Този ужасен грип

• 65 902
  • 432
  •   1
Отговори
# 375
  • 1st floor
Грипексът не беше ли парацетамол с нещо си?  newsm78 Или бъркам?

# 376
Ако не знаете, в момента има нов вирус - висока температура, зверска кашлица и повръщане. Минимум пет дни всички екстри. Майка ми се е разболяла от баща ми, тя пък заразила снахата и двете бебета. Всичко се е случило буквално за часове...А! Бащата на снаха ми закарал майка ми на доктор, като й станало зле, та и той сега е болен. Явно много лесно и бързо се предава. Пряката ми шефка и тя е болна от същото.

Дъщеря ми изкара нещо подобно, но у дома никой не се зарази - 6 човека общо контактни ежедневно, между които току що преболедувало от друго дете и бебе. Аз и бебето бяхме денонощно с нея, спяхме на едно легло тримата. Тя наистина доста тежко го изкара, за малко да влезе в болница, може би най-вече поради факта, че аз с 'умната' си глава се съгласих да почне АБ, понеже като никога се поддадох на масовата истерия.
В този ред на мисли, май няма да е лошо да попрестанем с психозата за този 'ужасен' грип Simple Smile Както някой каза по-горе, пролет иде Simple Smile

# 377
При някого грипът започвал ли е със световъртежи и хрема ?

# 378
  • Другата България
Някой правил рецептата с джинджифил и мед може ли да ми каже как се пие и по колко?

# 379
  • 1st floor
Аз си правих настърган джинджифил с мед, ама не съм чела по колко и колко пъти. Имах три бурканчета - мед с джнджифил, мед с черна ряпа и мед със синапено брашно, и ги редувах...да кажем през половин час по лъжица...И ти ли се разболя? Sad

# 380
  • Другата България
 LaughingПу-пу, аз го карах /нещо, знам ли и аз какво, основно кашлица/ от 29 декември до към 20 януари, мисля да ми стига за тази зима, а съм и с ваксина... Tired ooooh!
Питам защото ми казаха, че е добър имуностимулатор /сместа мед и джинджифил/, а и за стави било полезно.
На мъжа ми му предстои тежка операция след седмица /смяна на става/ и искам да го подсиля, а и го крепя да не се разболее до тогава.....

# 381
Някой правил рецептата с джинджифил и мед може ли да ми каже как се пие и по колко?
Да аз миналата пролет съм си правила така настърган джинджифил с мед на ден  3 или 4 пъти по една лъжичка,но да не е метална.

# 382
  • Другата България
Абе аз го направих, ама много люто бе хора, дали не сложих повечко?
Два корена на половин буркан.... Thinking

# 383
  • 1st floor
То зависи колко са големи корените  Laughing, ама ми звучи като да е в повечко... newsm78 Моето не беше кой знае колко люто, но пък е факт, че и да беше , аз съм фенка на всичко люто и нямаше много да ме впечатли...

# 384
То зависи колко са големи корените  Laughing, ама ми звучи като да е в повечко... newsm78 Моето не беше кой знае колко люто, но пък е факт, че и да беше , аз съм фенка на всичко люто и нямаше много да ме впечатли...

бихте ли казали приблизителна пропорция-колко мед и колко джинджифил?
Не знаех,че джинджифила може да люти,като хрян ли е лют?

# 385
Даа и на мен доста ми беше люто може би сложих повече джинджифил,или защото не ям по принцип люти храни за това ми се струваше така, но като престоя няколко дни и лютото по малко се усещаше.А пропорциите са -два по-големи корена джинджифил се обелват и рендосват на най-ситното ренде и се смесват с 1/2 кг домашен мед после с дървена лъжица се обърква всичко хубаво.

# 386
  • 1st floor

бихте ли казали приблизителна пропорция-колко мед и колко джинджифил?
Не знаех,че джинджифила може да люти,като хрян ли е лют?
Честно казано не съм спазвала никакви пропорции. Просто имах джинджифил в хланилника, врътнах го в чопъра, може и да се рендоса, и го смесих с мед. Примерно да е било не съвсем 1:1, а 1:2 в полза на меда(или нещо средно между двете пропорции newsm78)...Но по-добре виж някакви рецепти в нета, да не те подведа. Беше ми толкова лошо, че на мен даже не ми се търсеше...

# 387
И аз го правих, но в къщи не ни понесе... Изгоря ми стомаха, а малката след първия опит твърдо отказа да го яде.

# 388
  • София
То може и чай от джинджифил.

# 389
аз пих чай от джинджифил, но не помогна. А меда с джинджифил помага ли?

Общи условия

Активация на акаунт