Този ужасен грип

• 66 033
  • 432
  •   1
Отговори
# 240
  • В тъмната гора.
Рентгеновата снимка е 20 лева. Има си ретгенолог, който дава и бележка с установените резултати от рентгена. При наличие на пневмония, просто човек може да иде със снимката при джипито и да вземе направлуние за пулмолог.
Но аз пак казвам да изчака няколко дни. При пневмонията има задух, затруднено, понякога и свиркащо дишане, общото състояние е лошо.
Може тези болки в ляво при липса на другите симптоми на пневмония да са от сърдечната област. Понеже грипа се отразява и на сърцето, и на бъбреците. На мен ми мина тази болка.

# 241
А аз от днес се установи, че съм с бронхит. В петък ми нямаше нищо на дробовете, днес лъсна на снимката. Изписа ми Азатрил. В петък пак ще ходя да видим какво е положението. Само тея пусти цигари изобщо не трябва да ги пуша, но не мога съвсем да ги спра и съгреших на два пъти днес.

# 242
Синьорита, пушка си Hug Аз също съм с бронхит, днес съм за първи път от 11 дни що-годе ок, ама не мога и да помисля да запаля Laughing. Иначе надвечер нямаше сила да ме спре, сега хич и не помислям. Другото са чайчетата, през живота си съм пила не повече от 10 пъти чай, не мога без кафе. Е, сега е точно обратно, иска ми се нещо топло и бистро, та си правя чай. Кафе не ми се пие и не правя. На моменти ми се гади, но общо взето имам апетит. Отхрачвам и бухам яко. Моля се да се излекувам напълно, че това, което чета, е ужасяващо..
Беладона, защо не пробваш тантум верде за гърло? Добро е, дезинфекцира и обезболява. Иначе от аб при вс случаи трябва да ти се успокои гърлото, но аб, подбран специално за твоя случай. И аз бих те посъветвала да смениш лекаря, има много читави, не всички са като настоящия ти. Ако си от София, момичетата могат да ти препоръчат някой Hug

# 243
  • София
Тантума не е лош да, но пък ако реши да си пусне секрет би трябвало да не се пръска, маже, смуче, някой друг ден.

# 244
  • Ланкър, планините Овнерог
Рентгеновата снимка е 20 лева. Има си ретгенолог, който дава и бележка с установените резултати от рентгена. При наличие на пневмония, просто човек може да иде със снимката при джипито и да вземе направлуние за пулмолог.
Но аз пак казвам да изчака няколко дни. При пневмонията има задух, затруднено, понякога и свиркащо дишане, общото състояние е лошо.
Може тези болки в ляво при липса на другите симптоми на пневмония да са от сърдечната област. Понеже грипа се отразява и на сърцето, и на бъбреците. На мен ми мина тази болка.

Не е задължително. Моята пневмония беше супер нетипична. Екстра си се чувствах и ако не беше пронизващата болка в дясно на всяко вдишване, нямаше да имам причина да ида на снимка и да лъсне гадта. Не кашлях, нямах температура, едва изкарах с лежане и да не пуша.

# 245
Докато пиех аб едновременно взимах таблетки трахизан изпих две опаковки и нищо, минавеше за час два после пак , взимах и стрепсилс преди това резултата пак същия, сега не знам какво да пия вече за това реших с тези промивки да пробвам , но пак съм в изходна позиция.

# 246
Днес говорих с една позната, карала два бронхита, последвани от две пневмонии. Била и на инжекции и казва " Само чаках да дойде лекарката вкъщи да ми бие урбазона, за да мога да дишам и веднага палех цигарата ". Пълна лудетина. После ходила на пулмолог, изписала й някакви 7 хапчета, по 10 лева всяко и каза, че с тях се оправила и от тогава не е палила цигара. Но не можа да се сети как се казват. Аз хапвам, пия си кафе, цигарки ми се пушат. Но усещам като запаля, че на третото, четвъртото дръпване и дишането ми става затруднено все едно някой ме настъпва по гърдите. Но от кутия на ден до две цигари си е чисто непушене.

# 247
Синьорита, пушка си Hug Аз също съм с бронхит, днес съм за първи път от 11 дни що-годе ок, ама не мога и да помисля да запаля Laughing. Иначе надвечер нямаше сила да ме спре, сега хич и не помислям. Другото са чайчетата, през живота си съм пила не повече от 10 пъти чай, не мога без кафе. Е, сега е точно обратно, иска ми се нещо топло и бистро, та си правя чай. Кафе не ми се пие и не правя. На моменти ми се гади, но общо взето имам апетит. Отхрачвам и бухам яко. Моля се да се излекувам напълно, че това, което чета, е ужасяващо..
Беладона, защо не пробваш тантум верде за гърло? Добро е, дезинфекцира и обезболява. Иначе от аб при вс случаи трябва да ти се успокои гърлото, но аб, подбран специално за твоя случай. И аз бих те посъветвала да смениш лекаря, има много читави, не всички са като настоящия ти. Ако си от София, момичетата могат да ти препоръчат някой Hug
Това за тантум верде и аз се сетих но се чудех дали е добро,аз нищо не отхрачвам пия флавамед но нищо, някакъв прозрчен секрет , много странно не е храчка ,а прозрчано някакво такова странно , дали пък това наистина не говори ,че просто си е вирусна инфекция Thinking
Аз това се и чудя може ли бронхите да са ми засегнати от вируса без да има пневмония при бронхит има ли болки?
Аз колкото и да не иска май ще правя сама снимка ,дано не е облъчването само много за 1 месец два пъти, но няма начин , само дано да не е късно Praynig, че и аз като чета какво пише по новините настръхвам
Приемам всякакви препоръки , на този лекар просто му нямам  вече доверие
Благодаря предварително! Hug

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 22:58 от belladonna86

# 248
А защо за Вирусна пневмония изписват антибиотик?    Thinking
Какво се опитват да предотвратят?
Доста е нелогично да пия лекарство, което не ме лекува.  
За да се предотврати развитието на патогенни бактерии.
Е, то добре, ама по тази логика дай да пием превантивно инсулин, за да не развием диабет, лекарства против високо кръвно, против сърдечни проблеми.....
Само дето не говорим за бонбонки, а за лекарства с доста странични увреждащи действия.
Та, подобно отношение:"Дай да пия тук един АБ, щото нали, превантивно....!" е меко казано, нелогична.
Винаги ми е била странна лекотата, с която се изписват АБ в Бг без нужда.
Все едно ти дават две лукчета, а не силни лекарства.
Особено изписването им на принципа проба-грешка:"Ако този не ти действа, ще ти изпиша друг!"   Shocked

# 249
  • Русе
Да се оплача аз целия януари се лекувахме от този ужасен грип и децата цял месец не са ходили на ясла и детска градина по препоръка на докторката за да се стабилизират. Цял месец давам Биозин за имунитета и вит.С, а от както ги пуснах този понеделник на ясла и градина започнах сутрин и вечер да давам профилактично и инфлуцид. И от вчера малкия е пак с температура 38,7 и ме извикаха от яслата набързо да си го прибера. Докторката ни днес е следобед на кабинет и ще ходим на преглед. Така ме е страх да не го повтори този вирус и да не заразим каката.

# 250
Да се оплача- не знам дали грипът не ме повтаря. Съквартирантката ми кашля от няколко дни. Пиеше сироп, по от снощи е с температура, малеене, болки в мускулите. Аз днес съм парцал и нямам никакви сили. Боли ме много главата отзад, но засега нямам проблеми с гърлото. Силно се надявам да е нещо друго и да не съм се заразила. Понякога и карам много тежко пмс,а сега ми е този период, но чак такава безжизненост не съм имала - само ниско кръвно, глабоволие, причерняване. Започнах да пия ремантадин и витамин С, пък дано помогнат. Sad

# 251
Е, то добре, ама по тази логика дай да пием превантивно инсулин, за да не развием диабет, лекарства против високо кръвно, против сърдечни проблеми.....
Само дето не говорим за бонбонки, а за лекарства с доста странични увреждащи действия.
Та, подобно отношение:"Дай да пия тук един АБ, щото нали, превантивно....!" е меко казано, нелогична.
Винаги ми е била странна лекотата, с която се изписват АБ в Бг без нужда.
Все едно ти дават две лукчета, а не силни лекарства.
Особено изписването им на принципа проба-грешка:"Ако този не ти действа, ще ти изпиша друг!"   Shocked

Прав(а) си по принцип, просто обяснявах логиката зад изписването на широкопрофилен антибиотик при грип. Вероятността като е отслабен организма от вирусната инфекция да се развие бактериална инфекция е доста голяма.

Иначе при вирусни заболявания помагат инхибитори, но и там трябва да се знае какъв щам е вируса.
Щото например Тамифлу-то изобщо не помагаше за грипа от 2009-та година.

# 252
температура, малеене, болки в мускулите
Това са симптомите на единия от грипните вируси от тази година. На лекар и ако е наистина грип - Тамифлу.

# 253
zlatin zlatev как точно лекувате фарингит с аб или?
А и може ли вирус (не грип) да държи зачервено гърло над 1 месец , малко ми е неясно винаги съм смятала, че това са бактериални инфекции ,но след като 2 аб не помогна явно може newsm78

При мен преди около 3 години се бяха развили едни доста резистентни бактерии в гърлото и след антибиограма ми изписаха някакъв доста рядък антибиотик.
Ако след гърлен секрет не е открито нищо тревожно (както е при мен сега) в общи линии фарингита се третира с топъл (не горещ) чай, различни бабини "лекове" с мед, бонбони за гърло (при мен доста добре действат Airwaves които са с мед и лимон и Стрепсилс), Геломиртол, инхалации (с физиологичен разтвор или ако УНГ е изписал - смес от етерични масла) и прочее.
Иначе бяха ми изписали Цетебе (вит. C с постепенно усвояване), един сироп за кашлица с мащерка (Хустагил) и спрей за нос (тъй като при мен освен че имам хроничен фарингит, имах и синуит миналата година)

В момента съм си взел Фариностим (таблетки за смучене) и кашлицата ми намалява, но още имам доста сериозни пристъпи на спастична кашлица и доста силно дразнене и болка в гърлото.

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 10:49 от Zlatin Zlatev

# 254
  • Fort Worth, TX
Бързо оздравяване

Общи условия

Активация на акаунт