Третокласници - 4

• 40 797
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
 Привет!
    Успех на децата на ВМС,които ще участват!
   Ние пропускаме.
    Синът ми имаха за пролетната ваканция да пишат съчинение за местата,които биха искали да посетят.Госпожата ги събра,напечатала,направила в папки малки книжки с творенията на децата.Вчера ги е раздала,голяма радост.
    при нас голям студ,направо все едно идва зима.

# 631
  • Варна
Деска, благодаря за линка за таралежите.
vela, нашето ниво е доста по-назад от "неправилните глаголи", взели са само сегашни просто и продължително време и все ги бърка, никаква мотивация да го учи този език.

# 632
  • Резерват "Северозапад"
vela, браво на детето ти  bouquet!
Моята дъщеря е много по назад в английския - също е на сегашно просто и продължително Wink, за неправилни глаголи още не е чувала.
П.П. Изпитвам благородна завист за многото математически състезания, които се провеждат в София Blush. При нас има само Кенгуру, Димитровденско състезание и Аз и числата Tired, а щерката би искала да участва в повече, но няма.

# 633
Деска, благодаря за линка за таралежите.
vela, нашето ниво е доста по-назад от "неправилните глаголи", взели са само сегашни просто и продължително време и все ги бърка, никаква мотивация да го учи този език.

И аз да благодаря на  Деска Hug.

Освен тези двете, са взели и минало време. Прегледай сайта уча.се. Там мноого хубаво са обяснени времената, има и упражнения. Купи сборника на Иван Богоров/Аиком/ за 3 клас по англ. език. Има много хубави упражнения, близо 40 теста.
И при Косьо в началото беше пълна мъгла, но с повече повтаряне на теорията и упражнения нещата му се изясниха.

# 634
  • Варна
При нас проблемът е в липсата на всякакво желание за научаване на правилата... Ще търся занимателни тестове, нещо, което да му хване вниманието, иначе следва мощен отпор. Благодаря за инфото.

# 635
  • Пловдив
При нас пък ще се проведе състезание "Математика без граници " в края на април.
Открих задачи от предишни състезания, приятни задачи, логически.
Снощи пуснах на малката едно от проведените миналата година, много съм доволна , реши си ги сама с малка помощ от мен. Само леко да й подскажа и веднага зацепва и довършва задачата.

А иначе  сме на финалното на СБНУ, имаме 4х 50 точки. Единствено тя от класа ще се явява на финала. Доволна съм от детето, но много работя допълнително с нея. Аз натискам, тя се пазари  #2gunfireи  така..... трудно ,много трудно. Но все пак има ефект.  Grinning

# 636
  • Пловдив
Дайте идеи кой сборник със задачи ,давани на състезания да си купя. Но да има и рашенията им, да са разяснени. Решила съм лятото да поработим по-задълбочено по математика и догодина да сме по-активни в матем. състезиния.
Ако имате сканирани такива помагала, може да ми пратите.

# 637
  • Варна
Математическа читанка, има и сборници със задачи, давани на състезания, а ето какво казва един корифей по въпроса: http://danybon.com/index.php/kortezov/1424-pismo-roditel-sbornici

# 638
  • Пловдив
И моята маймуна няма да ходи на Великденското състезание - утре са на екскурзия до Копривщица.

# 639
  • В светлината на слънцето
Браво, браво на всички деца!  Hug
Деска, може ли таралежите.  Praynig Ще ти пусна на лс мейла.
При нас също още няма неправилни глаголи, но те пък учат езиците по по-особена система. Мисля обаче да взема нещо за ваканцията - не за друго, а за да не забрави наученото. Да поддържаме огъня, както се казва. Те ще са пак цяло лято на селската къща, където ни интернет има, ни дявол. Комуникационно затъмнение, но пък природа и кеф. Grinning Та мисля да взема разни сборници и чат-пат да попреглежда материала.
За ВМС нямам никакви очаквания. Тя е неподготвена, няма какво да се лъжем. Каквото направи, направи. За мен обаче по-важното е, че прояви желание да ходи и затова се съгласих. Пък за догодина, живот и здраве, ще я понатисна малко с математиката. Thinking Ако можеше да е по-търпелива и по-малко разсеяна при четенето на условията, би било добре. Тя не изчита цялото условие на задачата и бърза да решава. На Кенгуруто е сбъркала две от най-лесните задачи, защото не прочела докрай - например: вместо да търси огледалния образ на цветето, тя гледала за еднакъв. Абе блейка. ooooh!

# 640
  • В реалния живот
марулета, много ми хареса инициативата на вашата учителка за книжката. Браво! Simple Smile

За любителите на книжките от София - утре от 11,00 часа Юлка ще чете в Столична библиотека. Аз бях обещала да детето, че ще я заведа да се запознае с истинска писателка. А и хареса тази зима "Кръстьо - частен детектив" и като по-малка "Приключения с Джиго". Нещо се вихри вирус в техния клас та май ще й се размине запознанството.

И ние по англ. караме по учебника, няма още неправилни глаголи по програма, за сега ми се иска да разбере добре сегашно просто и продължително и да почне да пише малки разказчета, тип "опиши района около вас". По немски съм решила да потърся книжки за през ваканцията, но като цяло ми се иска да има различни преживявания.

Вие имате ли опит с подобни горско училище На мен ми се иска да пробваме.

# 641
Поздравления за успехите на дечицата!
 Аз само мога да мечтая за съчинение, написано самостоятелно и с лекота. Синът ми е майстор на телеграмите - кратки изречения, за сметка на това несвързани. Странна работа - когато ми обяснява за някоя игра, думите му се леят, използва огромен речников запас и сложни изречения. Стане ли дума , обаче за съчинение по български - все едно губи дар слово.
На ВМС ще ходи, но  не възлагам големи надежди.

Много ми се искаше да го заведа някъде, където да види лазарки, но нямам никаква идея за подобно място. Преди седмици ходихме на едно зарязване на лозе - толкова беше впечатлен от ритуала, че настояваше да му купим лозарска ножица.
Приемам всякакви идеи за традиционни ритуали - лазаруване, кукери, празник на розата....имаше един празник на хляба някъде по източните Родопи, нещо такова.

# 642
Поздравления за успехите на дечицата!
 Аз само мога да мечтая за съчинение, написано самостоятелно и с лекота. Синът ми е майстор на телеграмите - кратки изречения, за сметка на това несвързани. Странна работа - когато ми обяснява за някоя игра, думите му се леят, използва огромен речников запас и сложни изречения. Стане ли дума , обаче за съчинение по български - все едно губи дар слово.
На ВМС ще ходи, но  не възлагам големи надежди.

Много ми се искаше да го заведа някъде, където да види лазарки, но нямам никаква идея за подобно място. Преди седмици ходихме на едно зарязване на лозе - толкова беше впечатлен от ритуала, че настояваше да му купим лозарска ножица.
Приемам всякакви идеи за традиционни ритуали - лазаруване, кукери, празник на розата....имаше един празник на хляба някъде по източните Родопи, нещо такова.

Заповядай утре в Панчарево ,ако си от София. Дъщеря ми ще е лазарка втора година.  Laughing Mr. Green

# 643

Заповядай утре в Панчарево ,ако си от София. Дъщеря ми ще е лазарка втора година.  Laughing Mr. Green

Еее, просто завидях.  За съжаление няма да успеем от Пловдив. Но много се радвам за малката лазарка, тези неща са страхотни. 
Много ми се иска народните традиции, празници и исторически забележителности да не са за децата просто картинка от учебника по ЧО. 
На урока за Второто българско царство ходихме до Велико Търново - Царевец, църквата св.40 мъченици и музея на восъчните фигури. Нямате идея какъв ефект имаше върху детето. А да не споменавам какъв ефект имаше върху родителите прекрасното заведение с гледка към паметника на Асеневци хихихих

# 644
  • Варна

Заповядай утре в Панчарево ,ако си от София. Дъщеря ми ще е лазарка втора година.  Laughing Mr. Green

Еее, просто завидях.  За съжаление няма да успеем от Пловдив. Но много се радвам за малката лазарка, тези неща са страхотни. 
Много ми се иска народните традиции, празници и исторически забележителности да не са за децата просто картинка от учебника по ЧО. 
На урока за Второто българско царство ходихме до Велико Търново - Царевец, църквата св.40 мъченици и музея на восъчните фигури Нямате идея какъв ефект имаше върху детето. А да не споменавам какъв ефект имаше върху родителите прекрасното заведение с гледка към паметника на Асеневци хихихих. А да не споменавам какъв ефект имаше върху родителите прекрасното заведение с гледка към паметника на Асеневци хихихих

Да, съгласна съм, че когато видят материала от учебника "на живо" е много по-лесно да се учи. На сина ми са му любими ЧО и ЧП, точно по тази причина - всяка почивка е свързана с разглеждане на нещо интересно и полезно, водопади, пещери, крепости, тракийски гробници, музеи. Така повечето уроци от тази година може да ги разкаже само с лични впечатления. Оказва се, че не сме посетили почти никакви забележителностти из нашия край.  Blush За това лято съм си набелязала вече резервата Сребърна и чух за много хубава тракийска гробница до Търговище (трябва да събера точна информация къде се намира точно).
Вела, добре е че децата имат желание да се включват в народните обичаи  Peace
Успех  на всички деца, които ще се явят утре на ВМС  Peace

Общи условия

Активация на акаунт