На море в Гърция 2014

• 72 653
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Не че съм най-отдавнашният потребител в тази тема. Но усещам някакво напрежение и заядливост, което не кореспондира с настроението за летни отпуски.
Хайде малко да се успокоим, и да бъдем по-положителни.
Незнам каква е била "темата преди", но...малко започвам да се чувствам не на място да задавам въпроси или да пиша за Гърция, ако някой нещо попита.
Ако "напредналите" се дразнят от новодошлите, сигурно е идея да си направите темата "Гърция за напреднали", пък да видим какво ще измислите да пишете там....И като всички ще са напреднали кой на кого ще дава съвети незнам.

# 151
Блед,
това, което си пуснала, е стандартната цена за пътник за две посоки.
Нещото, което оскъпява фериботните билети от Волос за Спорадите, е цената за автомобил.

Sea flower,
мога да ти изясня ситуацията. Напрежение се появи преди около 7-8 месеца с регистрирането на един определен потребител с нула поста в бг-мама, който реши, че ще превземе на абордаж всички теми за пътуване и туризъм. Оттогава ту се появява, ту изчезва, но през дните, в които е тук, прави по около 100 поста на ден - къде с наистина полезна информация, къде с прочетено от интернет, къде с промоцийки и резервационни сайтове.
Дотогава винаги в темата е съществувал дух на разбирателство, дори на приятелство. Стари, нови - никога не е имало такова деление.

Сега, друг въпрос е, че в през изминалите години популярността на южната съседка като дестинация за море нарасна неимоверно и вместо Китен, Приморско и Созопол, народонаселението масово започна да посещава Халкидики и Тасос. Благодарение на което те за съжаление лека-полека започват да приличат на Китен, но - друга тема.
Та, когато преди някой се насочваше към почивка в Гърция и въпроси около нея, той най-малкото знаеше какво иска - попрочел, поразпитал, готов да обсъжда планове, маршрути, предложения.
А сега - чули-недочули от шуранайката, майката на Гошко или братовчеда, че в Гърция е много хубаво, много близо и най-вече "много евтино" (НЕ Е МНОГО ЕВТИНО! хиляда пъти съм го казвала и пак повтарям), очакват темата да изиграе ролята на туристическа агенция и да им намери място за почивка, хотел, плаж, да им състави програма, да им даде ценоразпис и т.н.
Е просто няма да стане.
За тази цел има на пазара много туроператори, някои от тях са ползвани и коментирани тук, информация за тях също може да бъде получена в темата "На море в Гърция".

Човекът във форума, който наистина иска да помогне с полезна и правдива информация, винаги ще даде няколко предложения или по-общ коментар, и няма да те насочи към едно конкретно място, чисто и просто защото вкусовете и нуждите на хората са различни.
Хотел, плаж или дестинация може да ви бъде посочен "наготово" единствено от потребители, които са били само на 1-2 места и не познават друг, или от човек, който е в туристическата индустрия и иска да ви пробута определен продукт.

Това е.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:06 от Параход

# 152
  • София
Параход Добре дошла, в момента не се търси цена за автомобил, нея съм е дала отделно. Ако ти трябва няма проблем....

# 153

Ако "напредналите" се дразнят от новодошлите, сигурно е идея да си направите темата "Гърция за напреднали", пък да видим какво ще измислите да пишете там....И като всички ще са напреднали кой на кого ще дава съвети незнам.

Напълно съм спокойна.

Повярвай има какво да се пише. И единствената цел на темата не е да се дават съвети. И това, но не само.

Но ти си пристрастна, а и както сама каза - не знаеш какво е било преди. Явно не прочете какво написа Параход.

С най-добри чувства   bouquet

# 154
  • София
В активния сезон цената на ферибота за Скиатос в двете посоки за 2-ма + дете + автомобил е около 250 евро /многократно проверено във всякакви сайтове през миналата година/

# 155
  • София
Момичета, моите наблюдения от едва две години насам в тази тема са, че горе-долу по това време на годината се търсят съвети и препоръки за дестинации, за резервации, за такива неща - всяко мнение е от полза. Аз съм безкрайно благодарна на всеки, който отговаря на мой въпрос. Сигурна съм, че и с повечето питащи е така.  Heart Eyes
Темата добива съвсем друг вид когато започнат да се завръщат първите почиващи - с разкази и впечатления.
В тази тема всеки може да бъде полезен с информация по различен начин. Моля ви, нека не повтаряме миналогодишните разправии.   Hug

Благодаря на всички, които писаха за фериботите до Кефалония.   bouquet

# 156
  • с/у ОколоМръсТното

Скоро ще пиша и за Крит, нямам време да си оправя снимките, а без сними не е същото (това за Anna_Bel:)

и аз ще чакам тази наслада за окото   bouquet

...някакви дрязги ли са възникнали отново... добре, че не съм в течение, но няма смисъл от тях  Hug
Хубав ден  Simple Smile

# 157
  • В светлината на слънцето
Темата взе да се превръща в безкраен низ от оферти и промоции за хотели.  Sick Сякаш съм попаднала на страницата на туристическа агенция. А чарът на Гърция определено не са хотелите или поне не тези хотели, които се подмятат. Сигурно това инфо е полезно за някои, но в такъв случай наистина  е по-добре да се обособи една отделна тема Гърция-промоции, както вече бе предложено.  Peace В този вид е страшна каша.

# 158
  • софия
Мога да предложа на тези, които идват с въпрос за място на 300 км от София, да си инсталират Google Earth и там поне да поразгледат. Безплатно е и се инсталира и управлява много лесно. Има и много снимки.
Не знам точно колко хиляди километра е бреговата ивица на Гърция и това е наистина тъп въпрос.

Отворете картата на Гърция, разгледайте, спрете се на даден район, после разгледайте какво се предлага в Букинг примерно като настаняване, па после искайте отзиви. Толкова е лесно.

# 159
На море в Гърция - хотели, промоции, цени, АИ
Ориентирана към практичната страна на пътуването и конкретни въпроси на потребители

Гърция - маршрути, вдъхновения, преживявания
За идеи, планове, спомени, снимки и всичко останало

М?

# 160
  • В светлината на слънцето

Ориентирана към практичната страна на пътуването и конкретни въпроси на потребители

М?

Подкрепям с две ръце. Peace

# 161
  • София

М?

Подкрепям с две ръце. Peace

Аз също съм ЗА.  Hug

Скоро ще пиша и за Крит, нямам време да си оправя снимките, а без сними не е същото (това за Anna_Bel:)

и аз ще чакам тази наслада за окото   bouquet

...и аз чакам снимките и разказа на pontes за Крит... Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 12:54 от bibi_2

# 162
  • София
geryaleksandrova Много съжалявам, че ни си се вместила CRONWELL. Няма да ти пиша излишни неща за Poseidon, отстъпва доста на предишния, особено в частта за децата. Ако трябва да му сложа оценка до 10, 6-7......Ако настояваш, ще ти дам повече информация като отмине бурята.
Момичета няма да мога веднага да отговоря на всички въпроси, с които ме засипахте в момента на лични. Но при всички случай ще го направя едно по едно.

# 163

М?

Peace

# 164
Параход,
благодаря за разяснението Simple Smile
За седмица в тази група колко ли пристрастна мога да стана....
Аз се мислех за вдъхновена и попътувала из Гърция, но явно не мога да се класирам за тема "Гърция за напреднали". Просто влюбен в Гърция аматьор, с гръцки корени, ходещ на курсове по гръцки, учещ гръцки народни танци.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт