Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 415
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Елг  Hug
Коте
, за теб  Hug за Мила  Hug

Кайлис, много се изкефих на последния ти пост... И се чудя, ама ак така ще ядете грозна торта Joy
Успя ли да намериш Инфантс ?

Мани, аз имам слабост към красивите торти, пък мъжът ми ги нарича губене на време Simple Smile Та "нашите" винаги са хубави, а "неговите" - никога не са украсени.
Пробиотика не съм го намерила, ще пращам ММ до аптеката на Котето.
Да сверим часовника? Как върви бебешкото акне при вас? Лимонката още е опъпчен, чак грапав по лицето.

Човече Hug, да се оправя ситуацията у вас. Пъпки нашето бейби няма, има само мастни перлички, но иначе му е страхотна кожата.
Тони, браво, кога сколаса с всичко. Аз днес започнах да подготвям документите. А това
като извеждане след 40-и ден и при 15 градуса!!!

ме уби  #Crazy
Ивичка, аз затова си купих по-тесни дънки - да са ми стимул да вляза в тях...Имам още едни 3-4 кила да сваля, ММ ми вика, че съм луда....Ама аз така ще се чувствам по-добре..
Аз днес направих първото си самостоятелно излизане с двамата едновременно. Сезонът е открит, така да се каже - не беше толкова страшно, колкото си мислех, че е. Бебето в слинга, каката - около мен в орбита - изкарахме около 40 мин навън.
Днес се сетих за едно момиче - калимма - беше доста активна по едно време, а отдавна не се е разписвала  newsm78

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 18:18 от Кайлис

# 691
Зеленко, благодаря за статията. Май трябва да потърся специализирана помощ за съвет.

Въпрос към ЛЛЛ
Детето ми постоянно повръща - без значение оригнало ли се е или не. Кърмя го на поискване - на около 2-2,5 часа, той сам си се маха на 15-тата минута някъде. Винаги е леко наклонен. Следва половинчасова разходка, по време на която се почва програмата от повръщане. Легнал е винаги в доста наклонено положение и пак повръща. Оригва се, не оригва се - положението е едно и също, повръща си. Мерихме го и си е върнал кг-те от болницата -тоест наддава.
Докато яде постоянно издава звуци. Ако си спомняте като малки как издавахме звуци като пиехме вода, уморени от тичане - звуците са същите. Като че ли бърза да се наяде и не си дава мира докато не засити първоначалния по всичко личи зверски глад, който изпитва. Явно поглъща прекалено много прекалено бързо и гълта въздух, затова и повръща - както пише в статията за повръщането при кърмени деца, публикувана от Бу. Не съм сигурна дали струята ми е силна или имам свръхлактация - гърдите не ме болят, а като се цедя, продължава към час за 50 милилитра /просто не мога да се цедя като хората/, но определено вече си имам доста кърма. Пия постоянно чайове за лактация - може би трябва да ги спра  newsm78
Какъв е съветът ви в моя случай? Да си изчакам да израсне сам проблема ли? А дали не е нещо по-сериозно от щастливо повръщащо бебе? Има ли други методи да му помогна по някакъв начин?

Кайлис, ако всичко върви по план следващия уикенд и ние сме навън!!! Само времето да е такова дотогава! А за коментарите на педиатрите от старата школа, а и лекарите като цяло - този в болницата вика: Едно дете не трябва да се държи повече от 10 минути на едната гърда! Било му достатъчно  #Crazy Ами ако е слабичко и недоносено и едва цока?!?! Ами ако мама не е с обилна струя, а едва тече?

Панди, щях да те питам като каза, че не си доволна от количката и забравих - какво не й е наред?

Мама Тодорова, ама какви са тези работи с кг-те??? Завис, завис  Mr. Green

Аз пък от малкото ходене днес така съм се вдървила в кръста, че... Явно немърдането се отразява, а и плюс перманентните болки в кръста.

Пъпки бебо няма, абсолютно му е гладка кожата, педиатърката даже я похвали. Обаче още втория ден в болницата му излязоха 3-4 бели пъпчици по лицето и не се махат, а цялото му носле е в бели точици. Педиатърката каза ,че е от претоплянето в болницата. Надявам се да изчезнат с времето, че нослето му е супер бяло от тези точици.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 21:31 от tonniny

# 692
Ето ме и мен ... Да се оплача ... Пак кървя....ама си е баш като цикъл..,пише че е възможно, въпреки че кърмя Sad утре съм на гинеколог и ще видим какво ще ми кажат....

Опитвам се да взема ЕГН на Виви, за да не ни таксуват като чужденци, но се оказа че процедурата е дълга и сложна...както и да е - ще я боря Simple Smile
Иначе в петък бяхме на педиатър и сме пораснали с 210 гр за една седмица. Залепиха ни пъпчето и ни казаха на 3-4 дни да сменяме лепенката.

Чакам с нетърпение да се оправи времето и да започнем многото разходки Simple Smile

Коте гуш за теб и Мила Simple Smile

Елг как ги правиш тези работи не знам, аз с едно дете и все не мога да скокасам Sad

Кайлис браво за разходката, Тонини опасна си и ти.

Фейси - и аз не знам на кой да вярвам...в Англия казват едно, тук съвсем друго Sad

Панди споко малко остава и се местим в новата темичка Simple Smile

# 693
Пъпки бебо няма, абсолютно му е гладка кожата, педиатърката даже я похвали. Обаче още втория ден в болницата му излязоха 3-4 бели пъпчици по лицето и не се махат, а цялото му носле е в бели точици. Педиатърката каза ,че е от претоплянето в болницата. Надявам се да изчезнат с времето, че нослето му е супер бяло от тези точици.

При нас положението с кожата е абсолютно същото. Наистина в болницата беше страшна жега. Дано да ни се оправят бебетата скоро. На мен ми казаха, че ще се махнат тия пъпчици ама да видим кога.

# 694
  • Близо до морето (200 м)
Панди, щях да те питам като каза, че не си доволна от количката и забравих - какво не й е наред?
   ♥Пандичка♥ и аз те питах в последния си пост, но не отговори  Thinking

Честито на всички нови майчета, да са много здрави бебоците ви, а на вас - бързо възстановяване.

gazela, надявам се вече сте по-добре с Натали  Hug Почна ли да ака редовно? Ти как си?

Im So Excited, пиши как сте с мъника Heart Eyes

__Malcho__, да знаеш, чакам да се разпишеш и да разкажеш как мина всичко?

При нас - лудницата е пълна. Не знам колко време трябва да мине, баткото и каката да влязат в релси. Много се промениха, откак имат братче...лошото е, че с всеки ден нещата все повече се влошават. И аз не се справям, ♥Пандичка♥, като теб - правя грешки и ми е много мъчно, че така се получава.

За разходките - в събота се разходихме с количката и с баткото, валеше снежец и беше супер приятно. Днес пак се разходихме за час с бебо, за първи път не слагах дъждобрана.

За пъпките - от 2-3 дни му се появиха, но е слаба работа засега, едвам си личат.

За опазването - направо съм ей така  Shocked И нашето трето съкровище (като при Nuriii Mr. Green) се пръкна благодарение на тъй популярния и "сигурен" метод, който уж действаше безотказно в продължение на десетилетия при ММ Laughing

За педиатрите - Котке, не се коси на съкращението. Аз, примерно, никога не им казвам така (педи Laughing), но това изобщо не означава, че ги уважавам като цяло...точно педиатрите Peace

# 695

И малкия имаше такива бели точки от претопляне, но вече минаха...НЕ се притеснявай, просто известно време трябва да вирее на нормална температура Peace

# 696
Тонини,трябваше да направя снимка ако не ми вярваш JoyТо още в болницата буквално сякаш бях спукан балон,който издиша JoyТака де то толкова вода изтече,заедно с огромно бебе и какво ли не,а аз се чудех как може толкова да надебелея(все пак това са 22 кг близо за цялата бременност)
Пъпчици нямаме ама нослето му е бяло и незнаех,че може да е от горещото,в болницата не беше жега,поддържаха нормална температура.
Нашата педиатърка също е от мнооооого старата школа,казва ми едно към едно нещата,които и за дъщеря ми ми казваха,ама аз викам добре и сама си преценям дали да го правя-за водата например да му давам ама аз не давам,той пък неще и да куса биберон Sickрев голям иначе е пакана бабушкера.

РОСИчКА,добре дошла в БГ-то как е ГБ-то? hahahaАз с това кървене много се дразня вече,щото ту спира и си мисля че няма,ту някакво блудкаво,ту ярка кръв и незнам вече какво е и кога и дали изобщо ще спре. #CrazyНи да слагаш превръзки,ни да не слагаш,и изобщо много дребни нещица ме дразнят в последно време #Cussing out #2gunfire

# 697
А да питам и още нещо.Сърбят ли ви операциите?(за тези мами със секцио).И ако родилната черта е накриво,това означава ли,че шева е крив и няма да се оправи.А изобщо тази черта на корема избледнява ли с времето?

# 698
Ние сме с прясно поставена ваксина... Моля се всичко да бъде наред! Миленски и за вас едни стиснати палци!  Praynig Много съм доволна от лекарката, беше много внимателна. И 1000 пъти предпочитам варианта да си платя да дойде вкъщи, отколкото да чакаме на километрична опашка в поликлиниката с болните и вирусите. Доста си поплака мъничето. Док каза, че хепатитната доста боли, но няма начин. Sad Засега е добре, спинка, папка и доста ака... Забравих - за 10 дни е качила още 330гр + пораснала с 2см.  bowuu Направо като гъбка расте.  Heart Eyes

Зелено човече, и Луиза все още е с бебешко акне. Откакто започнах да почиствам след повръщане с тампон с преварена вода обаче доста се подобри. А като днес пед.  Grinning я вида, каза "о вие си имате бебешко акне, браво!", което не зная какво точно трябваше да означава.  Laughing

Котке, коклюш? От къде? А какви са симптомите? Дано бързо се оправя мъничето!

Анели7, преди 4,5 г моят док каза, че това изтръпналото ще си остане, защото е разксана тъкан. Прав беше.  Peace Ти ли питаше за Абоколикен? Разтварям в 1 ч.л. кърма - по-често директно се цедя в нея, понякога предварително с помпата и ползвам през деня. Давам преди кърмене и ПРЕЗ хранене.

Тонини, Марион много ми е обемиста и тежка тази количка. Тотално не е за моя калпав гръбнак.  ooooh! Няма вдигане, дори сгъването ми е адски трудно. А ако трябва и колелата да махна, че да влязат в багажника ми призлява. Марион, не съм ти видяла поста!? На коя страница? Дали си ми отговорила как е Навингтъна и да не съм видяла??  newsm78

Мама Тодорова, е стига де 17кг!?  newsm78 Естествено, че и аз завиждам  Mr. Green но и се чудя как е възможно.  newsm78 Операцията ме сърби, да.

Tonninу, вярно си номер 1. Как успяваш, бе жена?! Евала! За повръщането знаеш моя опит и какво каза нашата докторица. Мисля, че при вас дори не е толкова тежко положението, като при нас...

Калимма, ей те на балкона, вземи се разпиши.  Hug

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 20:52 от ♥Пандичка♥

# 699
Ето ме пак.
Днес реших да изкъпя бебо по рано. Та като почнем с масажите да не ми реве.

Тони, защо не спреш да го разхождаш. Може зарадитова да повръща.
А Илиян ръмжи като мечка, докато яде, докато спи, като се мъчи.

Пъпките- от снощи му се появиха. Мазах с Нахткенсен и сега вече се поизчисти. Не знаех за бебешкото акне.

Роси- аз много бързо се организирам. По принцип ставам и рано. Сега като яде в 6 през седмицата не лягам повече. Взимам душ, оправям каката за градина, цедя се. Простирам до преди 10ч, храним се и бебо заспива. Тогава готвя или чистя, та до 12ч и после съм фрии.
А иначе и вие като се понапаснете ще сте като мен.

Панди, всичко ще е ок  Hug
Не ги мислете лошо нещата.

Илиян не е акал 2 ден и ММ вика да му бутна термометър. Ама утре сме на доктор и ще питам, даже съм си записала разни неща. Утре и ние ще слагаме ваксина.

# 700
Елг, понякога /особено когато съм на автомат вечер/ не го дундуркам, а направо го слагам да спи - под наклон естествено. Понякога минава номера, понякога не. По едно време си мислех, че сме овладели проблема, но уви. Иначе страшно мрази да бъде дундуркан - ненавижда позата върху рамото.

Панди, ама какво съм направила?? Излязох днес да свърша разни документации. Добре че един приятел ме кара до там и обратно, та ММ стоеше и гледаше бебето. Излизах на два пъти, като се връщах за кърменето  Joy Много беше смешно - всичко по часовник. Не ми се цедеше, а и като има възможност - защо не. А иначе ученето е тотално в трета глуха - не мога да сколасам изобщо покрай нещата, които трябва да се свършат покрай бебето и вкъщи, нищо че ММ помага - къде отлита това време, направо не знам!!!
Иначе наистина при вас случаят е много по-тегав - как изобщо спиш,не знам! Обаче Лизи доколкото разбрах има наследствен рефлукс и от там идва проблема. Аз още не мога да го разбера моя Лапанчо точно какъв му е случая. В началото се бях филмирала много, сега съм по-спокойна след като видях, че наддава. Поздравления за наддаването на Лизи!
С количката - също неприятно. Моята е 13 кг, но ти видя лично как с една ръка се сгъва и разгъва. Още не съм я пробвала в реална ситуация, но ще дам отзиви веднага. Иначе смятам да я държа в колата - нямаме асансьор, а количката си е тежичка, но пък ние сме с голям багажник и няма да има нужда да й свалям колелата изобщо.

аз още не усещам нищо от самия шев на секциото, но още не са ми минали и придърпванията. Започнах да се мажа с контратубекс. И да не мине белега, не ми е драма чак толкова - и без това няма да се вижда от гащите. Засега обаче не се поглеждам в огледалото  - страх ме е от гледката  hahaha

Да ви питам кога ще започнете или започнахте да правите масажи на крачетата на детето? А от тази поза, в която все го слагам моя - под наклон и на една страна, има ли опасност да му се изкриви от сега гръбчето?

# 701
Тонка, нееее, не съм казала, че рефлуксът е наследствен. Simple Smile Въобще не знам дали на този етап може да се търси връзка. Бай дъ уей прочете ли инфото (май на Бу беше) за рефлукс Vs "щастливо повръщащо бебе"? Много е полезна. Лизи определено е второто и просто неприятното е повечето пране и държането по-дълго изправена. Масажи започнах, а от днес и гимнастичка. За номер 1-то визирах бебе/учене/стаж, нищо, че сега има малко застой пр дев от три. Просто не се спираш.  newsm10

# 702
Панди,аз явно нещо не съм допрочела за Лизи и добре, че не съм разбрала. Иначе прочетох статиятяи беше много полезна,  но още не мога да уточня нашия случай от кои е.

Иначе може ли подробности за масажите?  Откога, как - има ли някакви техники, на голо ли се прави?  Напълно в неведение съм.

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 00:33 от tonniny

# 703
  • София
Ех пък вие с това "педи". Хайде преставам и аз, да няма обидени. Аз изобщо не влагам този смисъл в думата, иначе нямаше говоря така.
Ние днес правихме първата дълга разходка от около 45 минути. Много му хареса да го друсат по разбитите улички, спа през цялото време. Както го сложих в количката, така се унесе и нададе вой чак като влязох ме във входа и го извадих от нея.

Аз обаче имам леки притеснения - Яни е много изнервен като е буден, постоянно се киселяви, мрънка и е гладен. Дори 10 минути след като е нахранен, все иска да яде. Не знам глад ли е, или нещо друго. Давам му бибата, но трябва да съм постоянно до него и да му я бутам в устата, че като я изплюе надава вой. Като го взема пак мрънка, все не му е удобно и в момента в който успея да го укротя - заспива. Целия зор е докато заспи, после няма проблем. Наистина не знам какво му става на това дете. Не се е случвало да стои повече от 2-3 минути спокоен и буден, все мрънка или реве. Успокоява се като го сложа да суче, но ме ползва за залъгалка, защото кърмата ми почти изчезна. Суче 5 мин и заспива.

Това за кърмените бебета и връщането според мен си е от прехранване - както и при хранене с АМ, бебето си връща излишното. Не дебелеят защото кърмата е по-здравословна. Чудя се едно време как са ги захранвали бебетата с кисело мляко и после си растат нормално.  newsm78

Елг, ти ли му ограничаваш на Илиян да яде 30 мл нощем, или той толкова си иска? Аз забелязах, че нощем по-малко количество иска да яде. Иначе и нашия ръмжи постоянно, на сън, като го нося, все се киселяви и както писах по-горе, надава рев, ама не е плач като плач, а се кара направо. А сутрин към 5-6 след храненето, като се разръмжи и почне да пъшка го взимам на спалнята. ММ става за работа, а аз го слагам до мен с лице да ме вижда, но не прекалено близо, за да не заспя и да го натисна. Завивам го и му държа ръчичката или пък нещо го галя - край на ръмженето - заспива си веднага и до следващото хранене не се буди и спим и двамата. Вчера давах по 110 мл мляко, но в 1 през нощта повърна 2 пъти и видях че май му е много, или поне нощем трябва да е по-малко.

Панди, колко пъти на ден я храниш? Давай абоколикен както пише - 5 капки по 7 пъти на ден. При нас сякаш коликите не са чак толкова силни вече, или си внушавам  newsm78.  
За депресията - остави  Stop, нещо не се доразбрахме, но не е важно. Peace По-важнно е да се организираме за спорта  Mr. Green. Аз много се зарадвах, че харесахте идеята, за която писах във фейса.
За ваксината и аз се притеснявам как ще му понесе, дали няма да има температура или да плаче. И освен това ми е много жал да го бодат. Още ми се свива сърцето, като си спомня как ми го докараха в стаята в родилното с насинена ръчичка и набоден пръст с лепенка Sad

Ивичка, поглези се с парцалче, пък макар и да не го носиш после. Може да си избереш ластично и да ти става по-дълго:) Аз нещо доста съм се зарязала и трябва да се стегне.

Мандринката, късмет си имала! И аз, като Панди, затова предпочитам болниците. Гадно, но по-сигурно.

Кайлис, ти пък с тази грозна торта  hahaha А според мен момченцето прилича на теб и ще е много хубаво, ама не знам как да те убедя. Simple Smile

aneli_7, за какви 30 мин. става дума при абоколикена? Нищо не видях в листовката.

Тонини и аз се чудя с тези педиатри от старата школа как да действам. Баща ми казва, че едно време тези педиатри са ни отгледали, пък сме оживяли.  Joy Освен да не им се връзваме за всичко. За белите пъпчици по нослето - и ние ги имаме и не знаех, че са от претопляне.

Мама Тодорова, за завиждане си с тези килограми!

Днес бях в ДМ, извадих карта за намаление, може и с копие на акта за раждане. Взех памперси бейбилав и не са лоши. Само един сме пробвали, та не мога да кажа още сигурно мнение, но доста се беше оакал и нямаше пропуск.

Операцията не ме сърби и не ме дърпа, имам леко безчувствено над разреза. Да ви кажа сега е по-добре, предния път сърбеше, дърпаше и нямах почти никаква чувствителност, но сега по-малко са рязали. Сърбеше ме година и 2 месеца някъде, таман престана и забременях  Simple Smile

Роси, не може да са лохии, така ли?

Ей, до тук бях! Ако някой съм пропсунала - сори! От леглото пак ръмжат! Ще се яде.

# 704
Фейси не знам какво е и аз....съмнявам се да са лохии - минаха почти 8 седмици след раждането.....ох...лекаря ще каже днес.

Май сама си кукувам тази нощ Sad

Общи условия

Активация на акаунт