На море в Гърция 2014

• 72 991
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
-ако някой е запознат, интересувам се как стои въпросът с ловенето на риба с харпун в Гърция - изисква ли се някакво разрешение и т.н.

Забранен в Гърция е вносът и притежанието, освен след съответно разрешение
от Министерството на обществения ред и защитата на гражданите на:

a. късоцевни оръжия /пистолети/ огнестрелни и неогнестрелни, без значение от вида
на боеприпасите, който може да е барут, химически вещества, лъчи, газове и др.;
b. ловни оръжия;
c. въздушни оръжия;
d. механизми и устройства за изстрелване на всякакви средства, химикали
/спрейове/ или освобождаване на енергия;
e. ножове от всякакъв вид, с изключение на тези, чието използване е оправдано в
домакинството и в офиса, за образователни цели, в изкуството, лова и риболова
или друга подобна употреба;
f. метални боздугани, бухалки, нунджако с верига или въже;
g. копия, мечове, ками, щикове, лъкове, арбалети и полицейски палки;
h. предмети или устройства, използвани за изстрелване на вещества, които се
самозапалват или съдържат дразнещи химични вещества, предназначени за атака
и отбрана;
i. оръжия за риболов, харпуни и др. които изстрелват остър метален предмет;
j. заглушители, визьори, мерници, симулатори за стрелба, резервни части и
принадлежности за оръжия;

k. имитации на огнестрелни оръжия, ако могат да бъдат превърнати във
функциониращи такива.

Източник:

http://www.mfa.bg/120/findanembassy/0/46/

# 271
  • София
Имам дежа вю. Миналогодишният цирк се повтаря.  ooooh!

Започвам да трия кавгите, спама и махаленски разправии в темата.
Ако ще правите две теми - правете ги. Но да се нападате по този инфантилен начин.... нелепо е. Големи хора сме, не може да се държим като деца в детската градина.

Моля ви, момичета, надцакването е напълно излишно.  Peace

# 272
  • Sofia
Здравейте отново
Съжалявам много, че така не точно съм задала въпроса си и въпреки това сте ми дали ориентир.Благодаря за което   bouquet
И все пак ще се опитам да дам малко повече яснота на това какво търсим.
1.Ще почиваме периода края на август началото на септември/ не знам от значение ли е  newsm78 /
2.Търсим спането да е до 50Е на вечер.
3.Да е до около 400-500км.
4.И пак да кажа - тихо, спокойно море с хубав пясък.
За друго не се сещам какво бих могла да изброя.

Сега ще погледна и предложенията на Параход.Благодаря ти  Hug

# 273
  • София
Е, спокойно море трудно може да се гарантира  Hug

bibi 76, за риболов с харпун се изисква разрешително, можете да попитате близките пристанищни власти, те издават свързани с риболова разрешителни.

# 274
Благодаря на всички за отговорите за Уранополи  Hug Както съм писала, спряли сме се на хотел Акти, плажа ми изглежда добър - пясък, плитко, камъни само на влизане - надявам се да е добре. Оглеждам и хотел Сънсет в самото селце, че ММ не е по изолираните места. Мисля, че на мен би ми харесал самотен плаж, маслинени горички и нищо друго на км околовръст, но домочадието не си пада по тишината чак толкова. Затова се надявам Уранополи да удовлетвори и трима ни. Благодаря още веднъж!

# 275
  • София
Благодаря за отговорите. Досаждам с още един хотел за мнение:
[urlhttp://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g663146-d498554-Reviews-Alkion_Apartments-Kriopigi_Kassandra_Halkidiki_Region_Central_Macedonia.html#REVIEWS][/url]

# 276
  • софия
Пуфи кет, задължителен е според мен плажа Порто Кацики. Острова е торкова малък, че почти всички известни плажове са по на 20-25 км с кола. А Василики е три улици на кръст, така че където и да спите там ви е близо до водното такси. Освен ако не сте в другия край на плажа му, което се нарича Понти, на около км е от пристанището.

# 277
  • София
Аз местата и плажовете съм ги огледала и съм се спряла на определени такива, за които съм поискала мнение. Но ако някой знае друг от хилядите, ще се радвам да ми го предложи. А ако не ви се отговаря на такива въпроси не отговаряте, ама не се и заяждайте.

# 278
  • София
Пуфи кет, задължителен е според мен плажа Порто Кацики. Острова е торкова малък, че почти всички известни плажове са по на 20-25 км с кола. А Василики е три улици на кръст, така че където и да спите там ви е близо до водното такси. Освен ако не сте в другия край на плажа му, което се нарича Понти, на около км е от пристанището.

Да, напълно съм съгласна. Порто Кацики ми хареса повече от Егремни. Освен, че е по-лесно достъпен, е и някак по-живописен. Обаче не знам как е пренаселеността му в туристическия сезон. Може би има проблем и с паркирането. Около Порто Кацики май имаше повече места, но около Егремни ми се видя съвсем малък избора.

Пуфи кет, според мен си харесайте някъде хотелче и всеки ден ходете на различен плаж. Грехота е при толкова хубави плажове да ходите само на едно място.  Wink

Иначе ние уж резервирахме във Василики (според Букинг), а всъщност се оказахме в Понти. Първият път отидохме пеша до Василики, а след това по мързеливия начин - с кола.  Grinning Нямаше проблем с паркирането, но не знам как е в сезона.  Wink

# 279
  • София
bibi76 Исках да ти отговоря, но не ти се отваря хотела, но според мен е този:

http://www.alkion-hotel.com/gr/

Така ли е ?

# 280
# 281
  • София
Момичета здравейте.
Не съм писала от миналата година след нашето пътуване до островите. Не зная как да кача снимки във форума, за да освежа малко пейзажа, ако някой ми съдейства ще съм много благодарна, може и на лични, за да не спамим темата.
Тази година мисля да почиваме по близо, защото вече сме с две деца, едното ще е на 4 години и 8 месеца, а бебето ще е на 8 месеца.
Първо загледах района около Кавала, почивали сме в Неа Ираклица и Неа Перамос, но сега цените ми се виждат доста завишени.
Исках да попитам за Йерисо, колко е голямо градчето, има ли забавления за баткото и студия близо до плажа. Това, кото виждам от линковете на първа страница точно за това градче са само няколко места за настаняване.
Колебая се и за Агиос Йоанис, Пелион, знам, че някой миналата година ходи в този район, но съм пропуснала разказите. Интересува ме дали има забавления за детето? Плажа бързо ли става дълбок, има ли вълни?
Пуфи кет за нас Лефкада е едно прекрасно местенце, за мен спиращ дъха е плажа Егремни, също много харесах и Катизма, малко по-лесно достъпен, слиза се с кола до самия плаж. Ние почивахме началото на септември 2012. На Порто Кацики беше много пренаселено, едва намерихме къде да си постелем хавлиите, а като дойдоха и круизните корабчета и стана като на Китен. Лично мнение естествено.

# 282

Да, напълно съм съгласна. Порто Кацики ми хареса повече от Егремни. Освен, че е по-лесно достъпен, е и някак по-живописен. Обаче не знам как е пренаселеността му в туристическия сезон. Може би има проблем и с паркирането. Около Порто Кацики май имаше повече места, но около Егремни ми се видя съвсем малък избора.

Пуфи кет, според мен си харесайте някъде хотелче и всеки ден ходете на различен плаж. Грехота е при толкова хубави плажове да ходите само на едно място.  Wink

Иначе ние уж резервирахме във Василики (според Букинг), а всъщност се оказахме в Понти. Първият път отидохме пеша до Василики, а след това по мързеливия начин - с кола.  Grinning Нямаше проблем с паркирането, но не знам как е в сезона.  Wink
В кой край на Василики е Понти- доколкото четох е квартал, но никой не знае къде са границите между двете Simple Smile. Аз гледам хотелче в  северния край на селцето. Изглежда ми на високо ( като на склон) и се опасявам да не е далеч от плажа. Не ми се ходи с кола до там и обратно. Понти е в южната част, нали?

# 283
Биби, мнение за конкретните хотели нямам, но мога да кажа няколко думи за местата, където се намират. В Криопиги плажната ивица е много тясна и нагъчкана с чадъри и шезлонги буквално един до друг.  Западната страна на Тасос няма пясъчни плажове. Повечето са с камъни и таралежи.

Предлагам да сложим на първа страница "Често задавани въпроси" с отговор къде най близо на море. Аз не се дразня на такива въпроси, защото и аз преди няколко години влязох в темата с подобен въпрос. И благодарение на вашите насоки и споделено мнение се насочих към първото ни море в Гърция. Тодоричка, ако не се лъжа, почиваше в студиа Дафни в Никити и ние заложихме на тях. Не веднъж съм ги препоръчвала в темата.  

mim_pl - Неа Перамос, Керамоти, Никити, Неос Мармарис, Сарти, Ставрос. Разгледай снимки от градчетата, виж какво се предлага като настаняване и питай за конкретно място.  Simple Smile Ще получиш по-точен отговор. Така е трудно някой да ти препоръча нещо.

И накрая да се похваля, че отмених резервацията в Арилас и направих нова в Сидари.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 18:32 от millenitta

# 284
  • София
Източната страна на Тасос няма пясъчни плажове. Повечето са с камъни и таралежи.

Не мога да се съглася с това.  Peace
На източния бряг на Тасос е Голдън Бийч - между Скала Потамия и Скала Панагия плажът е прекрасен - с фин пясък, плитка вода, чудесен.
Алики, Кинира, Парадайз бийч, Макриамос - също са на изток и са пясъчни.

А плажа в Ставрос не бих го препоръчала. Има много камъни във водата - остри и неприятни. Не ми хареса. Бях се настроила, че отивам на пясъчен плаж и бях много разочарована. И водата е с един мътен кафяво-зеленикав цвят.... Никак не се покри с представите ми за море в Гърция.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 23:20 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт