Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията относно контрацепцията след раждане?
Какво е мнението за използването на Одорхекс по време на бременност и кърмене?
Какво да правя, ако бебето ми хълца или отказва да суче?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията относно контрацепцията след раждане?
-
Какво е мнението за използването на Одорхекс по време на бременност и кърмене?
-
Какво да правя, ако бебето ми хълца или отказва да суче?
Когато бебето ви хълца, можете да се опитате да го накарате да суче от гърдата си или бутилка, ако не желае. Ако то продължава, оставете го да почива и леко го потупвайте или масажирайте гърба му. Наблюдавайте реакцията му и действайте според нуждите му. Ако бебето ви отказва да суче, опитайте различни техники за стимулиране на храненето, като например поставяне на бебето на гърда преди всяко хранене, цедене на кърма и допълнително изцеждане след кърмене. Важно е да се консултирате с педиатър или специалист по кърмене за подходящи съвети относно този проблем.
-
Какво да правя, ако бебето има жълтеница?
-
Какво мислите за Rotarix?

щастиви и доволни, даже днес дойде и педиатър да ни види.

, намери едни докторски очила и си ги сложи да не го пръскало кръв в очите
та беше забавно де, поне в началото... След 2 часа напъни вече останах без сили, а детето ням намерение да излиза, акушерката нещо се притесни и извика дежурния лекар, той бръкна и каза, че детето е с лицево предлежание и няма как да излезе без помощ и каза, че ще го извадят с форцепс, аз и Жоро категорично отказахме, а аз се разтреперих вече от с
Налагаше ми се да изтърпя грозно и некоректно поведение, да ми се крещи, да се подпиша, че отказвам добавка и пробно кърмене - защото знаех, че детето ми приема достатъчно кърма, а се опитаха да ме излъжат. Както се оказа после - с измислени данни. Колко майки биха поели риска и биха били сигурни в решението си броени дни след раждането, ако лекар им наговори тези неща? Да запазят спокойствие и да сдържат поведението си? Да не се разстроят и да се усетят, че ги лъжат, защото това, което им казват, просто не е възможно? И когато накрая не намериха за какво да се заядат, да ме питат дали гола ходя по коридорите - защото в болничната сауна си стоях по нощница с презрамки

От родилното още Радина има нещо като храчка в гърлото и не може да я изкашля, леко прихърква нощно време понякога. Тази сутрин след като се хранихме явно вече й е попречило това чудо и повърна на фонтан. Цветът беше жълтеникав, а след млякото излезе и пенестата гъста слюнка, която се беше закотвила в гърлото й. поплака си доста, но после заспа. От време на време се чува пак прихъркване, позакашля се, явно има още от това гъстото в гърлото й. Слувало ли се е на някой такова нещо? Някакви съвети 

Писна ми вече с това време 
После го обръщаш по корем, за да му се стекат секретите напред и ги вадиш или с аспиратор за нос или с клечка за уши внимателно. Ако започне да киха/кашля вследствие на тази процедура - това е очаквано и помага за изкарването на секретите. Прави го само, ако й пречи да се храни и не може да прегрлъща.