На море в Гърция 2014

• 72 912
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
А пък на мен от Mediterraneo Resort ми врътнаха номер:

Не е номер, сайтът така си работи, договорът изисква да има поне някаква минимална  наличност от свободни стаи, и така заетостта не е реална. А хотелиерът няма право да отказва резервация. И при овърбукинг ви препраща в друг.
Излишно е да се конфронтирате, намерете си друго място Simple Smile

Скрит текст:
I am writing to you regarding your booking in booking.com for the period
19/26-07-2014 for a suite in Mediterraneo Resort.
I am sorry to tell you there was a mistake with the bookings and all the
appartments where closed from other costumers before the time you closed
it on booking.com. I am really sorry for that but i will have to ask to
cancel this booking if possible,as you may know you will not be charged
anything for this cancellation(if you do it 2 weeks before your arrival)
and you will be free to choose any of the other available properties in
Parga for your vacations.

If you would like any help from us, you just have to contact us and we
will help you in every possible way.

I am honestly really sorry again for the inconvinience!

А аз пък им писах, че ще ги държа в напрежение до 11 юли до когато мога да откажа без такса резервацията. Хихихи.

И те пак:

Скрит текст:
Let me make it more clear for you so that you can understand why i am
aksing you to cancel your reservation!You will find free rooms in
booking.com always because they don't let us close them!So even if we
have clients for the room, the room will still be in booking.com!That's
how this company works..they don't let us close the rooms when we want
to and that's why we are going to stop our cooperation with them!
I am telling you to cancel your booking because we had many bookings in
the period of christmas time and new year's and yours was the last in
row!In the period of July our hotel is fully booked!I am trying in a
friendly way to explain you that now you have the chance to find
something nice for your holidays because there are many available rooms
in Parga!

As i explained you before, i am really sorry for the situation, i don't
have anything to lose or win from this deal!We would really love to
accomodate you but we don't have any available appartment!I hope you
will find my e-mail less strange!
Дали е вярно това, което мажат за букинг?

Така че отново съм в търсене. Даже вече се чудим дали да не сменим, както се оказа доста претъпканата Парга по това време, с нещо друго. Идеи? М? Периода 19-26.07(може и до 27, защото за тогава смятах да сме за една нощувка в Метеора).

# 466
Mandi_1 какво значи овърбукинг? Когато имаш подписан договор за определено количество помещения, просто тези помещения не ги предлагаш на друг и по друг начин. Не е коректно другото поведение. Ами ако се беше сетил да ме уведоми седмица преди пътуването? Това са евтини номера. Постъпила съм по съвсем нормален начин. Уведомих резервационния сайт за проблема и чакам техния отговор.

П.С. Трудно ти прочетох мнението, заради объркания цитат.

# 467
Mandi_1 какво значи овърбукинг? Когато имаш подписан договор за определено количество помещения, просто тези помещения не ги предлагаш на друг и по друг начин. Не е коректно другото поведение. Ами ако се беше сетил да ме уведоми седмица преди пътуването? Това са евтини номера. Постъпила съм по съвсем нормален начин. Уведомих резервационния сайт за проблема и чакам техния отговор.

Извинявам се Sad
Овърбукинг е нещо като "свръхзаетост", препродажба по точно, над лимита, дублажи...  По стандартен договор си имат винаги 2 стаи например които можеш да резервираш. Реално системата никога не спира никой хотел от продажба. Затова се получава така, особено с по- малките хотели. Политика на сайта.

# 468
  • Sofia
Здравейте отново момичета.По прочетох, полутах се и сега съм се спряла на едно местенце за което ще помоля някой ако има мнение да каже.По точно ме интересува самият плаж, че гледам нещо каменист ми идва.Всичко друго ми е ок сякаш, но плажа ме притеснява.
Спрели сме се на апартамент в Mishel Mar Studios на Neos Marmaras Sitonia.
Много благодаря предварително  Hug

# 469
Tаис - децата до 5год. не плащат за билети на тези кораби, а от 5-10год имат намаление 50% http://www.hellenicseaways.gr/index.php/en/prosfores/discounts
Блу стар понякога пуска оферти за 10 евро в посока, което е също добра цена. Трябва да следиш сайтовете.  
Air malta имат много често много хубави цени, но летят в неприятни часове.

# 470

Овърбукинг е нещо като "свръхзаетост", над лимита, дублажи...  По стандартен договор си имат винаги 2 стаи например които можеш да резервираш. Реално системата никога не спира никой хотел от продажба. Затова се получава така, особено с по- малките хотели. Политика на сайта.

Беше риторичен въпрос. Знам какво е овърбукинг. Но това не отговори на въпроса ми, след като знаят че имат договор със сайта за 2 стаи, защо са предложили същите стаи някъде другаде за да се получи овърбукинг? Не смятам, че в случая сайта е крив.

# 471
Мим Пл:
Да, плажът е смес от камъни и пясък (Мишел Мар е във вилната зона на 1 км северно от Н. Мармарас - Парадисос), а не в самия град.
Освен това е доста тясна плажната ивица. Аз всъщност харесвам залива, водата винаги е прозрачна, тиха и доста топла, но доста хора камъните ги отблъскват.
Мишел Мар е сред малкото къщи в Парадисос, които не са на 1-ва линия, но е на една-две минути ходене буквално, така че това не е проблем. Освен това е хубава и нова, повечето имоти на бреговата ивица са стари и имат кусури.
Иначе в селото си има всички удобства - 4 ресторанта (препоръчвам O Paradeisos, съвсем наблизо ви е), два магазина, детски площадки, крабрейжна алея за разходка, градът също е съвсем наблизо.
Ако плажът нещо не ви допадне, на 3-4 км с кола са някои от най-хубавите плажове на Ситония - Лагомандра, Калогрия, Ковиу.

# 472
Мами, да ви върна малко на континента ...
Харесала съм село Сивири на Касандра, Халкидики. Четох, че е с хубав плаж и плитко море. Някой да може да препоръча студио в някой от хотелчетата там? Намирам в нета"Зефирос", "Алкиони", "Кастело" и разни други??? Под "препоръчвам" разбирам да е чисто, ясно е, че не е лукс и на удобно място в рамките на селото - желателно до плажа. Simple Smile))

# 473
Тази година пътните такси по магистралите ще се вдигнат до колкото знам. Атина - Солун ще е някъде 59 евро отиване и връщане. Сега е около 46 евро.

# 474
  • София
Tаис - децата до 5год. не плащат за билети на тези кораби, а от 5-10год имат намаление 50% http://www.hellenicseaways.gr/index.php/en/prosfores/discounts
Блу стар понякога пуска оферти за 10 евро в посока, което е също добра цена. Трябва да следиш сайтовете. 
Air malta имат много често много хубави цени, но летят в неприятни часове.

Благодаря за линка  Simple Smile
Иначе аз си знам, че децата до 5 са безплатно.
Давах варианти на Блис с по-евтини фериботни билети, например за Закинтос.

Ние сме си твърдо за Наксос, ферито ще ни е около 300 евро, но няма проблем  Wink

Мим, Неос Мармарас е много приятно градче, а освен плажа Парадисос във ''вилната зона", има и ''градски'' плаж - изцяло пясъчен, много красив. В градчето има достатъчно място за разходки, има много таверни, сладкарници, магазинчета. Абе има си живот, с една дума  Heart Eyes

# 475
  • София
Поздрави от Турция, Одрин. Утре ще слезем до Александруполис и ще положим началото на тази година за Гърция. Ако има някакви въпроси или желания за там, с радост ще помогна.

Не спирам да следя трусовете в Гърция, за съжаление те продължават и тази сутрин, от Кефалония чак до остров Крит. Сърцето ми се къса .

mim_pl  Tаис  е напълно права, Marmaras beach от другата страна, спокойно може да се ползва, само пясък. Но вашият плаж Paradisos, въобще не е само с камъни, има и пясък. И двата плажа са със син флаг, няма смисъл да търсиш други, освен за разходка и обиколка.

Tаис твърдо си наумила тези 300 евро, аз мисля, че ще спестим от тях, поне за една скромна таверна………..

Calm като се върна ще ти помогна за Сивири, има това, което ти трябва…..

Kari2Арголида е район, който не може да се опише с две думи. Въпроса е дали ти трябва за почивка, обиколка с цел история или просто идея за посещение. Аз се наемам във всички случай да съм ти от полза.

# 476
clio1978,Bled,
не съм историк , но обикновено използувам пътуванията като възможност да обогатя знанията си и в този аспект. Опорни точки и красиви места са добре дошли като начало, за почивка говоря.

# 477
Кари2,
ето малко четиво за начално запознаване с областта и една по-сериозна карта. И детайлно само за Нафплио, което си е най-важното място и център на нома.

# 478
G.K. и Moharet Grinning

Лихнос:
Апартаментите на таверна Корал (лявата таверна на плажа, храната и обслужването са страхотни) - http://www.pargarestaurant.com/CoralApartEng.html

Говориш за таверна на самия Lichnos Beach, нали? Интересно изглеждат.

# 479
  • София
Задълбах в круизите от Наксос към съседните Циклади. Общо взето, вариантите са три:
1) Санторини
2) Куфониси-Иракля
3) Делос-Миконос. Тук има и някаква спирка на Парос, която обаче не мога да я проумея..твърде кратка е, за да се види каквото и да било. Естествено, мога и аз да не съм се ориентирала добре.

Имате ли отзиви от някоя обиколка? Аз по-скоро клоня към третия вариант  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт