочиташе по гръб, по корем - едва когато започнаха коликите, но не е повръщал никога  Peace но главата му беше все на една страна:

По гръб (тук е в един бамбуков кош - като кощница с дръжки за носене):

По корем - на дивана върху пелена:

# 605
Много сладък
Особено в позата по коремче:))

# 606
Ето нещо което ми помогна за коликите  много:)
Те са първото след кърменето с което ще се наложи да се справим Simple Smile
 http://www.spelta.biz/mothers_colic.php
Аромата на спелта е прекрасен и успокояващ

# 607
И понеже се рових да си намеря същата възглавница се сетих за сушоара без да знам за док .Крап
Това ни спасяваше включвах ме сушоара и правихме масажи на коремчето Simple Smile
После само като чуеше звука и заспиваше Simple Smile)
http://www.namama.bg/article-metodut-na-d-r-karp-bebetata-vse-pa … -uspokoyavane/162
Ние ги изкарахме тежко сън не видях до 5 месец Simple Smile

# 608
  • в 1001-та нощ
Сешоар и аз съм ползвала 1-2 пъти, но магията беше пълна - докато готвя с вкл. аспиратор - а при спирането му - драмата започваше отново, та съм го оставяла да поработи и без да готвя Simple Smile

И също - голямо спасение бяха разходките - да друсне количката за минута и заспива, после само не трябва да спирам  Mr. Green

А като стана въпрос за спелта - на Калоян погачата му беше такава  Blush

Има възглавничка с просо - трябва да я извадя - да видим дали ще я хареса  Blush

# 609
  • София
Момичета, благодаря Ви   bouquet Всеки споделен опит ме успокоява:) имам филмчето с демонстрация на метода на Карп (на руски) - от време на време също си го пускам с терапевтична цел:)

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 09:07 от Dao

# 610
По гръб ги слагах. Малкият беше с ужасен рефлукс.
Важно е да не ги подпираме, за да може да мръднат, когато се наложи. Главите си въртяха сами от 1-ви , 2-ри ден, пък и спяха при мен, а през деня под наблюдение / на ръце.
Задавено бебе се обръща настрани в легнало положение. В родилното може да питате какво да правите, ако бебето се задави, да ви покажат.

Колики е имало едното, защото не понасяше прясното мляко, което пиех.

Ако слушате често музика сега, в последствие бебето ще се успокоява от нея. Аз пусках една детска песничка на каката, а тя започваше да подскача в корема. Като се роди пак и я пусках. Бяха едни танци Simple Smile).

# 611
Здравейте момичета.Отдавна не съм писала,но ви чета от време на време.Имам един проблем,който вече се проточва и моля майките от Бургас,да ми препоръчат добър психиатър.Ако някои имат и опит с някой,ще е най добре.Чета за д-р Желязкова,някой да има наблюдения?

# 612
Мами , аз да се ,,.похваля " не ме размина температурата. - 37 - 37.2 в тези граници за момента.
Исках да питам неделно преди да се замъкна утре на лекар  за сухата кашлица някой открил ли е лек , подходящ за бременни . Пия някакво детско сиропче ЕН-Ти-Тус , смуча Хербитусин и се поливам с чай , но все си побухвам ,
 И другото по -важно , подуха ми се лимфните възли , не драматично , но все пак . Знаете ли дали това като сигнал за инфекция може ли да значи ,че и на малчо не му е добре. Бебокът като цяло е хипер активен , Аз си мислех ,че му е тясхно , но да не е знак ,че му е недобре .
 Съжалявам за медицинските въпроси . Питам профилактично преди прегледа , понякога опитът е много по-ценен  Hug

# 613
Не се притеснявай за бебока, той е защитен, и аз от четвъртък бях с една ужасна суха кашлица, пих и аз чайчета и билкови бонбони смуках, но възпалението ми слезе в гърдите и ми изписаха аугментин(антибиотик ) и сега вече съм по-добре, но пък нямах нито температура, нито хрема.И нашия бебок тия дни е много активен, дано да се е обърнал, утре съм на преглед, стискайте палци. Бързо оздравяване на всички, които са понастинали и леко бременеене. Grinning

# 614
  • София
Здравейте мамита  Hug
Аз да ви попитам, вие още ли пиете Магнезий ?! Нош-па ?!
Чувала съм че по някое време се спира, може би 8 месец или 9 ?! Защото на мен доки миналия ден тепърва ми изписа 3*1 таблетка Магнерот, заради втвърдяване на корема в този срок на бремеността. Аз ще го питам и него докога да си ги пия, но вие от опит споделете.  Peace
Бързо оздравяване на болните  Peace

Общи условия

Активация на акаунт