На море в Гърция 2014

• 72 640
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Moharet,
аз падам малко капризна уж, но споделените от теб студиа на Куфонисия са направо неустоими Simple Smile Много харесвам това съчетание между простота, традиция и в същото време - внимание към детайла, чистота и добра поддръжка (поне така ми изглежда).

Точно това и мен ме впечатли, детайлите са от голямо значение Hug
Миналата година в Ормос бяхме отседнали в една къща, която я стопанисваха млади хора и всяка вечер собственичката палеше свещи по целия двор - нещо съвсем простичко, но пък много приятно за гостите на къщата.

Таис, на мен много ми хареса къщата, която си избрала в Наксос и ми прави впечатление, че има голям избор от студиа на доста прилични цени там.

# 541
  • София
Moharet, моля те да разкажеш какъв е плажа непосредствено до къщата в Ормос (знам коя е) и разстоянието до плажа голямо ли е, като се има предвид, че е на баирче. И още леглата и стаичките там ми се виждат малки, така ли е наистина? Hug

# 542
Биби,
само да ти кажа, че според информацията и чертежите в сайта им, строят басейн на двора. Което е малко или много неприятно събитие, ако не е завършен (пък и завършен да е, аз лично предпочитам по-голяма морава, отколкото басейн).
Нека все пак Мохарет ни даде информация от първа ръка.

# 543
  • София
Параход,Bliss, и без цитати, и без мнителност е повече от ясно за какво иде реч.Аз сънувам острови от 2009 година насам, всяко лято.Искам все все такива прекрасни сънища да имам, пък мога и да не пиша в тази тема.

Дайте линк към тези студиа на Куфонисия, защото ме заинтригувахте,а не ги намирам от толкова цитати, пасажи, вмъквания и т.н. съвсем се обърках.

# 544
http://www.nostos-studios.gr/en/koufonisia.php
Века, все такива приятни сънища ти пожелавам!

# 545
Много ми е интересно да чета за по-далечните дестинации и покрай неуспеха ми тези дни да планирам и резервирам на Ситония, вече почвам да се замислям дали да не сменя дестинацията  Mr. Green

Да се оплача, че докато потвърдя за датите за едно студио, за което си кореспондирахме със собственичката няколко пъти и тя го дала на друг. Много се ядосах, ставаше дума за един ден, не за дни наред... И то защото се опитвам да комбинирам две резервации.

Някак, имам чувството, че който пръв потвърди, получава - толкова не ги интересува. И как, щом от януари са пълни повечето Sad Явно трябва да започна по телефона да звъня, но пък ми се иска черно на бяло по мейла да ми пишат условия и да ми потвърдят. 

Оплаках се, извинявам се за което. Малко да пораснат децата и ще хванем дългите дестинации със сигурност.

# 546
Момичета, здравейте!
Вече месец чета темата и сега се реших и аз да се впиша с нашите летни, септемврийски планове и с молба за съвет/мнение/препоръка.
Това ще е първата ни почивка в Гърция и затова сме решили да е сравнително близо до БГ, за да не губим време в път, а и сме с малки деца. Затова изборът ни е Халкидики. Питахме приятели, познати почивали вече там и засега сме на вълна самостоятелна къща за почивка.
Снощи и аз пращах мейли и днес имам отговор за две от къщите, но понеже нямам база за сравнение не мога да преценя дали цените са високи или нормални за подобни условия...Едната къща е 130 евро на нощ, другата - 180. Може ли да помоля за ориентир, както и ако имате предложения за подобен вид настаняване на Халкидики?
Благодаря предварително за отделеното време, както и за всичко, което споделяте за Гърция - красиво и полезно! Hug

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 21:31 от marini

# 547
  • София
Ауу, сега разгледах сайта на къщата. Не ги е срам да съсипват хубавия двор. Даже ми се струва, че планират да махнат къта с барбекюто, което беше най-хубавото нещо в тази къща.

veka, правилно си разбрала, че стаите са много малки и определено не са шумоизолирани, но на нас това не ни беше проблем, защото само спяхме там, а през останалото време бяхме при барбекюто с хубавия двор, който явно ще съсипят скоро. Иначе близкия плаж е Трани Амудиа, който ми е един от любимите на Ситония. До него се стига за няколко минути пеша от къщата, но пътя не е асфалтиран и е много стръмен, прашен и тесен и ако се случи през това време да мине кола, не е приятно изживяване. Още повече, че плажът в началото откъм къщата е по-населен, там са всички шезлонги и ако човек не иска да ги ползва, доста по-надолу става спокоен, затова ние ходехме с кола всеки път.

# 548
  • София
Биби,
само да ти кажа, че според информацията и чертежите в сайта им, строят басейн на двора. Което е малко или много неприятно събитие, ако не е завършен (пък и завършен да е, аз лично предпочитам по-голяма морава, отколкото басейн).
Нека все пак Мохарет ни даде информация от първа ръка.

Вярно, че строят на моравата басейн, Параход. И на мен не ми харесва това, но не ми и пречи/стига да са го построили до лятото/. Миналата година пролетта се качихме пред къщата за да я огледаме отблизо, но ми беше неудобно да влизам вътре в двора или да погледна стаите (ако имаше свободна). Пропуснахме да минем и от другата страна към плажа, та затова питам сега Мохарет.  

Мохарет, благодаря вместо veka Simple Smile   bouquet Не разбрах само дали са малки спалните за по-големи хора Laughing( изглеждат малко като за персон и половина) и на най-близкия плаж там с шезлонгите,  дали има камъни в морето?

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 14:04 от bibi_2

# 549
Много красиви места, дано всички прекарат прекрасни моменти през отпуската си!

Момичета, кой ден избирате за пътуване, предполагам, че събота и неделя е добре да се избягват по възможност?

# 550
  • София
Ето с помощта на програмка каква картичка сътворих снощи от мои снимки на едно любимо мое гръцко местенце  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 20:37 от veka

# 551
  • София
Момичета, преди да резервираме юнската си почивка в Скала Фурка, пращах много мейли по къщи и студия на Ситония. Търсих за 4 семейства, така че не навсякъде ми отговориха, че ще могат да ни настанят, но имам много отговори с цени.
Ако някой се интересува, мога да ги пусна тук.

Shark, ние обикновено избягваме за пътуване дните от петък до понеделник. Т.е., пътуваме във вторник, сряда или четвъртък.

# 552
  • София
Ето с помощта на програмка каква картичка сътворих снощи със снимки от едно любимо мое гръцко местенце  Heart Eyes

veka, много хубава картичка си сътворила  bouquet Йонийски острови без японци. Simple Smile

# 553
Vivi, аз се интересувам, може и на ЛС да ми ги пуснеш или да ти дам емейл. За жалост, повечето студиа вече нямат места Sad Не бях планирала, че през януари няма да мога да резервирам почивка в юни  Mr. Green

# 554
  • В полите на Пирин планина
Vivi, аз се интересувам, може и на ЛС да ми ги пуснеш или да ти дам емейл. За жалост, повечето студиа вече нямат места Sad Не бях планирала, че през януари няма да мога да резервирам почивка в юни  Mr. Green

И мен това ме учудва - явно е доста предпочитана дестинация вече. Предишните две години съм резервирала без проблем през март  newsm78 пак за Халкидики.

Общи условия

Активация на акаунт