От кой матрак сте доволни - 4 тема

• 291 127
  • 1 164
  •   1
Отговори
# 150
  • на Земята
За мен протекторите са излишни пари. Ми като не искаш да се изцапа, не спи на него Simple Smile Няма да е вечен, то се знае. Дормео топ + протектор=нов матрак да си беше купила направо, щеше да си по- на далавера Simple Smile
Да,не искам да се изцапа,но не е това решението,така мисля.Съпругът ми лятото се поти,не може да свикне с климата в топлия апартамент,за разлика от нас,с детето,та за това искам да предпазя поне топ матрака или освен той да не спи. Party

# 151
Мисля, че непромокаемият протектор неминуемо ще спарва. По-добре се насочи към такъв от чист памук - по-комфортно ще ви е през топлия сезон. За зимата вземи отделно вълнен. Ти защо искаш непромокаем - заради потенето на половинката или защото детенцето ти е малко и се опасяваш да не го напишка?
Протекторите, по принцип, са дебели не повече от 2-3 милиметра, така че няма как да ти повлияят на комфорта при спане (имам непромокаем протектор за леглото на сина ми, който е още по-тънък - представлява бархетна пелена с размера на матрака, която е подлепена с найлон, а отстрани е пришито тънко мрежесто парче с ластик по цялата обиколка, което държи протектора стабилно върху матрака - не повече от 1 милиметър).
Съветът ми е само ако купуваш протектор да вземеш достатъчно голям, който да се подпъхва под матрака (големия матрак, не топ матрака), защото ако протекторът е с по-стегнат ластик и го сложиш само върху топ-матрака, възможно е да го  деформира (да повдига ъгълчетата, когато се сложи).  Peace

# 152
Ние ползваме непромокаеми протектори и за спалнята и за детското легло. Вървяха си подарък с матраците- не спарват!

# 153
  • на Земята
Заради потенето на съпружеството си мисля за непромокаем.Другото,което ме вълнува,обикновения памучен протектор по какво се различава от памучния чаршаф.Моля,извинете невежеството ми.На матрака бях сложила обикновени чаршафи 100% памук,с ластици,които си бяха основни,върху тях постилах други.На матрака имаше следи от половинката,та се чудя обикновения протектор би ли спасил положението.Много благодаря на всички включили се по въпроса.  bouquet

# 154
Половинката ти те поставя в неспасяемо положение Simple Smile Шегувам се. Щом са толкова евтини, какво се чудиш, взимай и толкова. На мен лично повече ми харесва като си сложа памучния чаршаф с ластик направо на матрака. Харесвам си матрака, не ми трябват допълнителни джаджи. А половинката си спи на неговата част, да си я прави, каквато иска, негова си е Simple Smile

# 155
  • Варна
Заради потенето на съпружеството си мисля за непромокаем.Другото,което ме вълнува,обикновения памучен протектор по какво се различава от памучния чаршаф.Моля,извинете невежеството ми.На матрака бях сложила обикновени чаршафи 100% памук,с ластици,които си бяха основни,върху тях постилах други.На матрака имаше следи от половинката,та се чудя обикновения протектор би ли спасил положението.Много благодаря на всички включили се по въпроса.  bouquet
Протектора е като съвсем тънка олекотена завивка с ластици отстрани
за да се задържа на матрака. Самия той попива влагата от изпотяването и той става на петна, переш и слагаш пак.

irina на коя фирма са ви протекторите, че ме заинтригува. Имам непромокаем с хавлиено покритие и такъв като този, който описах по-горе и двата спарват. Втория на всичко отгоре и шуми като се мърда човек в леглото.

# 156
Solar Wind на Магнифлекс са/ нарочно не го написах в първия пост , да не си помисли някой , че им правя реклама  Crazy/ , те имат няколко модела мисля. Нашите са с тънко памучно покритие отгоре/ изглежда като хавлиено/ и отдолу нещо непромокаемо. Имат и по-евтин вариант, който се продава в Практикер, Метро и подобни магазини, но не знам дали качеството е същото.

# 157
  • Варна
Благодаря ти!
Скъпички ми идват, а и детето е вече голямо - ще си остана с обикновените Simple Smile .

# 158
Момичета, дайте и на мен съвет: не ми се ще да сменям целия матрак в спалнята, обаче напоследък (може би и заради бременността) трудно си намирам място върху него. Решила съм да взема един топ-матрак, но се чудя какъв да бъде. Матракът ни е пружинен, доста твърд, но аз и такъв тип предпочитам. Спя на спалнята с хлапето, вероятно след време и бебето ще спи при нас, поне в началото.
Към топ-матраците на Дормео имам предубеждения - някак не мога да повярвам, че нещо, за което се хвърлят толкова пари за реклама, може да е наистина добро. Не знам на един топ-матрак какво толкова може да му се обърка, но все пак...
Та, ако някой има опит с други марки, споделете, моля! Praynig

# 159
Здравейте!
Искам да си  подсиля  матрака  на спалнята   какво ще  ме посъветвате да си взема  5см  мемори пяна  или  дунапрен? Кое от  двете  е  по  добро?

# 160
  • до най-прекрасния мъж
Какво имаш предвид под "подсиля", какъв е в момента матрака - прекалено твърд, прекалено неравен, прекалено мек? Дунапрените по принцип са твърди, а меморито е меко. Кажи каква е целта, за да ти дадем адекватен съвет Simple Smile.

# 161
Здравейте!
Искам да си  подсиля  матрака  на спалнята   какво ще  ме посъветвате да си взема  5см  мемори пяна  или  дунапрен? Кое от  двете  е  по  добро?
Какво имаш предвид под "подсиля", какъв е в момента матрака - прекалено твърд, прекалено неравен, прекалено мек? Дунапрените по принцип са твърди, а меморито е меко. Кажи каква е целта, за да ти дадем адекватен съвет Simple Smile.
Матрака  е еднолицев   дунапрен  и  от  ползване  се  е смачкал   станал е твърд.За да не го  сменям  целия  искам  да му  сложа  допълнителен  слой  дунапрен  или  мемори . Simple Smile

# 162
  • до най-прекрасния мъж
Меморито е много приятно за спане - мекичко е и все едно спиш на облак. Дунапренът е твърд и дава добра опора на гръбнака. Според това, което на теб ти трябва като усещане, трябва да прецениш какво да вземеш. Меморито е по-скъпо по принцип, дунапренът е евтин.

# 163
Чудесна тема! И аз също имам големи колебания какъв матрак да избера и дали този който ще избера ще ми  пасне. В различните магазини ми препоръчват различни матраци, едни с пружини, други с мемори и т.н. И понеже съм раздвоена тръгнах да търся мнения в нета и попаднах на нещо интересно и мисля да се възползвам от безплатната консултация която предлагат. Ето тук можете да видите повече информация http://store.ceramicpark.bg/newsdesk_info.php?newsdesk_id=44

# 164
Тази консултация е за какви матраци ТЕД да се изберат. Ние тук се чудим не какъв Тед, а какъв матрак въобще да си вземем. Има Нани, Магнифлекс, Парадайз и още много много много.

Общи условия

Активация на акаунт