На море в Гърция 2014

• 72 682
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Понеже квартирата ни беше на пристанището, посрещахме и изпращахме ферито. С думите "ей го бе, идва си капитан Аристидис"  Grinning Това си стана нашия кораб  Grinning
Ето го и на лунна светлина  Grinning

Пътувала съм с тях цели 4 пъти,а от Килини 2 пъти,но с Арестидис е някакси по-уютно.Може би защото кораба е по-малък,мъжете дето работят на него са като едно голямо семейство.И хем по гръцки са припряни когато се товари ферито,хем от друга страна са непокиси тотални.Миналото лято на връщане ферито беше в 13 ч. от Фискардо и ние от Свороната нещо се замотахме,около Миртос пред нас караха огромни автобуси с туристи от лайнерите и няма как да се изпревари и в 12,55 ч. стигаме пристанището,а по принцип трябва да си там 30 минути по-рано.И аз оставям мъжа ми и детето в колата на края на колоната и търча по нанадолнището за билетите.Стигам,ама съм оплезила език и на гишето няма никой.По едно време единия грък идва откъм кораба,ама аз едвам дишам и започвам да му говоря,а той спокоен ми казва: нооу, стрес, мадам,нооу стрес!  Joy

# 91
Bled , благодаря за снимките и информацията която ми предостави   bouquet

Аз ще продължа да разглеждам хотели и местенца, после ще споделя ако се спра категорично на нещо  Wink

# 92
Записвам се в темата, че съм замислила това лято да летуваме в гръцко  Heart Eyes.
Май съм се насочила към Халкидики за момента. Ходила съм в Керамоти, Тасос, Волос, сега остава да убедя мъжО за Халкидики.
Гледах в Букинг, че има доста местенца от порядъка на 300-350 лв за 5 нощувки.  Rolling Eyes

# 93

Аз като наскоро открила темата и не четяща редовно,може ли да ме светне някой, ако иска и на лични, за какво се възмущавате потребителките от последната страница  Rolling Eyes?Не се заяждам,просто ми стана интересно ,а пък и да имам едно на ум.
Изказвам само лично мнение и не съм много сигурна дали е така. По традиция темата се оформя от "Параход". Не може да се отрече, че е много добра в това. Слага снимки, информация и всичко което е събирала през годините. Браво за което. Но последната тема е започната от друг потребител. Най вероятно защото старата е била заключена и не е могъл да си зададе въпросите там. След което Параход реши да започне нова с нейно оформление. Аз от своя страна казах "Хайде няма нужда, ще стане голямо объркване" и вместо да благодарим на продължилия темата, леко го оплюха поне редовните. Записаха се с едно наум. Параход въобще не се включва и така. Другото раздразнение е към споделянето на оферти и хотели. Според мен е нормално ако си си харесал местенце за настаняване да поискаш отзиви за него. Е "Блед" се изказва твърде професионално и има хора които и се сърдят за това. Според мен е въпрос на виждане. Според мен "Блед" е обиколила много места и има много информация. Това че се разминават цените е така защото тя обикновено отсяда извън сезона.(Не съм 100% сигурна). Както и да е. Тук от време на време стават такива дразги и после нещата си тръгват по старо му. Редовните, които пишат дават ценни съвети и информация. Е от време на време се обсъждат само хотели , но такива са въпросите и ако наистина слагаме име в началото на темата скоро ще извъртим хотелите и само ще препращаме питащите към старите теми.

# 94
Записвам се в темата, че съм замислила това лято да летуваме в гръцко  Heart Eyes.
Май съм се насочила към Халкидики за момента. Ходила съм в Керамоти, Тасос, Волос, сега остава да убедя мъжО за Халкидики.
Гледах в Букинг, че има доста местенца от порядъка на 300-350 лв за 5 нощувки.  Rolling Eyes

Не знам защо мразя такива сайтове. И туристически агенции не обичам. Последното което направих - харесах си едни квартири имаше ги и в Букинга. Изрових сайта на хотела писах им и ми дадоха по-добра цена. Ако хотела е голям и не им се занимава с индивидуални почиващи нещата стоят точно обратното. Цената в туристическите агенции и подобни сайтове е по-добра от тази която дава хотела.

# 95
sisi73, аз, честно казано, досега така и не съм ползвала Букинг, но ми беше по-лесно да разгледам повече места за настаняване на едно място и да си избирам.  Grinning

Какво се оказва сега, че има и втора тема за Гърция ли? Може ли линк към нея? Аз не съм чела назад тази тема, признавам си  Blush, ще я прегледам задължително, защото съм сигурна, че ще намеря доста полезна информация.

# 96
  • София
Ами не е точно така, ще си позволя да цитирам Параход, няколко страници по-назад:
И мен ме изненада развоят по темата, ама не съм в България и докато да реагирам... ще я изпишем със здраве и така Simple Smile

Аз от Корфу нямам никакви оплаквания от насекоми, вкл. от комари, възможно е разбира се да се появяват в ранна есен или в определени райони. Първата година бяхме намерили много диво място, с микро плаж точно няколко стъпала под него, до нас имаше огромна маслинова горичка излъчваща целодневно музиката на цикадите, но доколкото ми е известно те са напълно безопасни. А точно над нас беше прекрасния връх на Пантократор - остър и гол, беше много интересно да се потопиш във водата и да го гледаш  Heart Eyes.
Виж на Тасос ходихме в началото на септември и ми се стори, че има нечовешко количество хвърчащи насекоми.

# 97
Аз не мога да кажа нищо негативно за о. Корфу. Бях там средата на юни и всичко беше прекрасно. Отседнахме в Сидари, но се разхождахме и по други местенца. Корфу таун е страхотно място за разходка, харесва ми това "венецианско робство" какъв отпечатък е оставило в града Simple Smile

# 98
Ами не е точно така.....
И аз не смятам, че е съвсем точно както sisi73 го описва  Rolling Eyes  коментарите на девойките напоследък, по-скоро визират, че преди темата беше някак по-увлекателна, с повече лични впечатления и емоции, с разкази и препоръки от първо лице ...без препратки и линкове към агенции и т.н.  Peace
Наистина в последните теми се по-разводниха нещата, но може би е нормално следствие от по-голямата аудитория и различните хора, които пишат вече в темата  Wink ....та и оттам намалелия уют  Mr. Green
Но при положение, че запазим добрия тон, смятам, че пак ще е ОК и ще сме си полезни взаимно  thumbsup

# 99
 Hug
Благодаря ви,добих бегла представа за какво става дума.

# 100
Най - прекрасното място за мен в Гърция и за къмпинг и за хотел и за кръчки и за чар и диво и.... си оставя ВУРВУРУ - СИТОНИЯ  Peace

# 101
bled, shhhh.., благодаря ви. Май аз ще се насоча към Василики за отсядане на Лефкада. Какво интересно сте обиколили вие да разгледате на островите, освен плажовете, разбира се Simple Smile

# 102
  • софия
Аз само плажовете. Има приятен круиз за 15 евро по  известните плажове и близките островчета, но и за него не остана време.

# 103
shhhh..., този круиз от Василики тръгва? И за цял ден ли е?

# 104
Здравейте на всички,
от миналата година се опитвам да хвана темпото ..но не успявам..има адски много информация и малко съм объркана.
Та миналата година бяхме в Ханиоти, тази година сме решили с двете деца( 4г и 5 г.) да сме на Олимпийската Ривиера ( защото е по- близо), предложиха ни Mediterranean Village & Danai Hotel & spa. Изчетох маса коментари и отзиви от Booking-a и Tripadvisor-a...и вече не знам къде искам да сме. Четох, че има много медузи в морето, в Ханиоти нямаше- да не би просто около Катерини морето да е по- ..населено с разни безобразни..Предварително се извинявам за непрофесионалния изказ и ще съм много благодарна за вашите коментари и съвети!  Praynig  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт