С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 397
  • 819
  •   1
Отговори
# 285
  • Някъде по Дунава
Имам следното питане - колко често свекървите звънят на мъжете ви по телефона? И как да се ограничат тези разговори до абсолютния минимум?
Свеки въобще не звъни на мъжа  ми, но пък на дъщеря си звъни по 10-тина пъти, нищо че работят заедно. И после се чуди защо имала 30лв сметка.

# 286
  • Някъде по Дунава
Имам следното питане - колко често свекървите звънят на мъжете ви по телефона? И как да се ограничат тези разговори до абсолютния минимум?

На мен ми е интересно какво налага това  Thinking
И какво ще рече "абсолютния минимум"?!
Аз бих се радвала ако родителите на мъжа ми му звъняха по-често и не само за да искат нещо, а просто ей така, за да го чуят как е. Болно ми е заради него, защото знам, че е разочарован от тях като родители. Мисля, че отношенията в едно семейство трябва да са пълноценни, а не да се свеждат до някакъв минимум, освен ако основателни причини не налагат това.

П.П. Колелото наистина се върти.
И при нас е така звънят само ако искат да им свърши работа.

# 287

Зависи за какво звъни, свекърва ми звъни често на мъжа ми, но на мен това не ми пречи, обажда се да чуе как сме да поразкаже те как са и аз съм ок с това. Не виждам нищо лошо една майка да говори със сина си.

Ти на кое се дразниш - че се е обадила на сина си или на нещата, които му говори като се обади?

# 288
  • Mediterraneo

На мен ми е интересно какво налага това  Thinking
И какво ще рече "абсолютния минимум"?!
Аз бих се радвала ако родителите на мъжа ми му звъняха по-често и не само за да искат нещо, а просто ей така, за да го чуят как е.

Точно така! Звъни се, само ако трябва да свърши нещо! От НГ насам- веднъж, за РД му се обади; иначе още няколко пъти все за "неотложни" работи, които трябва да направи! При нас абсолютният минимум е самоналожен...

# 289
Мойто свеки звъни всеки ден на мъжа ми. Ееевентуално пропуска по един ден понякога..
Аз също смятам, че няма нищо лошо в това да се чуват, нормално е, още повече, че тя живее далеч от нас (слава Богу!!)
Това, което ме дразни, е че понякога като започне да разпитва и се забравя- какво ще ядем, ама как ще го сготвя, ааа ама тя го прави еди-как си и хайдеееее отиде половин час в обяснения.

# 290
И у нас се звъни само при нужда.Ако ние звъннем все бързат да приключат разговора,дали по Скайп или телефон е без значение.
Виж на дъщеря си и голямата внучка се звъни всеки ден и после са едни възхвалявания,то е чудо Simple Smile
На мен така ми е добре обаче,не се оплаквам.  Mr. Green
Майка ми,която не е в БГ звъни всеки ден Simple Smile

# 291
Момичета, аз имам друг проблем и не знам как е най-правилно да постъпя. Свекърва ми е много властна жена, майка на двама сина, свикнала е да ги овиква вкъщи, командва наляво-надясно, че не се усеща, прави го и при сестра си, мъжа й..абе ужас.
Моя проблем с нея е, че тя ме третира като дете в 5-и клас. Преди да родя дъщеря си, не ми пречеше, те живеят в малък град, когато им ходехме на гости,  тя ми подвикваше разни команди от сорта на- облечи се, студено е, така ли ще излезеш облечена, каква е тая блуза... НО при последното ни гостуване, аз бременна, тя заявява- казала съм на шефа ми, той ще ми даде кооолкото си искам отпуска като родиш за да дойда в София при вас. Никога не съм искала тя точно да идва да ми помага, имам си майка на която разчитам. Да , да види внучето ок, нормално е.
Дойде в крайна сметка, но остана 3 дни, защото по някакви неведоми пътища, мъжа ми осъзна, че не поговори ли с нея да стои настрана и да не си дава мнението където никой не й го е искал, аз ще се гръмна. Аз не мога да й обясня, че ми се завира в личното пространство, от уважение, защото е по-възрастна и е майка му. А и ако реша да й го обясня, ще премина директно към хранилки с големия черпак.
Когато има работа в София, тя идва и спи у нас, нормално, няма да я изгоня. Но се започва едно пренареждане, казва кое къде да прибера, рови по всички шкафове. Аз си мълча, проблема е, че не мога да си крия емоциите и ми личи на муцуната колко ме дразни. Тя го осъзнава това и сякаш още повече се настървява. Последния бисер беше- ти като се върнеш на работа след първата година, аз ще взема малката да я гледам при мен!
Казах й, че това няма как да се случи, а тя най-сериозно и с лека ехидна усмивка отговори- ще стане, ще стане...
Въпроса ми е, как да се държа с нея, така че да я дразня, дали да започна да я режа когато прави разни изказвания от този тип, или да я игнорирам. Thinking

# 292
  • Пловдив
Обясни на мъжът си да сложи юзди на майка си. Не е твоя работа да се разправяш.

# 293
Със сигурност не бих започнала да я дразня и аз, защото това няма да доведе до нищо друго освен открита война, която само изхабява нервите.

Когато ти гостува, постави ясни граници. Не трябва да се притесняваш да я помолиш да не пренарежда шкафовете ти, защото ти си ги организирала по удобен за теб начин. Недей да си мълчиш, явно жената е несъобразителна да не кажа нещо друго.

# 294
  • I want it all and I want it now.
Вземи пример от нея.  Laughing Като дойде още от вратата слагаш усмивката и я молиш да подреди всички шкафове да изчисти и така нататък.  Mr. Green GrinningКато не спираш да я хвалиш след това как си е свършила работата. Peace  Wink След време ще се усети и ще спре. Така,че междувременно няма лошо да ти е изчистено и подредено. Приеми , го от тази гледна точка.
 Никой на сила няма да ти вземе детето да го гледа. Просто вижда че ти отказваш и затова тя настоява. Тя затова и не се е задържала повече от 3 дена. Повечето си говорят, но рядко издържат да гледат деца за повече от 3 дена.

# 295
Цитат
Като дойде още от вратата слагаш усмивката и я молиш да подреди всички шкафове да изчисти и така нататък.

Хахаааааа така наистина поне ще ми е чисто и подредено, и доколкото я познавам, няма да се спре. Ама мани, после ще натяква как тя ми е оправяла къщата, то сигурно и сега ме обсъжда с другите вампирки и цъкат, не че ми пука особено.
Големия проблем е, че ми е адски трудно да се преструвам, скоро трябва да им ходиме на гости и мисля от рано да се запася с мента, глог и валериан, валидоли, може да прибегна и до наркотици   Grinning

Like_Smoke  е права, че няма смисъл от открити нападки, а и тя е толкова хитра и лицемерна, такова перде не съм виждала, никога няма първа да ме нападне. Ееех, имам още много да се уча.

# 296
Когато ще идва свекърва ми, аз естествено излъсквах цялата къща. А тя се хващаше за метлата. После си дадох сметка, че не е било от проклетия, а защото е искала да ми помогне.

Пиши, Янтра, пиши в тефтерчето - ако се обаждаш често - кофти, ако не се обаждаш - пак кофти. Дъщеря нямаш, аз имам - ако се обаждаш на нея пак кофти.

# 297
  • Пловдив
Тъй и тъй ще съм зла свекърва - изобщо няма да си давам зор.  Mr. Green

# 298
Сега си спомням, в началото, един от първите пъти, когато идва тя на гости у нас, аз от предния ден се закотвих в кухнята, приготвих разни гъдели, десерт, а-у, вълнувам се, страшна работа.  chef
Хоп пристига госпожата, аз започнах да слагам масата а тя- ам че защо вадиш тия работи, ето, аз съм направила баница!

Нали се сещате, че от тоя момент насам, като идва, яде каквото имам готвено у дома.

# 299
  • София
Моята ми чисти фурната 2 пъти, самоинициативно, докато идваше да гледа малката, когато беше болна. Благодарих й и й казах, че не съм забелязала, че дъното не е чисто... Как да й се разсърди човек, като ми каже, че Ути бил казал, че печката била огледалото на всяка домакиня. Явно ме смята за по-красива отколкото огледалото (печката) ми смята...

Общи условия

Активация на акаунт