От кой матрак сте доволни - 4 тема

• 291 206
  • 1 164
  •   1
Отговори
# 195
Имам летен протектор на Нани. Сложих го веднага с купуване на матрака и не съм спала без него.Така че не мога да сравня със и без. Но поне е практично. При мен няма друг изход,защото купих  Екон на промоция, който е с несваляема горна част.

# 196
  • Балчи-Варна
http://matracistil.com/?product=p489

Тези бива ли ги?

# 197
Здравейте,
някой ползва ли  матраци Релакс ?  Не намерих много отзиви в интернет за тях, а цените изглеждат прилични Simple Smile
http://www.relax-matt.com/

# 198
На Мебели Янев са нашите матраци.
Мъжът ми е много доволен. Аз също не се оплаквам.
Децата нищо не казват -:)
Поръчахме тогава и калъфи за матраците от същата дамаска като тях.
Не протектор, а цяла калъфка захлупваща го отвсякъде до долния край на матрака.
Това много ми харесва. Не съм ги сваляла за сега защото са чисти , но замърсят ли се само ще ги издърпам нагоре и в пералнята.
Ходихме миналата седмица на почивка в Елена. Много красива къща за гости и спахме на латексови матраци.
Изрично питах собственичката какви са.
Не ни бяха удобни. Меки са , но сякаш потъваш повече от колкото трябва.
Мисля че след като свикнеш на матрак от мемори пяна на друг трудно ще ти е удобно.
Преди около месец писах тук за нашите матраци , но нямах адреса на страницата им.
Сега го изрових от нета:
http://mebeliyanev.com/%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8 … %D0%BD%D0%B8-1424

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 17:15 от Antoaneta777

# 199
  • Варна
Здравейте,
някой ползва ли  матраци Релакс ?  Не намерих много отзиви в интернет за тях, а цените изглеждат прилични Simple Smile
http://www.relax-matt.com/
Имам приятели, които ползват техни матраци за тях и децата си. Много са доволни, но на мен ми идваха по-скъпи в сравнение с Екон(имаха промоция) и се спрях на последните.

# 200
  • София
На Мебели Янев са нашите матраци.
Мъжът ми е много доволен. Аз също не се оплаквам.
Децата нищо не казват -:)
Поръчахме тогава и калъфи за матраците от същата дамаска като тях.
Не протектор, а цяла калъфка захлупваща го отвсякъде до долния край на матрака.
Това много ми харесва. Не съм ги сваляла за сега защото са чисти , но замърсят ли се само ще ги издърпам нагоре и в пералнята.
Ходихме миналата седмица на почивка в Елена. Много красива къща за гости и спахме на латексови матраци.
Изрично питах собственичката какви са.
Не ни бяха удобни. Меки са , но сякаш потъваш повече от колкото трябва.
Мисля че след като свикнеш на матрак от мемори пяна на друг трудно ще ти е удобно.
Преди около месец писах тук за нашите матраци , но нямах адреса на страницата им.
Сега го изрових от нета:
http://mebeliyanev.com/%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8 … %D0%BD%D0%B8-1424

Еха, много добри цени такива матраци вървят от 450лв нагоре!
Само дано е с по-плътния полиуретан (35-40кг/м3).
Има ли опция да си поръчаш сваляем калъф, с преобладаване на памук дамаска - хванаха ми окото Темида и Венера.  Peace

Мемори пяната започна да ми харесва Simple Smile Колко см е оптимално?
Трябва ми по-твърд с ортопедични свойства.

"нетъкан текстил SPUN BONDED" или "100% PES" - предполагам дишането на матрака клони към нула, съответно => спарване?!

ПП: Остана да видя Росмари дуо комфорт (с мемори)
Тед Торино
 и споменатите на Янев.
Има ли доволни от Нани Модено и Тирена?

Другото което си мислех - 120см ширина - ще издържи ли без трегер?

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 19:44 от hakama

# 201
  • до най-прекрасния мъж
Вчера поръчахме подматрачната рамка - нааай-накрая. Следващата седмица ще си я вземем. Усилена е /ламелите са през 3 см./ и с размер 160/210, а струва само 188 лв. След това ще ходим да поръчаме дунапрена и мемори пяната. И накрая ще търся подходяща дамаска и цип, за да ушия калъф. Та, надявам се до месец да сме се пренесли в новата спалня. Ако всичко е по план, в рамките на 500 лв трябва да се вместим.

# 202
  • София
Вчера поръчахме подматрачната рамка - нааай-накрая. Следващата седмица ще си я вземем. Усилена е /ламелите са през 3 см./ и с размер 160/210, а струва само 188 лв. След това ще ходим да поръчаме дунапрена и мемори пяната. И накрая ще търся подходяща дамаска и цип, за да ушия калъф. Та, надявам се до месец да сме се пренесли в новата спалня. Ако всичко е по план, в рамките на 500 лв трябва да се вместим.
Снощи се сетих за този вариант - откъде мога ли да си купя дунапрен с висока плътност (като този на Сирена Ултрафлекс - много ми хареса) + 4см мемори слой (120х200), за дамаска ще взема направо памучен протектор (останалото от го мисля).
Ако не харесам нещо от горния ми пост  минавам и аз на този вариант, след като или са ми меки или с изкуствена дамаска (че даже и пропита с антибактериални химикали...)... а тези които ми допадат като материали/удобство са над 500лв.

ПП: blue.angel - как сте сигурни, че ще ви е удобен матрака?!

Рамката ви не е ли с трегер?! За моите 120см също се чудех дали не трябва да е подсилена (60кг съм) но ако легне още един човек, става 120...  Crazy

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 10:11 от hakama

# 203
  • до най-прекрасния мъж
С трегер е по средата и е от доста усилени профили. Може би да са около 4-5 см широки, толкова и дебели, а средната е даже по-дебела. С моят мъж общо сме около 200 кг., затова исках да са по- нагъсто ламелите. Особено той е доста висок и тежък и даже бях решила да не купувам подматрачна, а направо еднолицев матрак, но тук момичетата ме убедиха, че няма проблем и рамките издържат. А в магазина ни казаха, че ще има проблем само ако той стъпи на една единствена ламела, без да има матрак отгоре й.
Иначе, за сигурното, ами сигурна съм по простата причина, че сега спим на един дунапрен от преди 15 години и не е чак толкова зле, а като е Kovafoam 16 см висока плътност с 4 см мемори, ще е даже още по-добре. Ако не ни хареса меморито, ще спим на другата част. Аз само едно се чудя - няма ли да се размества тоя двулицев матрак, като е върху рамката. Дано не, че тогава не знам какво ще мъдрим.

# 204
  • София
С трегер е по средата и е от доста усилени профили. Може би да са около 4-5 см широки, толкова и дебели, а средната е даже по-дебела. С моят мъж общо сме около 200 кг., затова исках да са по- нагъсто ламелите. Особено той е доста висок и тежък и даже бях решила да не купувам подматрачна, а направо еднолицев матрак, но тук момичетата ме убедиха, че няма проблем и рамките издържат. А в магазина ни казаха, че ще има проблем само ако той стъпи на една единствена ламела, без да има матрак отгоре й.
Иначе, за сигурното, ами сигурна съм по простата причина, че сега спим на един дунапрен от преди 15 години и не е чак толкова зле, а като е Kovafoam 16 см висока плътност с 4 см мемори, ще е даже още по-добре. Ако не ни хареса меморито, ще спим на другата част. Аз само едно се чудя - няма ли да се размества тоя двулицев матрак, като е върху рамката. Дано не, че тогава не знам какво ще мъдрим.

Как мислите да закрепите меморито за ковафоам-а?
Сега говорих със склада на Ковафоам - имат до 14см 35кг/м3 (най-плътния, който го влагат в Сирена Ултрафлекс и мисля, че Модерато мемори софт/хард или Сирена).
Вече не правят от розовия а от светлосиния, бил по-добър?!

Вие откъде си купихте 16см?

Остана калъфа да се измисли.   bouquet

# 205
  • до най-прекрасния мъж
Не сме го купили още, но в Пловдив, на Коматевско шосе има склад. Там ми казаха, че мога да поръчам до 1 метър дебелина. Те го поръчват от някъде, казаха завод, но не разбрах къде. Понеже при нас ще е 210 см дълъг, ще се лепи в завода /стандартно е до 200 см дължина/. Вероятно ще помоля да ми лепнат и меморито за ковафоама. И да остане само калъфа. Гледам, че се предлагат калъфи из нета, обаче цената ще ми излезе колкото матрака, та ще се шие вероятно вкъщи от каквато памучна материя намеря подходяща.

# 206
  • София
Предполагам говорим за тези:
 kovafoam .com/bg/index.html
 spravka-bg .com/catsel.php?cid=106
Мисля, че в Севлиево се произвеждат.
Каква марка/модел е дунапрена ви (плътност)? Тук максималната е 35кг/м3. Днес имах възможността да пипна матрак с 50кг/м3 и много ми хареса, но не се продава.

От склада в София (Люлин) ми казаха, че листа е 205х130см, ако го отрежат (200х120 се оскъпява с 12лв), но 14см смятам е достатъчно.
За мемори слоя не съм решил само колко см да е.

За калъфа, аз мисля и зимна страна да предвидя (от вълна, понеже меморито не диша), ще се дели на две.  bouquet

# 207
  • до най-прекрасния мъж
Ами честно казано не знам как се казва фирмата в Пловдив. Да, мисля, че казаха, че в Севлиево е завода, значи става въпрос за същите. Вероятно са склад, който поръчва от завода, но тук доста трудно се намира нещо читаво. На място при тях видях, че дунапренът е бял, не знам дали различните модели са различни. Но ще искам максимална плътност, заради теглото ни - не искам да се сплеска бързо. По принцип казаха, че може всичко. По-дебел матрак от 20 см мисля, че не е необходим, с рамката ще станат 25 см. С тях говорих за цена около 250 лв. общо, което мен ме устройва перфектно. За зимна страна не съм мислила - може да го обръщаме от страната без мемори за зимата и да взема вълнен протектор, така или иначе матраците е добре да се въртят, за да се слягат равномерно. А за лятото да купя памучен, за да ни е хладничко. Възможността за въртене на матрака също е плюс, който наклони везните да бъде двулицев.
На снимката се вижда горе-долу какво представлява рамката
Скрит текст:

# 208
Дунапрен високо еластичен дунапрен - пяна с по дълъг живот HR  какъвто е в луксозните матраци и мемори пяна има при Узунов доставиха ми ги до хотелския комплекс още преди години и все още не са мръднали при системно натоварване. Цените бяха конкурентни тогава доста обикалях, а размерите ги изработват на всички дебелини до 1м. по заявка.

# 209
Момичета, в голяма чуденка съм  Rolling Eyes Купихме си ето този матрак: http://matracinani.bg/product.php?cID=2&pID=8 Казаха ни, че е двулицев - с лятна и зимна страна. Та въпросът ми е: Как да разбера коя е лятната и коя е зимната страна  newsm78 Оглеждахме го от всички страни, но няма никаква индикация или указания. Дайте някакъв ориентир, плийз  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт