Този ужасен грип

• 66 009
  • 432
  •   1
Отговори
# 210
Леле, като чета, този грип упорито продължава да върлува и мъчи хората. Пожелавам бързо оздравяване на всички! Все ще му си види края... просто е доста тежък и трябва доста време, докато отмине.
Аз да споделя, че потъмняването на зъбите изчезна от само себе си. Много се радвам, защото изглеждаше точно като зъбен камък и тъкмо вече се каних да ходя при зъболекар. Явно е било от АБ и като го спрях лека полека нещата се оправиха.

# 211
Смениха ми антибиотика, понеже 6 дни амоксиклава не ми повлия, та сега съм на левокса и либексин. Утре, няма как, съм на снимка Rolling Eyes Кашлицата е ужасна, не мога по никакъв начин да отхрача и се мъча да бухам, и вече от напъни и безсилие ми се реве. Отделно както бяха писали някои момичета съм нервна и избухвам безпричинно.. нестабилна съм като ходя и ми се гади от време на време..
Моля се с две ръце да минава  Praynig Praynig Praynig

# 212
Смениха ми антибиотика, понеже 6 дни амоксиклава не ми повлия, та сега съм на левокса и либексин. Утре, няма как, съм на снимка Rolling Eyes Кашлицата е ужасна, не мога по никакъв начин да отхрача и се мъча да бухам, и вече от напъни и безсилие ми се реве. Отделно както бяха писали някои момичета съм нервна и избухвам безпричинно.. нестабилна съм като ходя и ми се гади от време на време..
Моля се с две ръце да минава  Praynig Praynig Praynig
Не се притеснявай... аз бях по същия начин. Не можех да изхвърля храчките, душих се... буквално на рев ме избиваше от умора и безсилие. Обаче минава... не се притеснявай! Наистина обаче на момента сякаш няма край нова мъчение... е, има!  Simple Smile
Моят съвет е да си вземаш сироп обаче, на мен страшно много ми помогна, но му забравих името вече. Просто вземи някакъв, който помага за втечняване на секрета и така това задавяне лека полека утихва.

# 213
Благодаря, мила, за подкрепата Hug Помагаш ми много, да знаеш Simple Smile За втечняването- взимах ацц, мукосолван- не помогнаха. Сега тоя либексин за това ми го изписаха, да помогне на сухата кашлица. Иначе има поне 12 препарата за втечняване, ама кой точно е за мен? Пишем тук, че този грип е най-лошият досега, но като чета постове от 2010 д0 2012, то май всяка година е едно и също. С тази разлика, че мен едва сега ме поваля, до този момент не знаех що е настинка повече от 2 дни ooooh!
Лека и спокойна нощ Hug

# 214
И аз в групата на грипавите. От няколко дни кашлям и имам Токоло 37-37,5градуса. Кашлицата е отхрачваща,не е суха. Пия парацетамол,витамин Ц и инфлуцид. Малко не наболява гърлото,хрема нямам. На лекар не съм ходила. Мъжът ми и той така,но с малко по-висока Т(38). Днес нямах,но сега вечерта е 37.2,въпреки,че взех парацетамол.
 Сега като ви чета за пневмониите,се питам има ли някакви признаци,че отиват на там нещата?

# 215
Сaси, мъжът ми имaше кaшлицa, ковто зa двa дни се влоши достa и през вторaтa нощ кaзa, че го зaдушaвa и не може дa дишa. Едвaм изкaрa до сутринтa и му нaпрaвихa снимкa и се окaзa вируснa пневмония. Той сaм си усети, че нещо не е нaред, въпреки че три дни преди товa ходи нa лекaр и той му кaзa, че е ок и нормaлно. Но тaзи мневмония не се чувa нa слушaлкa.
Бързо оздрaвявaне!

# 216
аз такова нещо не съм виждала отвратителен грип, аз съм на 2 ри антибиотик след 7 дни прием на клацид сега ми предписаха друг ужасна работа при мен проблема е гърлото толкова червено направо огън от там температура суха кашлица и така между 1 и 2 аб се опитах да си помогна с хомеопатия но не стана друг път ми е помагала не знам какво ще стане ,ако и този аб не помогне Sad

# 217
elian препоръчвам ти флавамед при мед действа само, че нас цялото семейство ни повтори и сега пак сме на аб иначе този сироп при нас поне действа преди това близките ми пробваха с  флудитек ,но не помогна,  след това аз си взех този и ми помогна още на 2 ден ,но сега пак съм болна и на аб и вече не издържам #Cussing out

# 218
  • 1st floor
http://btvnews.bg/article/bulgaria/gripnata-epidemiya-otshumyava.html

Аз продължавам да си влача кашлицата, утре съм на контролен... Tired

# 219
Благодаря, мила, за подкрепата Hug Помагаш ми много, да знаеш Simple Smile За втечняването- взимах ацц, мукосолван- не помогнаха. Сега тоя либексин за това ми го изписаха, да помогне на сухата кашлица. Иначе има поне 12 препарата за втечняване, ама кой точно е за мен? Пишем тук, че този грип е най-лошият досега, но като чета постове от 2010 д0 2012, то май всяка година е едно и също. С тази разлика, че мен едва сега ме поваля, до този момент не знаех що е настинка повече от 2 дни ooooh!
Лека и спокойна нощ Hug

Не се притеснявай...вярно, че е коварен, но се преживява. Въоръжи се с търпение! Simple Smile
Аз пих някакъв сироп с Амброксол, но как му беше името не мога и не мога да се сетя.

# 220
  • Пловдив
Аз откакто взех да изкарвам храчки ми налекна в гърдите.Много ми помогна обаче компрес на гърдите с мед вечер.Последната седмица пих и АЦЦ и геломиртол,и още си храча,на моменти кашлям много ,но като цяло съм добре.
Децата пак се разкашляха ,незнам докога ще се върти при тях.Днес ги водих на преглед.Баткото му предписаха най-накрая АБ-няма бронхит още,но имал изострено везикуларно дишане,предбронхитно .Изписа му един АБ,който аз за пръв път чувам-Ксимебак,таблетки на 12 часа по 1 от 100мг.той е на 7 гНякой пил ли е такъв?
четох че бил 3-та генерация цефалоспорини.Хич не обичам като предпишат нещо дето не го зная Simple Smile

# 221
Да ви успокоя. Карам го за трети, или четвърти път вече и аз се обърках. Започнах още от средата на декември с повръщане, адско главоболие, болки в мускулите и сънливост. Температура имах съвсем малко, към 38 някъде. Пих само парацетамо, аспирин, витамин Ц, чай с мед и лимон и краката в солена вода. После бях добре около две седмици и ме повтори. Лека кашлица и болка в гърлото, втрисане. Но пресякох възпалението в гърлото с мед и лимони. И от две седмици отново съм в играта. Този път с ужасна дрънчаща и суха кашлица. Едва си поемах дъх като се закашлям. Ходих на лекар, слуша ме, каза, че са ми чисти гърдите и не ми изписа нищо, понеже в момента правя едни други издледвания и може би, за да не повлияем на изследванията. От два дни кашлицата вече е с отхрачване, намаля много и не дрънчи. Но има нов проблем. Чувствам се като парцал. Ставам в 9.30, отивам на работа и в 12 по обед вече едва стоя будна, а нямам проблеми със съня вечер. Чак ми става лошо от съненост, вие ми се свят, причернява ми и нямам сили да вървя. Изморявам се адски бързо и то без да правя нищо. Утре пак съм на изследвания и като ми вземат кръв се чудя какво да си взема да пия, някакъв имуностимулатор ако можете да ми препоръчате. Това не е нормално, вече съм изцедена от гадния грип.

# 222
  • Дъблин
Изписа му един АБ,който аз за пръв път чувам-Ксимебак,таблетки на 12 часа по 1 от 100мг.той е на 7 гНякой пил ли е такъв?
budiko, дъщеря ми пие такъв сега, за пневмония след гадния грип. Тя обаче е малка, на 3 г. и АБ е под формата на суспензия.
Синьорита Мърморита, да не те плаша, но да не е пневмония и при теб с тези симптоми? Явно често се случва, след тазгодишния грип.

При малката обаче се разви без симптоми, само с леко повишена температура за един ден, след като грипът уж беше отшумял преди седмица. Няма никаква кашлица, но на снимка нещата лъснаха.

# 223
  • Пловдив
smurfieta добре ли го понася дъщеричката ти Ксимебака?
следобед му дадох първа доза от суспензията ,защото не можахме никъде да намерим таблетките.
Сега 4 часа след приема гледам че има малко зачервено като пъпчици около пъпа.Казва че не го сърби,но малко се притесних Simple Smile
досега е пил аугментин,клацид,цедакс,и от тях не е имал никакви реакции,добре ги е понасял.Но сега за този ми е притеснено.

# 224
  • Дъблин
smurfieta добре ли го понася дъщеричката ти Ксимебака?
Горе-долу да, няма обриви или стомашни проблеми (давам и пробиотик де).
След 5 дни прием обаче има афти в устата, тях пък ги третираме с Фунгостатин. Все пак може да не са точно заради този АБ, а защото преди 10 дни пи друг - Цефзил и много й стана  Sad

P.S. Таблетки имаха в аптека Ceiba, там пък нямаха суспензия.

Общи условия

Активация на акаунт