Как да помогна финансово на приятелка без да я обидя?

• 4 202
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • I want it all and I want it now.
По добре платете сметките.
Така ще решат ,че е станала грешка в системата.  Peace
На касата на изипей става и с адрес и името на собственика.
Иначе с превода е доста стресиращо и може и да се сети.

# 31
  • София
А приятелата ти умее ли нещо? Да плете терлици, да прави мартеници и т.н. Т.е има ли начин да остане с усещането, че получава пари срещу труда си?

Тя е икономист по образование. Няма подобни таланти. Имаше и хубава работа, но се наложи да напусне.  Rolling Eyes

Това със сметките е добър вариант  newsm78 Освен да опитам, пък дано не разбере  Rolling Eyes

# 32
И аз си мислех дали не може да инсценираш някоя добре платена надомна работа, за която нямаш време. Нещо, което уж е за познат, обаче ти е тъпо, че в свободното време, което имаш, не ти се занимава (за да изглежда по-правдоподобно).

Поздравления за благородните намерения!

# 33
Каква драма и какво велико чудене. Имате ли представа тези, които пускате подобни теми, колко неимоверно лигави и безсмислени са те? Ама как да й дам, ама тя е особена по характер, ама да взема да й изпратя анонимно по Еконт... Ами защо не й пратиш Батман да й ги занесе. Първо, развявате подробното житие на приятелите си тук и ако тези хора по някакъв начин достигнат до глупостите, които творите, ще имат пълното право да ви изритат окончателно от живота си. Какво толкова трудно има, да се обърнеш към майка й твърдо и да й кажеш: ето тези пари за лечението на Х. Не искам да се коментира, все едно нищо не съм направила. Постарай се Х никога да не разбере, че съм й помогнала, защото се чувства зле.
Какво трудно има в това?

# 34
Gianna, а може ли по адреса да платя сметките, защото нямам клиентски номер  newsm78
В Бургас /ЕВН/ може. Можеш да платиш и някоя сметка за телефон, примерно.....
Какво толкова трудно има, да се обърнеш към майка й твърдо и да й кажеш: ето тези пари за лечението на Х. Не искам да се коментира, все едно нищо не съм направила. Постарай се Х никога да не разбере, че съм й помогнала, защото се чувства зле.
Какво трудно има в това?

Хората са различни и нещо, което за теб е естествено, за мен може да е немислимо

# 35
  • София
Gianna, ще проверя възможностите за сметките още тези дни  Peace

Chanel, 100 пъти казах, че отказват  Tired Не всички хора сме еднакви, не всички приемаме нещата по този начин. В случая тя не ги приема толкова лесно, както и сем-то й.
Не споменавам нито имена, нито диагнози, че да се "познае" (ако изобщо чете тук). Ето, че момичетата ми дадоха някои добри идеи или поне прочетох различни гледни точки.

# 36
Щом ти отказват, значи нямат нужда от твоята помощ. Майка не би отказала помощ за детето си, ако й е нужна такава.

# 37
Щом ти отказват, значи нямат нужда от твоята помощ. Майка не би отказала помощ за детето си, ако й е нужна такава.

И аз така си мисля. Говори с майка и, ако и тя ти откаже, не настоявай. Увери майката,че имаш желанието да помогнеш, и не е необходимо приятелката ти да знае. Такива жестове обикновенно се ценят, особено като става въпрос за здраве.

# 38
  • София

И аз така си мисля. Говори с майка и, ако и тя ти откаже, не настоявай. Увери майката,че имаш желанието да помогнеш, и не е необходимо приятелката ти да знае. Такива жестове обикновенно се ценят, особено като става въпрос за здраве.

Аз директно я попитах (майка й): "Как се справяте?"
Отговорът беше: "Много трудно, но успяваме някак. Тя не желае помощ и не ни дава и на нас да приемаме. Ако можеш, поговори с нея."

# 39
Говорих с майка й по този въпрос (преди около 2 месеца), но тя жената се притеснява:

1. Да вземе парите.
2. Страхува се, че приятелката ми все някога може да разбере и ще я обвини, че е взела без нейно знание.

Аз пък се притеснявам, че АКО разбере, ще си развалим приятелството  Rolling Eyes

Значи майката е точно от този тип, който, ако им говориш кратко, твърдо и аргументирано, то тя ще склони да вземе парите. А що се отнася до приятелството, ако приятелката ти е толкова глупава, че да разруши приятелството ви, моля. Но по-добре здрава и сърдита, отколкото болна приятелка.

# 40
  • София
Добре, тези дни ще се обадя и ще опитам да бъдат по-твърда. Междувременно ще помисля и върху вариант "сметки"  newsm78

Скрит текст:
Здрава няма как да стане (поне на този етап), но поне може да се помогне.

# 41
  • I want it all and I want it now.
Ако , решиш да даваш пари на майката по телефона няма да стане.
Отиваш до тях и директно и  буташ в ръцете парите, като се аргументираш на кратко.
Дори ,може да и кажеш да си  ги заделят за по нататък.

# 42
Добре, тези дни ще се обадя и ще опитам да бъдат по-твърда.

Не, пари по телефон не се дават. Отиваш у тях и действаш. Ако майката поиска, дъщерята никога няма да узнае.

# 43
Другия вариант е да платиш на рехабилитатора. Плати му няколко процедури, а той да каже, че е промоция или нещо такова. Или пък, че са платили анономно няколко процедури. Тя като не знае от кого са на кого да се сърди.

# 44
  • София
Не, ще се обадя, за да се уговорим, кога ще се видим. Не се изразих правилно от бързане. Разговорът ще е "лице в лице"  Peace Ще поразпитам и за рехабилитатора  Tired При срещите ни не говорим за болестта, за процедурите и т.н. Споменаваме ги, но тя не желае да задълбаваме в темата и аз уважавам желанието й  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт