На море в Гърция 2014

• 72 980
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Ето я и моята идея за Лефкада  Mr. Green . Пътя е ясен, колата пълна  car003 newsm01 /взехме си една двойка приятели, които ни се вързаха на акъла/  и оставааа настанявнето smile3524. На мен разбира се пада тази чест, защото на другите просто не им се занимава искат на готово  #Crazy По цял ден си гледам в интернет и намирам много оферти, но не знам до колко достоверни и истински са описаните под тях неща  newsm78 Търсим квартира,апартамент във вила, къща или нещо от сорта само с нощувка. Не искаме хотел, басейни, АИ и други.  Плана ни е за 5/6 нощувки, дните да прекараме на Агиофили  grinning039 и един от дните да отидем до Закинтос  Nature Sunny. Та молбата ми е ако някоя от вас е била на такъв тип настаняване, близо до място, от което да си хващаме водните таксита до Агиофили  smile3549да ми сподели Simple Smile)))))))
Ще съм много благодарна.  newsm20
Повече доверие имам на вас отколкото на всички сайтове, защото не искам да останем подведени и като отидем на място да се окаже че ще спиме на палатка  Joy

# 256
  • Стара Загора
Хайде да се похваля и аз с потвърдена резервация за Вурвуру от 2-ри до 6-ти юли за 4 нощувки.

http://www.studios-dimitra.com/index.php

Избрахме Димитра Хаус, дано да останем доволни. Да мине малко време и ще започна да планирам и септемврийската почивка, а на вас пожелавам много вдъхновение и вълнуващи пътешествия по познати и непознати местенца Simple Smile

Август 2013 почивахме във Вурвуру / в съседните на избраните от вас студиа /. Плажът наистина е много близо и пясъчен.
Lady Brinne кажи моля те, в кои студиа бяхте и останахте ли доволни?

# 257
Пъфи Кет,
Закинтос е много далече от Лефкада, не мисля, че този план за еднодневно пътуване е изпълним.
По-добре да ползвате круиза на Нидри стар (и подобните) до Фискардо (Кефалония), Итака, Меганиси и т.н. Писа се преди няколко страници за него.
За хотелите във Василики също се дадоха няколко предложения, изпробвани от потребители, както се и уточни откъде тръгва водното такси и колко струва. Само трябва да се чете.
Имай предвид, че Агиофили е малък и може да стане много гъчкан, когато се изсипят круизни корабчета (и може би през уикендите).
След като сте стигнали до Лефкада, не пропускайте плажа Егремни в никакъв случай.

# 258
  • София
Ouranoupoli-Урануполис
shark
Малко приятно градче, изпълнено със спокойствие. Тук можеш да се подготвиш духовно преди да отидеш или видиш едни от най-величествените манастири в света.

Малката търговска улица по нищо не напомня на всички останали курортни селища. Един от малкото хотели в града.

Заведенията също доста често са празни и разчитат много на идващи или отиващи корабчета.

Кулата, главната забележителност е кацнала до пристанището.

Част от сградите изглеждат така.....

Прекрасната църква Елена и Константин.

Плажа сниман сутрин рано.

Спокойно, красиво, гръцко.......

Скрит текст:
Мили момичета, не може да ме накарате да наруша правилата, знам ги много добре. Придържам се към тях много повече от Вас.
Подхвърляния от рода продаване-купуване-офертички, отдавна са изпята песен. Нека някой да излезе и да каже, че нещо съм му предложила с облага. ПОЗВОЛЯВАМ НА МОДЕРАТОРИТЕ ДА МИ СЛЕДЯТ ПОЩАТА, ДАЖЕ ГИ МОЛЯ.
Аз работя, направо ще кажа КОПАМ в буквалния смисъл на думата. Изравям от земята това, което после вие ходите да гледате по музеите. Много хора тук го знаят, модераторите също, но вие си пеете вашата изхабена песен. Да, имам много свободно време, не винаги може да се копа, тогава помагам на другите тук и най-вече пътувам.
[/b]

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 23:08 от Vivi

# 259
Параход ,
опитвам се да изчета всичко назад , но като цяло идеята ми е да сме в някоя къщичка или вила , а не в хотел и понеже досега не видях някой да е дал такива предложения попитах Simple Smile Иначе благодаря за съвета за плажа Егремни непременно ще погледна къде се намира и ще го впиша с плана , или ще го заместим с Закинтос щом е далеч  Thinking Flutter Peace

# 260

Параход, аз и на Идра гледах, вярно, че и там цените са космически  Shocked
Хидра не е за простосмъртни.

# 261
http://www.feelgreece.com/bg/egremni ,
за пореден път се влюбих в поредния плаж на Лефкада  Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts
 А и какви страхотни снимки, ще станат...имам някакви мераци за любител фотограф и ако успеем да стигнем живи здрави до тази Лефкада ще се постарая да ви зарадвам с много снимки после  smile3521 newsm47
Надявам се , че воднит таксита ходят и до него ..или ?!?!  newsm78 Thinking

# 262
  • В полите на Пирин планина
Хайде да се похваля и аз с потвърдена резервация за Вурвуру от 2-ри до 6-ти юли за 4 нощувки.

http://www.studios-dimitra.com/index.php

Избрахме Димитра Хаус, дано да останем доволни. Да мине малко време и ще започна да планирам и септемврийската почивка, а на вас пожелавам много вдъхновение и вълнуващи пътешествия по познати и непознати местенца Simple Smile

Август 2013 почивахме във Вурвуру / в съседните на избраните от вас студиа /. Плажът наистина е много близо и пясъчен.
Lady Brinne кажи моля те, в кои студиа бяхте и останахте ли доволни?

Бяхме в House Rena и по пътя за плажа минавахме покрай Димитра Хаус / изглежда на живо много добре /. Доволни сме, даже сега пуснах едно запитване за края на юни за Димитра Хаус /  Grinning / нищо, че ми изглежда малко рано - аз се активизирам с мейлите към март  Mr. Green Но темата ми дейстра стимулиращо на летните помисли и мечти.
Другата дестинация, която ми е много близка и размишлявам за нея е Керамоти или Неа Перамос / че са ми на има - няма 120-130км/.

# 263
Водно такси в смисъла на постоянен и евтин трафик - не, Егремни е по-далеч от населени места. Може обаче да се стигне с круизно корабче. Или по шосе, но тогава след спирането на колата, се слизат 347-те стъпала, и после качват обратно след плажа:) Но, разбира се, си струва.
Запленяващите панорамни снимки се правят отгоре. Вълшебни кадри миналия септември ни предостави Анабел, пък и не само тя, доста потребители минаха оттам.

Относно къщичките/вилите/апартаментите - тук почти всички почиваме в такива, така че и предложенията са били 100% за студиа. Блед е сред малкото хора в темата, които пишат за "истински хотели".

За Уранополи.
Изглежда като на показаните снимки в 7 часа сутринта и тотално извън сезона, може би.
Инак дори през юни и септември мястото е оживено.
По улиците е почти невъзможно да се паркира, има общински паркинги в началото на градчето.
Чува се преобладаващо руска реч.

# 264
Миналата година бяхме в Уранополи извън сезона - в края на април, но крайбрежните таверни съвсем не бяха празни, имаше доста хора из градчето. На мен лично много ми хареса, особено една таверна близо до Пристанището, казва се Критикос, препоръчаха ни я местни хора, разкошна.

# 265
Оп харесах си още един плаж.... http://www.feelgreece.com/bg/amousso  ..трябва да спра просто  Joy Joy / той дали е близо някой посещавал ли го е / трябва да спра просто че и 15 дни няма да ми стигнат или направо ще си остана на Лефкада  nuts
Ехххх и 347 стъпълца добре ще ми дойдат ...малко фитнес   animal037 newsm39

# 266
За Уранополи.
Изглежда като на показаните снимки в 7 часа сутринта и тотално извън сезона, може би.
Инак дори през юни и септември мястото е оживено.
По улиците е почти невъзможно да се паркира, има общински паркинги в началото на градчето.
Чува се преобладаващо руска реч.

Мислех и аз да пиша защо не ми хареса Уранополи за място за почивка.

Плажовете твърдо не ми харесват с изключение на един до Неа Рода(Комица). Хотелите също, а отзивите за повечето от тях са отчайващи(поне по моите критерии). Студио не си харесах, макар и да търсих не много старателно. Градчето може и да има тихи моменти, но обичайно е пълно с приходящи туристи (които се качват на корабчетата за разходка около Атон) или местни и монаси (от пристана тръгват фериботите за Атон). Има и доста пълнеж(основно българи и руснаци) от хотелите, които никак не са малко за това малко село. Аз лично съм ходила смешните 3 пъти(не са десетки), като сме прекарвали там цял ден и не го видях празно това село. Главната "улица" е претрупана с магазинчета с не много приятни цени - за справка снимките на потребителката. Крайбрежната пък с кофти заведения. Препоръчвам http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1191965-d1514219-R … al_Macedonia.html като място където храната най ми е допаднала в това селище.

Иначе горещо препоръчвам да се качите на корабчетата около Атон. Заслужава си. Но аз лично не бих почивала там.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 14:50 от Анонимен

# 267
  • София

Параход, аз и на Идра гледах, вярно, че и там цените са космически  Shocked
Хидра не е за простосмъртни.

Що? Заради цените ли само?

В случай, че някой се чуди защо пишем ту Идра, ту Хидра, искам само да поясня: Хидра е на бълг. език, докато гърците казват Идра.
Сори за лингвистичното отклонение, ма сърце филоложко не трае  hahaha

Наши познати (съседите ни) са били в Олимпиада и Неа Рода, не им е харесало. А те са големи фенове на Гърция, обикаляли са доста страната.

За Амулиани имам добри отзиви, от братовчеди. Приятно, спокойно местенце. Но юли/август е доста народ. Имало чудесни плажове.

# 268
  • София
Фукла Любимото ти заведение се пада малко зад гърба ми/на снимката/.

Разбира се, че има случай в които в селището има повече хора в силния сезон, особено когато малко се влоши времето или идват групи. Мисълта ми беше, че не е толкова нагъчкано с хотели и прочие. В таверните вечер има доста хора....
А монасите там са в изобилие, нормално е.
Моите снимки въобще не са тотално извън сезона и само на плажа е правена сутринта. Ако беше извън сезона, както ти казваш април, на плажа нямаше да има шезлонги, чадъри......

Tаис Не знаех, че не харесваш басейни, има и без, чакам да видя какво ще кажат от хотела за намерените ниски цени.

# 269
  • София
Здравейте,
С риск да ми се накарате имам и аз няколко въпроса като за начинаещи в Гърция:
-харесала съм си следните хотели, моля ако някой ги е виждал и има впечатления от тях да ми каже:
http://www.booking.com/hotel/gr/kalives-resort.bg.html?sid=52886 … =2;wl_id=33752141
http://www.booking.com/hotel/gr/thea.bg.html?sid=52886ebe88abb79 … =2;wl_id=33752141
http://www.booking.com/hotel/gr/calypso-thassos.bg.html?sid=5288 … =2;wl_id=33752141
http://www.booking.com/hotel/gr/diaporos.bg.html?sid=52886ebe88a … 797237587;srpos=1
Ако някой може да препоръча друг хотел на база закуска-вечеря в ценови диапазон около 80 евро за стая /юли месец/ за Халкидики или нещо друго в радиус около 400 км. от София ще съм благодарна. Търся чист пясъчен плаж.
-ако някой е запознат, интересувам се как стои въпросът с ловенето на риба с харпун в Гърция - изисква ли се някакво разрешение и т.н.
-във всички хотели на закуска вечеря ли се заплащат отделно питиетата или е според хотела?

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 16:02 от bibi76

Общи условия

Активация на акаунт