Този ужасен грип

• 65 918
  • 432
  •   1
Отговори
# 90
 На мен ми изписаха синувитал форте за кашлицата-така ми обясни лекарката от синусите тръгват секрети и затова кашлях жестоко.

# 91
  • Ланкър, планините Овнерог
Не че разбирам много от грип, ама кашлица три месеца не ще да е от него....  Thinking

И аз не съм на ясно що е грип и що не е. Но не е като да не е ходено на лекари, снимки и т.н. И не е като да не са взимани мерки. Знам ли вече. И за алергия си мислех, обаче туй чудо е заразно.

# 92
Явно и нас ни хвана. Вчера цял ден ме втрисаше и имах главоболие. Уж днес се закрепих и нищо ми нямаше. Нооо вечерта след като малката вдигна 38 температура и на мен взе да ми става зле. Явно си е доста заразно. Та засега малката има темп 38, от време на време кашля, което ми се струва че е от стичащи се секрети в гърлото. Явно проблема идва от задна хрема. Чудя се дали да пробвам с хомеопатия първо или направо да друсам силните хапове  newsm78. Страх ме е да не направи пак пневмония. Някой може ли да сподели бабешки метод изпитан  при дете на 1година? Аз се оправям засега бързо с бабешките, но все ме е страх да ги приложа на детето  ooooh!

# 93
Здравейте.

Всички болнички да се оправят.

Да споделя и аз. Малкия - на 3г. две денонощия беше с 39 градуса и нурофена и топли душчета само помагаха временно да я свалим.
После още 4 дена - температура  37-38 градуса по няколко пъти на ден. Два пъти го водихме на лекар и двата пъти казаха - рано е за антибиотици. Не давайте. И ние не даваме.  Само Нурофен и витамини.
На 6-тия ден - тоест снощи почна кашлица. Откашляща, не е страшна, ама е много честа, но поне температурата изчезна. За пръв път боледува толкова дълго, ужас е.

Интересно е, че ние не сме се заразили още. Възможно ли е нас да ни пропусне, или това не е грип?!
Оф, само да се оправи детето. Максимално дълго ще го държа вкъщи, но след седмица трябва да го пусна пак на градина, все пак трябва да се работи...

# 94
Здравейте.

Всички болнички да се оправят.

Да споделя и аз. Малкия - на 3г. две денонощия беше с 39 градуса и нурофена и топли душчета само помагаха временно да я свалим.
После още 4 дена - температура  37-38 градуса по няколко пъти на ден. Два пъти го водихме на лекар и двата пъти казаха - рано е за антибиотици. Не давайте. И ние не даваме.  Само Нурофен и витамини.
На 6-тия ден - тоест снощи почна кашлица. Откашляща, не е страшна, ама е много честа, но поне температурата изчезна. За пръв път боледува толкова дълго, ужас е.

Наблюдавай го и много внимавай с кашлицата. И при моя син протече така, но на втория ден от започване на кашлицата започнахме АБ, нищо че нямаше вече Т. Добре ,че го започнахме, защото кашлицата с часове ставаше все по-лоша и с болки в гърдите. Много трябва да се внимава вирусната инфекция да не мине в бактериална. Нека го чуе лекар и да ти каже какво да правиш.
Аз се тръшнах 9 дни след като се разболя сина ми...При мен обаче протича по-разлино- без хрема и кашлица. Само Т , болки в тялото и страшно безсилие.

# 95
ужас ужас е този грип, какво става някой разбра ли дали децата последно ще ходят на училище в София.може ли всичко живо край мен да буха и киха, наистина започвам да си мисля че превенцията може само да оправи нещата.дано и тези Alive витамини се справят с това та поне да знам какво да давам и на деца и на мъж занапред .и пак казвам вечер червено винце, чесън на топло и така.

# 96
Ще се ходи на училище, поне снощи така чух по новините

# 97
Здравейте,

от вторник и аз съм болна. Вечерта бях с 38, и ужасна кашлица, но днес вече кашлям доста по-рядко и не усещам тежест в гърдите си. Иначе ту вдигам температура, ту нямам. Най-високата е до 37,5 и личната казва да изчакам с антибиотика.
Иначе не ме боли гърло, с всеки изминал ден се чувствам по-добре, храня се, не ми е зле. Само хремата ме мъчи.
Но се притеснявам с тая температура. ooooh!
Съвета на лекарката е да изчакаме до неделя, и ако имам и тогава, да започвам АБ и в понеделник на снимка. newsm78

# 98
Според мен е напълно нормално да се изчака 2-3 дена щом си посетила доктор.
И аз така направих - при първи симптоми посетих личната. Каза, че ако Т не скочи над 38 - 38,5 да не пия нищо за сваляне на Т ( при мен се покачи за кратко до 37 - 37,2) два дена подред, за да се пребори сам организмът, а в случай че вдигна Т ми даде АБ, но каза по-добре пак да я посетя, за да се прецени състоянието.
Ужасна е хремата, направо сълзи ми капеха от очите и не можех да спя, но всичко мина за 3 -4 дена. И кашлицата с хрипове и хремата.
Карах я на мед+лимон+лук на час по лъжичка за гърлото. Мед с джинджифил и лимони + вода да стане лимонада. Направих си капки за носа от мед и сок от лук - неприятно е, но се търпи и явно помогна.
А личната ми изписа Геломиртол ( доста ефикасно според мен) + Пробиотик ( каза, че повишава имунитета и дори и да не пия АБ да си взема пробиотика).

# 99
  • Пловдив
аз почнах от сряда Левокса,и след като го почнах стягането в гърдите изчезна,върнаха ми се силите,но кашлицата от влажна и отхрачваща взе да става суха и дразнеща newsm78снощи се съдрах да кашлям,днес бях на лекаря,каза да спра отхрачващите,и да почна Либексин и Зодак вечер.И да си пия АБ.Нямам инфекци надолу,изглежда всичко е от трахеята.
Но се чудя защо на фона на общо подобрение и прием на антибиотик-кашлицата стана от влажна суха?не мога да си го обясня.

# 100
И аз така направих - при първи симптоми посетих личната. Каза, че ако Т не скочи над 38 - 38,5 да не пия нищо за сваляне на Т ( при мен се покачи за кратко до 37 - 37,2) два дена подред, за да се пребори сам организмът, а в случай че вдигна Т ми даде АБ, но каза по-добре пак да я посетя, за да се прецени състоянието.
Ужасна е хремата, направо сълзи ми капеха от очите и не можех да спя, но всичко мина за 3 -4 дена. И кашлицата с хрипове и хремата.
Карах я на мед+лимон+лук на час по лъжичка за гърлото. Мед с джинджифил и лимони + вода да стане лимонада. Направих си капки за носа от мед и сок от лук - неприятно е, но се търпи и явно помогна.
А личната ми изписа Геломиртол ( доста ефикасно според мен) + Пробиотик ( каза, че повишава имунитета и дори и да не пия АБ да си взема пробиотика).

Ами 4-ти ден вече съм с температурата, а вчера и днес дори не усещам, че имам. Ще изчакам, защото не съм привърженичка на АБ. Само дето малко ме е страх да не стане по-зле... ooooh!

budiko, аз си направих това с меда и черната ряпа, пробвай го и ти ако искаш. Peace

# 101
Парацетамол, пиеш ли?

# 102
Парацетамол, пиеш ли?
Личната ми изписа упсарин, ако въпроса е към мен. Peace

# 103

Да, аз също съм ЗА пробиотика!
Чела съм, че пробиотика е естествен био агент, който се бори срещу вирусите и засилва имунитета на човека!
Бързо оздравяване  Peace

# 104
Явно при мен няма да стане, сега вдигнах 37.8 и хич не ми е добре, а не кашлям и нищо друго ми няма. Само дето пак се чувствам като парцал. Tired
Изпратих мъжа ми да го купи тоя АБ и да се приключва вече, защото сили не ми останаха от тая температура. Само се надявам по-бързо да започне да ми действа. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт