На море в Гърция 2014

• 72 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Това е точно така, казах го в предишни постове и за екскурзиите и за фериботите. Случва се, такъв е района, вятър и вълни. Но това да не ви притеснява, случва се рядко, пътували сме и в най-късния сезон. Затова винаги съм казвала, ако Лефкада не е цел използвайте за Кефалония и Закинтос, Kilini.

Според теб едно наум струва ли около 200 км повече плюс преминаването по моста Рио-Антирио,което струва 13,20 евро и отделно ферито от Килини поне до Порос за колата е с около 10 евро по-скъпо!?
И колко рядко се случва според теб?Защото миналото лято от 15 юли до 31 юли се беше случвало няколко дни,просто времето беше странно и в морето имаше доста вълнения.

Пожелавам на всички прекрасно гръцко лято! Peace

# 136
  • София
Нещо не ми стана ясно, нито споря, нито налагам, просто предлагам, въпрос на виждане. Ние много по-приятно пътуваме до Kilini/разликата е около 100км., зависи от къде ще минеш/. Имаш много варианти за смяна на пътя, да не е еднообразно, правиш го различно. Минаването по моста Рио-Антирио и повече да струва, остава незабравим спомен. Но пак казвам, личен избор, на който съм го предложил до сега, след това винаги избира този път. Това е при положение, че Лефкада не е в маршрута ни.
Още повече, че ние никога не отиваме и се връщаме по един и същ път. Ако влезем от Kilini, излизаме от друго място и обратно. Така, че всички пътища са ни приятни и място за спор няма, има варианти всеки да избира.
Като не се харесва този маршрут, тогава защо се оплакваме колко често се случват проблеми по другия. Не, не е често, минавали сме от там 7 пъти/сега ги сметнах/, само веднъж сме оставали за следващия, защото ферито се напълни. Явно сме големи късметлии. Отлагане има, но да плашим хората, не си струва, най-много още един ден да останат независимо от коя страна. От Kilini това няма да им се случи, а има и много повече фериботи.

# 137
Vivi миналата година аз коментирах, че не намирам ферибот между Закинтос и Кефалония след края на септември. Може и това да те е объркало.

И така наречения "романтичен плаж" на Атена Палас е 2 метра широка ивица, изкуствено насипана с камъни и пясък. Изобщо плажа Елия е може би най-скапания в околността по мое мнение. Все пак като даваме отзиви е хубаво да говорим за нещата с истинските им имена. Иначе остава впечатлението, че се говори само като преразказ по картинка (без да има личен опит; или опита се свежда само до снимане на плажа и хотела и толкова). Хотела не е лош, макар да смятам че лежи на стара слава. Познавам го поне от 5 г. (два пъти престой) и нещата не вървят нагоре.

Иначе наблизо има алтернатива за плажуване с кола - прекрасни плажове като Лагомандра, Калогрия и Агиос Йоанис.

П.С. Така де, какво е един ден загуба при условие, че имаш резервация за хотел и ограничена отпуска.

И аз като veka пожелавам прекрасна почивка!

Ще се редактирам за да не пълним темата с глупости. Съжалявам, че е преди поста на който е отговор, но няма смисъл от флуд.

Скрит текст:
Блед, никой не те преследва. Напротив, ти си напълнила форума. Няма тема, която да не отворя и да не видя твоите "компетентни" съвети. Много пъти, най-вече в настоящата тема са те оборвали и са опровергавали достоверността на съветите ти. Снимките ти може и да са лични (не се съмнявам), но това не променя впечатлението, че само си отишла за да снимаш и че личния ти опит се свежда само и единствено до това. И да ти кажа, аз лични снимки не публикувам във форуми. Правило. Просто защото на личните ми снимки има ХОРА - аз , детето ми, мъжа ми.
Със сигурност си била на повече места от мен, посетила си повече хотели и т.н. Но 95% от отзивите ти се свеждат да кажеш къде се намира хотела, да кажеш на каква прИмоция си го взела(без да споменеш, че примерно е резервирано в последния момент(защото вие пътувате хоп он-хоп оф, и извън сезона за който някой пита) и да покажеш няколко лични снимки на екстериора. Нали помниш периода в който беше заринала форума с линкове на една известна резервационна система? Нищо лично, но аз по-голямата част от отзивите ти ги подминавам именно защото няма никакъв личен момент, няма полезно инфо. Твоето участие много ми прилича на участие в инфо тур (нали знаеш какво е това). Развеждат представители на тур агенции из турските хотели за по 1-2 часа да поогледат. И те после започват да рекламират хотелите от собствен опит?!?! Ама това че "роматичния плаж" всъщност е насип.... е като се отиде на място, чак тогава човека ще види. Защо сега да му го навираме в очите? Или че Пелион е всичко друго, но не и "пресечена" местност - е детето може малко да повръща, но това е експириънс.
Не виждаш ли че предимно(има и други де) новочетящите ти се възхищават? Няма лошо да искаш да помагаш, но моля те прави го достоверно!

И моля модератора да не приема написаното за заяждане. Не е! Конструктивен опит е темата да се върне там където беше и за което много хора вече тъгуват. Надявам се потребителката да разбере какво и се казва. А и всички други.

Ако нещата продължават така, наистина мнозинството от хората които са в темата от самото й начало ще спрат окончателно да пишат и да дават съвети. А те имат много какво да кажат НАИСТИНА от личен опит. Не говоря за себе си. В момента са замразили участието си и се появяват в месеца веднъж.......

Между другото вече има и алтернативен форум и ако нещата съвсем загрубеят смятам да отворя тема за Гърция там.

Приятен ден Блед!   bouquet

П.С. И една молба към модератора. Вземете и увеличете личните съобщения служебно (въпреки че няма ранг), че през ден ни се обяснява как кутията и се пълни бързо.

Пфу да му се не види. Забравих. Абе Блед, поне на 300 места в този форум си повторила, че вие хотел не повтаряте. Как тогава сте били десетки пъти в Атена Палас? Или забравяш къде какво си писала и вече не успяваш да уеднаквиш версиите.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 23:00 от Анонимен

# 138
Между Скиатос и Скопелос кой бихте ми препоръчали? Знаете ли какви са фериботните такси от Волос до островите?  Rolling Eyes

# 139
  • София
desex  И двата острова заслужават внимание, не е трудно да почивате на единия, а да видите и другия. Цените са различни, имаш ли дати, да са по точни......

Скъпа Bliss Athena Pallas беше даден като алтернатива, като най-близък и по-добър от избрания, а не че е идеален. Преразказите по картинки, ти знаеш са лични снимки. И ако ти си била два пъти/нека видим твоите картинки/, прекрасно, ние сме били десетки...И с момичето отдавна приключихме по въпроса. Много те моля, съвсем приятелски, не ме преследвай, избери си твой път, аз моя си го знам. Не ми се отговаря на подобни мнения, имам много други съществени, които чакат. Поздрави.....
Те затова много голяма част от момичета и момчета ми пишат лично, защото тук им е прекалено трудно......

# 140
Хей, хайде не си разваляйте настроенито!!
bled, не се пали, моля те!

Хайде усмивки!

bouquet

# 141
Между Скиатос и Скопелос кой бихте ми препоръчали? Знаете ли какви са фериботните такси от Волос до островите?  Rolling Eyes

Аз преди месец гледах тук и цената никак не ми хареса:

http://www.ferries.gr/greek-islands-ferry/ferry_skiathos.htm

Предполагам ще пътувате с кола? Тя товари цената.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 11:52 от Анонимен

# 142
  • София
Абе, я да взема и аз да се изкажа Simple Smile

Аз мисля, че за всички има място под слънцето, респективно в темата за Гърция.
Виждам, че мнооого нови потребители влизат всеки ден и питат къде на 300км от София да отидат на море за първи път. Е, съмнявам се, че аз бих отговаряла всеки ден, а Блед отговаря. Не мога да отрека, че това им е много полезно. Може би тя наистина трябва да си отвори една тема с въпроси и отговори, има толкова инфо, ще бъде идеална за много от потребителите, които влизат тук.
Това обаче наистина не се връзва с нашата тема от близкото минало, все по-малко пишем за тази, другата Гърция, извън цените и промоциите. Но пък няма да се отказваме, я Simple Smile

Аз много често се отказвам да пиша, защото просто мразя промоциии като зачета темата и я затварям. НИКОГА не бих отишла в хубав хотел за 7 Е, дори да ми предлагат, ще откажа. Искам да си платя на тези прекрасни хора, на които попадам в повечето случаи. Не съм привърженик на идеята да се ходи на почивка за да се пести. Което не ми пречи да разбирам другата страна Simple Smile Разбира се, гледам цени, сравнявам, избирам което ни е по джоба, но зная, че за качеството се заплаща.

Скоро ще пиша и за Крит, нямам време да си оправя снимките, а без сними не е същото (това за Anna_Bel:)

# 143
Може би тя наистина трябва да си отвори една тема с въпроси и отговори, има толкова инфо, ще бъде идеална за много от потребителите, които влизат тук.
Това обаче наистина не се връзва с нашата тема от близкото минало, все по-малко пишем за тази, другата Гърция, извън цените и промоциите. Но пък няма да се отказваме, я Simple Smile

Скоро ще пиша и за Крит, нямам време да си оправя снимките, а без сними не е същото (това за Anna_Bel:)

Подкрепям. Ако модераторите разрешат, защо да не се отвори нова тема - "Гърция - промоции" (примерно) и Блед там да е полезна на тези които имат интерес.

И чакам снимките.   bouquet

# 144

Подкрепям идеята за нова тема - "Гърция - промоции"  Peace

# 145
Обсъждаше се алтернативата между Василики и Килини, като начално пристанище за Кефалония.
Има и трето пристанище, от което пътува голям ферибот, независим от вятъра - Астакос.
При това се намира само на 1 км повече от София, спрямо Василики (за разлика от Килини, което е чувствително по-далеч). Фериботът е малко по-скъп от линията Лефкада-Фискардо. На Кефалония спира в Сами.
Веднъж или 2 пъти седмично има и голям ферибот Сами-Василики, аз съм пътувала с него, мисля, че и Анабел. Той също може да е алтернатива, ако се пътува през Лефкада.
------

За Скиатос и Скопелос - много различни.
Скиатос е по-туристически, по-скъп, с хубави плажове.
За сметка на това, Скопелос е по-автентичен и романтичен Grinning И за двата има отзиви назад.
Цените на фериботите не са много хубави- двупосочният билет за стандартен автомобил с 2-3 пътници е около 250 евро.
------

Лудницата в темата: случвало се е и друг път, ще мине, предполагам Simple Smile Били сме свидетели, че меракът да си на всяко гърне мерудия угасва бързо, особено ако виждаш, че не си желан.

Ако искате, ще направим нова "Гърция за напреднали" и тази да остане "информативна за начинаещи", но не мисля, че е много добре (все още обмислям плюсовете и минусите на идеята). Нали смисълът е именно напредналите да споделят опит, вдъхновение и преживяно с начинаещите.
Честно казано, подозирам, че и на нас ще ни бъде по-скучно, ако няма кого да "просвещаваме", тъй като не е чак да пътуваме непрекъснато, и със сигурност няма да я поддържаме на 1-ва страница целогодишно Grinning

Не знам, ако имате други идеи за бъдещото развитие на темата, ще се радвам да ги споделите.

Бих искала единствено да апелирам за малко по-малко елементарни въпроси и повече уважение към останалите потребители!

"Запис и от мен. Very Happy
Засега само си мечтая. Предложете хубави градчета и курорти, които са сравнително близо до София (до към 300км може би). Искаме по-спокойна почивка, но все пак да можеш да отидеш вечер на някое заведение."
Това е само пример, не се заяждам с конкретната потребителка. Аз лично съм отговорила на така зададен въпрос около 500 пъти и вече получавам обриви. Колко умствен капацитет се иска, за да изчетеш първа страница и да зададеш конкретен въпрос?!?

Моля, нека темата не се превръща в спам и списък с промоции! Не само защото я чувствам донякъде като свое "отроче" не бих искала да бъде превзета от типа умствена дейност "акахме ли днес"! Ясно е, че Гърция е отворена за всички и има място за всеки вкус, но нека разговорът да върви на прилично равнище!

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:18 от Параход

# 146
  • София
Здравейте ,отново!
Влизам в темата с питане за ОЛИМПИСКАТА РИВИЕРА И Poseidon Palace
http://www.booking.com/hotel/gr/poseidon-palace-pieria.bg.html
Бяхме се насочили към CRONWELL PLATAMON RESORT ,но от там всичко е заето вече за периода който търсим ,началото на м.май ,предложиха ни горе-посочения хотел.Извинявам се ,ако се повтарям ,но търся мнения за него.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:36 от geryaleksandrova

# 147
Параход, аз лично съм на мнение че не трябва да се делим на начинаещи и напреднали. Аз самата не  се имам за напреднала. Няма да е полезно това делене на никого. Просто прИмоциите и офертите ми идват доста в повече. Да не говорим, че като се поразровя (в сайтове, форуми) виждам колко неверни неща се твърдят тук и се взимат от много хора за чиста монета.   bouquet

Скрит текст:
Може би наистина потребителката да отвори лична тема, в която да отговаря на всякакви въпроси. И да не го възприема като гонене. Добре е дошла и тук с опита си. Аз лично съм си "откраднала" от нея няколко резервационни сайта. В това е много добра.  Peace

Не е лична нападка.

# 148
Запис и от мен. Grinning
Засега само си мечтая. Предложете хубави градчета и курорти, които са сравнително близо до София (до към 300км може би). Искаме по-спокойна почивка, но все пак да можеш да отидеш вечер на някое заведение.

А сега и на конкретния въпрос на потребителката.
Хубаво е човек да погледне поне географската карта, преди да зададе въпроса си.
Най-близкият морски град - Солун, отстои на 314 км от София.
Най-близките плажове - в Паралия Офриниу и Аспровалта, на около 318-320.
Така че, ще трябва да ревизираш маршрута, преди това има само суша Grinning

# 149
  • София
desex  Ще го пусна тук, възможно най-ниската цена, която сме ползвали е тази/за май-две посоки/:

Скрит текст:
YOUR TICKET PRICE IS
46.00 EUR

OutwardOutward:    Volos - Skiathos
Travelling with:   Hellenic Seaways
Departure Date/Time:   Mon 05 May 2014 at 0900
Arrival Date/Time:   Mon 05 May 2014 at 1145
Passengers:   1 Adult
Transport:   Foot Passenger(s)
Accommodation:   1 of Economy
Fare Type:   BROCHURE FARE:
All "Economy" accommodation belongs to the Super Economy offer. It is valid for a very limited number of seats. These tickets cannot be cancelled or refunded.
ReturnReturn:    Skiathos - Volos
Travelling with:   Hellenic Seaways
Departure Date/Time:   Mon 12 May 2014 at 1720
Arrival Date/Time:   Mon 12 May 2014 at 2005
Passengers:   1 Adult
Transport:   Foot Passenger(s)
Accommodation:   1 of Economy
Fare Type:   BROCHURE FARE:
All "Economy" accommodation belongs to the Super Economy offer. It is valid for a very limited number of seats. These tickets cannot be cancelled or refunded.

Общи условия

Активация на акаунт