На море в Гърция 2014

• 72 605
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
 Много ви бива да размътвате главите на хората. Тъкмо намерят цел, дестинация за изпълнение и...прас - снимка, прас- линк! Стига де! Параход, Таис, по-кротко!  Hug

# 631
  • София
Това е адско от снимката, бях объркала името на "моя" остров и разглеждах Китнос, разбира се попаднах на снимки и си викам "Завиждам си сама", после видях, че нещо са ми разбъркани имената на картата и маркираните линии на ферибота и разкрих голямото отклонение  Mr. Green

И в Трип е с безумен рейтинг ...

# 632
  • София
Mur, благодаря  Peace Жалко само, че човекът не е упоменал как се казва плажа.

Освен да го изпринтирам, и да ходя от човек на човек докато сме на Куфониси, и с мила усмивка да ги питам дали знаят къде е  Joy

Връщам жеста с 4 скромни снимки и малко инфо за Ираклия (съседен на Куфониси) на който, живот и здраве, също ще стъпим:

http://www.greeksun.co.uk/greek-islands/iraklia

Анна Бел,  Hug Просто помагаме на Ан, да си представи Китнос по-добре  Mr. Green

# 633
Не за напредналите, за начинаещите пускам  класация на най-добрите гръцки острови. Да си подредят по-лесно приоритетите и маршрутите. Предполага се, че екипи от професионалисти са обиколили всички острови, за да направят това обобщение.
The Best Islands
1.   Hydra/(Saronic Gulf Islands
2.   Crete:
3.   Santorini (Cyclades):
4.   Siros (Cyclades):
5.   Tinos (Cyclades)
6.   Rhodes (Dodecanese):
7.   Skyros (Sporades):
8.   Corfu (Ionian Islands):
9.   Hios (Northeastern Aegean
10.   Sifnos (Cyclades):

# 634
Таис, не видях, че си писла тук и пуснах на лични един линк, но ще го копирам и тук да поразмътим още нечия глава  Laughing: http://www.theguardian.com/travel/2013/jul/12/greek-islands-small-cyclades#

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 23:25 от Mur

# 635
  • София
Не знам, но това лято все някой ще намине натам да провери Sunglasses Може и някой да е бил вече....Ако има такъв да си признава веднага  Laughing

Mur, подозирам, че това лято много островни приключения ще се разказват  Hug

Аз да споделя. ММ също ми подхвърли идеята да проверя за самолетни билети и понеже няма изгледи до септември да сме трима и няма да ни е нужен много багаж (за жалост), аз взех че спретнах една бърза програма, но още не съм я разчела финансово и не знам дали ще ни се получи. Та значи на 30.08 летим София-Атина-Санторини; разглеждаме  за 4 нощувки, после се мятаме на Seajet към Куфониси за 7 нощувки и пълен релакс; след това още 6 нощувки на Наксос с рент-а-кар и по активно обикаляне + някой круиз, който Таис ще ни препоръча  Laughing и живот и здраве на 16.09 се прибираме с полет Наксос-Атина-София.
Голям план, голямо нещо, но подозирам, че ще търпи промени по финансови причини  Laughing

Таис, голяма си подстрекателка  Hug

# 636
  • София
Не за напредналите, за начинаещите пускам  класация на най-добрите гръцки острови. Да си подредят по-лесно приоритетите и маршрутите. Предполага се, че екипи от професионалисти са обиколили всички острови, за да направят това обобщение.
The Best Islands
1.   Hydra/(Saronic Gulf Islands
2.   Crete:
3.   Santorini (Cyclades):
4.   Siros (Cyclades):
5.   Tinos (Cyclades)
6.   Rhodes (Dodecanese):
7.   Skyros (Sporades):
8.   Corfu (Ionian Islands):
9.   Hios (Northeastern Aegean
10.   Sifnos (Cyclades):

Може ли да споделиш от къде черпиш тази информация и на база на какви показатели е направена въпросната класация, защото всяко мнение е субективно и не може просто ей така да се постне един списък и да се каже "Ето това са". Разбирам, ако си била на всичките острови и споделяш лично мнение, ок на всички ще ни е интересно да научим повече. НО това е просто копи-пейст от някакъв сайт, а всички туристически сайтове правят класации, в които включват дестинации, до които имат организирани пътувания и изобщо не са обективни.

# 637
И на мен ми е много чудно по какви критерии е направена въпросната класация. Най-добрите гръцки острови? В какво отношение? Лично съм засегната, че Лимнос го няма в класацията. И Скопелос. И Скиатос. А пък за липсата на Кефалония човек убивам! Срамота!

# 638
Уф, тази вечер ме разконцентрирахте със снимки.

Онази белоснежната ме измъчи, но е от плажчето на самото градче Куфонисси. В Панорамио има доста снимки от там. Малко е пипната снимката, да не се разочаровате. Но пак е много, много красиво.

# 639
  • София
Ейй, Moharet, май наистина ме бива в подстрекаването  Hug
Страшно се радвам, че ще поемете към Наксос и околията, сигурна съм, че и вие, и ние ще си изкараме стра-хо-тно  Simple Smile

Не ме интересува списъка, но Наксос е избран в Трип-а за топ дестинация сред островите за миналата година..а щом толкова хора са гласували за него, и са били там, определено означава нещо. Поне за мен  Peace

http://www.tripadvisor.com/Tourism-g189431-Naxos_Cyclades-Vacations.html

# 640
  • София
Таис печели приза за подстрекателка-вдъхновителка последните две години.  Simple Smile
Миналата година покрай нейните търсения на Евия а-ха и да потеглим натам.
Сега обаче като нищо ще тръгнем наесен към Наксос или някой от близките му острови. Даже почти го решихме за няколко минути. Simple Smile Леко спорим само за колко дни да заминем.  Laughing
Планувахме Лефкада и Кефалония за август-септември, но покрай земетресението от миналите дни и прогнозата трусовете да продължат още 6 месеца... не ми се рискува, като че ли.  Sad
По всичко личи, че рязко ще сменим посоката.
Таис   bouquet

# 641
  Личен принос от една снимка без всякакви претенции от Наксос, модната дестинация този сезон! Изровена специално за Таис от моите архиви.

# 642
  • София
Vivi,  Hug За Евия, и Теди, и аз много писахме..после и verano azul, която отиде точно след нас, та там подстрекаването го делим на три  Wink

Това лято май доста народ ще се насочи към острова..местните сигурно ще се изненадат  Joy Надявам се всички да си изкарат така хубаво, както ние трите..

Анна Бел, благодаря ти   bouquet Прекрасна е!

Ужас, аз се опитвам да работя в момента, а всъщност зяпам само снимки и се ровя в сайтове.

Относно списъка - нищо лично към Корфу, но някак не ми се струва реално да е в топ бройката, а острови като Кефалония да липсват. Какви са критериите, да попитам и аз като Мохарет.

# 643
# 644
  • София
Клио, островът е избран за топ дестинация сред островите миналата година - и аз съм го написала, и в линка, който съм дала се вижда ясно.

Няколко хора те попитахме за критериите за списъка, който пусна.
Защо не ги даваш?

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 00:21 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт