С какво ви дразнят свекървите- 29

• 62 200
  • 819
  •   1
Отговори
# 690
Аз нямам син. Но ако някоя от дъщерите ми, откаже подслон за една нощ на родителите на мъжа си, които са дошли да видят внучето си, сериозно ще се замисля къде точно съм се провалила с възпитанието й.

Направо!

И не само ще се замисля къде съм сгрешила, ами и някои неща ще й кажа, а и високомерния й нос ще натрия яко.

# 691
  • Fort Worth, TX
При положение, че има място никога не бих ги пратила на хотел.Друг ще е въпроса, ако жилището е тясно и наистина няма къде да легнат.

# 692
  • София
При положение, че има място никога не бих ги пратила на хотел.Друг ще е въпроса, ако жилището е тясно и наистина няма къде да легнат.

Разбира се.

# 693
  • при късмета
1. Ако давам жилище на детето си, наистина ще го давам, а не "твое е, ама не съвсем";
2. Да "купувам" уважение, дали с апартамент, дали с друго, ми е под достойнството и не уважавам хора, които го правят. Грижа се за сина си, обичам сина си, не спя заради сина си, но това не е мое право, а мое задължение. И не предполага специални овации. Това ми е "работата" като родител. Аз съм отговорна за моето решение да стана родител, а не което и да било бъдещо гадже или бъдеща жена на сина ми. Това, че съм го родила и гледала, не ми дава право да го третирам като моя вещ.

С това съм абсолютно съгласна, като философия и начин на мислене. Като цяло.
Но както казах, приятели не бих оставила на пътя, камо ли роднини, които идват специално, без значение по какъв повод.
Ако сина ми се ожени за момиче с коренно различни виждания за живота и изобщо начина на живот, ще се надявам, да успеят те двамата да намерят компромис. Нито може да се налага само единия, нито трета страна, която и да е би могла да им напасне житието.
Дори ще направя компромис да преспя в хотел докато те си намерят начина. Ако остане подобно правило за постоянно, ще се надявам и към сина ми да има голям компромис от страна на снахата.

# 694
  • София
Добре, наистина ли намирате за нормално да накарате възрастните си родители да пътуват 500 км. за един ден, защото принципно не желаете да преспиват "чужди" хора в дома ви? Че това са хора на по 50-60 г минимум, може и повече. Аз като пропътувам това разстояние съм уморена, какво остава за възрастни хора. Не говоря за задължение, а само за желание.
Не съм имала такава дилема, тъй като нямаме родители от провинцията.
Но наистина аз не бих се обидила, ако не съм желана в къщите на синовете ми.
Ако например някой от тях е в чужбина може би би било по-нормално да се преспи при него. Но това при положение, че съм поканена и желана, а не по задължение.
Поне на този етап така си мисля.
С две думи, не виждам място за сърдене по принцип.

# 695
  • София
Боже, пази ме от бъдеща снаха с манталитета и мисленето на Миленка!Ще си дам аз калта под ноктите,ще се лишавам цял живот от какво ли не, за да им осигуря жилище и те ще ме пратят на хотел!Смятам се за културна и възпитана, ама ако ми се случи такова нещо, ще забравя за възпитание.

Напълно те разбирам. Така преди години забравих за възпитание, когато едни ми цъфнаха пред входната врата. Че и за телефон не бяха чували. Бяха решили, че моят дом е и техен. Обясних им грешката, но още го помня този случай.

...
Ако сина ми се ожени за момиче с коренно различни виждания за живота и изобщо начина на живот, ще се надявам, да успеят те двамата да намерят компромис. Нито може да се налага само единия, нито трета страна, която и да е би могла да им напасне житието.
...
С това съм много съгласна. Много ще ми загорчи гостуването, ако ще стана причина за влошаване на отношенията им. Не ми е жизнено важно някой да удря чело в земята пред мен.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 22:30 от milenaka

# 696
И аз да споделя и се връщам да дочета.

На първо място мноооого ме дразнят, че адски се изхвърлят, а няма никакво покритие. Примери: Преди сватбата - Само да се ожените ще ви купим апартамент! След сватбата: Ще ви помагаме с ипотеката! Първо да кажа, че НИКОГА не съм искала такава помощ от тях и съответно те не направиха нито едно от двете, но беше необходимо да го кажат пред моите родители.

Много ме дразни, че се събират с роднини до девето коляно на всеки празник, а след като се разотидат започват да ги обсъждат какви са. Не разбирам защо като не ги харесваш се събираш с тях. На този принцип вероятно и мен обсъждат.

Ооооще повече ме дразни, че се самопоканват, за което аз разбирам около 15 минути преди пристигането им от доста далечно място, без да попитат имаме ли възможност да ги посрещнем сега, имаме ли планове? И никога, ама никога не знам кога ще си тръгнат.

Няколко пъти се оплакваха на МОИТЕ родители от МЕН. Видиш ли как те цял живот искали да имат дъщеря, а сега аз как не съм ги уважавала. Първо да уточня, че най-малкото защото са родители на съпруга ми ги уважавам. Дали ги харесвам е съвсем друг въпрос. И второ свекъра ми няколко пъти, включително пред майка ми, е казвал, че в тяхното семейство момичета не се раждат. Много е горд със постъпката си когато на брат му се родила дъщеря и като му казали в родилното, че е момиче казал, че не е възможно. Сега ние имаме дъщеря. Сигурно се съмняват дали е от съпруга ми.

Така и така стана дълго, да разкажа още някой неща. Бременна съм и карам МНОГО тежка бременност. 9 месеца на легло. Идват те от майната си и се налага майка ми да идва да готви, щото видиш ли свекърва ми е с ръце в гъза. Съпруга ми е на работа сутрин от 7 вечер до 7. Иначе не би позволил такова нещо. Не измила чиниите сутринта щото видиш ли нямало веро. Ами магазина е на 2 крачки.

Преди 3 дни пристигна брат му. Отново разбрах като беше пред блока. И за втори път за 2 месеца дойде болен. Как не зацепи, че имаме бебе и не е редно да идва поне докато не оздравее.

Когато си купихме жилището баща му прати брат му да стой при нас за да не съм командвала как да е ремонтиран и обзаведен. Пак да вмъкна, че пари от тях не сме искали и не сме вземали. Не разбрах защо имат претенции кой ще командва.

# 697
Оле  presi_vt-и ти като мен си се сдобила със "страхотни " роднини  #2gunfire!!! Мога само да ти помогна с най-искреното си съчувствие и разбиране  Hug в много от описанията припознавам мои "роднини"...

# 698
Недоволството идва от това, че независимо на кого и как е купено,унаследено или подарено
жилището, там живее семейство, което вече има свои правила и изисквания.
Хазайнчеството е неприемливо, а натякването съвсем.Отнася се и за тъщите.
Абсолютно съм съгласна!
  bouquet

# 699
  • Русе
Оле  presi_vt-и ти като мен си се сдобила със "страхотни " роднини  #2gunfire!!! Мога само да ти помогна с най-искреното си съчувствие и разбиране  Hug в много от описанията припознавам мои "роднини"...
  Те всичките чужди роднини са такива  Laughing.
  Да не споменаваме какви ли работи си говорят те за нас ..... щот' ние за тях- нищо лошо  Whistling , е може би във форумите само Laughing.
  Обаче тъщите са 100 пъти по-лоши от свекървите, дори само заради самия факт че са тъщи  Mr. Green.

# 700
Е чак пъък мразене ...Прекалено е силна думата пък  и как може да мразиш майката на любимия ,нали ако не е тя и него няма да го има   Peace  По-скоро нехаресване  Simple Smile  Peace

# 701
И аз да споделя и се връщам да дочета.

На първо място мноооого ме дразнят, че адски се изхвърлят, а няма никакво покритие. Примери: Преди сватбата - Само да се ожените ще ви купим апартамент! След сватбата: Ще ви помагаме с ипотеката! Първо да кажа, че НИКОГА не съм искала такава помощ от тях и съответно те не направиха нито едно от двете, но беше необходимо да го кажат пред моите родители.

Много ме дразни, че се събират с роднини до девето коляно на всеки празник, а след като се разотидат започват да ги обсъждат какви са. Не разбирам защо като не ги харесваш се събираш с тях. На този принцип вероятно и мен обсъждат.

Ооооще повече ме дразни, че се самопоканват, за което аз разбирам около 15 минути преди пристигането им от доста далечно място, без да попитат имаме ли възможност да ги посрещнем сега, имаме ли планове? И никога, ама никога не знам кога ще си тръгнат.

Няколко пъти се оплакваха на МОИТЕ родители от МЕН. Видиш ли как те цял живот искали да имат дъщеря, а сега аз как не съм ги уважавала. Първо да уточня, че най-малкото защото са родители на съпруга ми ги уважавам. Дали ги харесвам е съвсем друг въпрос. И второ свекъра ми няколко пъти, включително пред майка ми, е казвал, че в тяхното семейство момичета не се раждат. Много е горд със постъпката си когато на брат му се родила дъщеря и като му казали в родилното, че е момиче казал, че не е възможно. Сега ние имаме дъщеря. Сигурно се съмняват дали е от съпруга ми.

Така и така стана дълго, да разкажа още някой неща. Бременна съм и карам МНОГО тежка бременност. 9 месеца на легло. Идват те от майната си и се налага майка ми да идва да готви, щото видиш ли свекърва ми е с ръце в гъза. Съпруга ми е на работа сутрин от 7 вечер до 7. Иначе не би позволил такова нещо. Не измила чиниите сутринта щото видиш ли нямало веро. Ами магазина е на 2 крачки.

Преди 3 дни пристигна брат му. Отново разбрах като беше пред блока. И за втори път за 2 месеца дойде болен. Как не зацепи, че имаме бебе и не е редно да идва поне докато не оздравее.

Когато си купихме жилището баща му прати брат му да стой при нас за да не съм командвала как да е ремонтиран и обзаведен. Пак да вмъкна, че пари от тях не сме искали и не сме вземали. Не разбрах защо имат претенции кой ще командва.
Дам, те тука искам да се намери някой да каже, че снахата е крива. Защо лежи? Що не готви? Що ще казва какъв ремонт? Що ражда момиче? Боже, какви изперкали хора има!

# 702
  • София
presi_vt, какво е отношението на мъжа ти? Защо не ги сложи на място?

# 703
Той е между чука и наковалнята. Аз предпочитам да не го натоварвам допълниетлно. И без това на не го на главата му е лудница. Не веднъж им е казвал някой неща, но твърде много ги уважава за да е по-рязък.
Като цяло е на моя страна, но как да промениш човек на 50+. А и слава богу са далече  Hug

На него му е супер неудобно от изцепките им понякога. Представете си следната ситуация - моите родители за пръв път са поканени на гости в тях. След като се навечеряхме, докато аз и свекърва ми вдигахме масата, свекъра ми си качи кракат върху нея  ooooh!

Мога да напиша тооооолкова много по въпроса. Като се присетя за нещо фрапиращо пак ще се включа  Laughing

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 09:14 от presi_vt

# 704
  • София
...

Няколко пъти се оплакваха на МОИТЕ родители от МЕН. Видиш ли как те цял живот искали да имат дъщеря, а сега аз как не съм ги уважавала.
...

И търпиш всичко това? Защо? Пробваш да им кажеш любезно, че прекаляват, ако любезно не става, значи е ред на нелюбезното. Ползвай си входната врата по предназначение - избираш кого да пуснеш и кого не. Даже не само в битовите, но и в личните отношения ще ви се месят. Така ако ми се изтърси някой, да ми се бърка в отношенията с мъжа ми, че и сметка за ремонт да ми държи, бих стигнала до крайности, вкл. и директно гонене.
ПП Забравих да попитам - каква е връзката между пола на децата им и твоето уважение?

ПП2 Ах, милият... Качил си краката върху масата, докато вие припкате. А звънец за прислуга ползва ли?

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 10:43 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт