От кой матрак сте доволни - 4 тема

• 287 381
  • 1 164
  •   2
Отговори
# 630
Как ще те предпази памучният калъф от акари newsm78, това няма как да стане. Новите матраци на Нани са си с калъфи, нашите деца  мухлясаха миналата година и го праха във ваната с разтвор на доместос. Нищо му няма изсъхна и си го ползват пак, за сведение сирена мемори е матрака, под него имаше друг калъф и тогава дунапрена  Peace

# 631
До колкото знам акарите не могат да се развиват в среда, която е с калъф. Така бях чела някъде преди време, не твърдя, че е 100% вярно, затова събирам и мнения  Peace
 Благодаря за отговора   bouquet

# 632
Не можеш да се опазиш от тях и става дума за непромокаеми калъфи Peace

Мерките за контрол на домашния прах включват:‎

Редовно почистване на прах от всички повърхности
    Замяна на килимите с балатум или ламиниран паркет‎
    Покриване на дюшеците и възглавниците с непромокаеми калъфи‎
    Редовно „замразяване“ на плюшените играчки във фризер за един ден‎
    Намаляване на относителната влажност до 70%, за да се забави развитието на Aspergillus

Въпреки, че тези мерки могат да намалят количеството на акарите в домашния прах, все още ‎нямат успех опитите за тяхното пълно елиминиране.В последните години с успех се ползва пробиотичния препарат "PIP Allergy free" създаден за намаляване общото въздействие на алергени, причинени от прахови микроорганизми. Страдащите от сенна хрема и астма са били ‎успешно подлагани на имунотерапия.‎
и още нещо полезно http://iztrebitel.com/akari.html
по-скоро тук пише да се подложат на пряка слънчева светлина, а не да се запечатват Peace, сега както е студено, ще измрат hahaha, ще са и замразени даже. Peace

# 633
Много полезна информация, още веднъж ти благодаря!  bouquet Определено ще изчакам малко да посъберем парички и си купим по-скъп матрак с калъф.  Hug

# 634
от години съм с тед, скъпата им серия, но купих от икеа матрак hafslo средно твърд
http://www.ikea.bg/bedroom/Mattresses/Sprung-Mattresses/37254/38385/
с опцията да взема топ матрак при нужда и съм много доволна

# 635
  • до най-прекрасния мъж
ЧНГ на всички!
Дали някой си е правил калъф за матрака? Чета, че повечето са поне 2 см високи и имат специални нишки и тн, но аз основно искам да предпазва от акари. Ако поръчам шивачка да ми ушие от памучна материя един калъф с цип дали ще стане? Знам,че нани предлагат калъфи, но цената е убийствена.
Ще съм благодарна на всяко мнение  Heart Eyes

Аз правих такъв матрак по поръчка - дунапрен+мемори+калъф. Калъфът ми струваше 125 лв за размер 160/210 см. Беше най-скъпият, капитониран, с Бамбук, има и по-евтини варианти. Ако си от Пловдив, ще ти дам координати.

# 636
Много благодаря, писах ти на лични  Hug

# 637
здравейте да ми препоръчате топ матрак.разглеждаме ги в различни сайтове и не знаем на кой да се спрем

# 638
Здравейте, вчера получих емаил за 50% отстъпка на дормео мемори голд.за размер 160/200 от 995 лв на 447.50.
Малко се почудих и го поръчах,защото нашия вече не става за ннищо.някой ако
Има отзиви ще се радвам да сподели.също така,ако някой иска да поръчва такъв матрк мога да изпратя емаила,защото не го ползвах, а направих заявката по телефона

# 639
Да ви споделя - вчера ми пристигна матрака от Mattro.net .
Когато го поръчахме уточнихме датата и вчера в 9 сутринта беше в къщи. Дойде само със стокова разписка с пресниман върху нея касов бон. Не можахме да се свържем с фирмата , за да уточним дали това е достатъчно , за да е валидна гаранцията от 10 години./ Има и прикачена празна гаранционна карта, която ще трябва да си попълним сами / .
Първото впечатление беше, че е доста по-твърд от мострата, която пробвахме. Понеже се колебаехме между Сирена Ултрафлекс и Сирена Фреш Мемори, избрахме Ултрафлекса, защото ми беше по-мек. Възможно е просто мострата да е била доста пробвана или подматрачната рамка да е била отпусната. От първата нощ впечатленията са колебливи.
Ще пиша след няколко дни пак. Успех в избора ви   bouquet

# 640
  • Русе
Аз бих те посъветвала да си изискаш оригинални документи независимо какво ще ти кажат когато се свържеш с фирмата. Особено пък и като не са ти попълнили гаранционната карта. Поне има ли на нея подпис и печат? Настоявай да ти изпратят оригинални документи на извършената от тях продажба и то за тяхна сметка!  Peace

# 641
Да ви споделя - вчера ми пристигна матрака от Mattro.net .
Когато го поръчахме уточнихме датата и вчера в 9 сутринта беше в къщи. Дойде само със стокова разписка с пресниман върху нея касов бон. Не можахме да се свържем с фирмата , за да уточним дали това е достатъчно , за да е валидна гаранцията от 10 години./ Има и прикачена празна гаранционна карта, която ще трябва да си попълним сами / .
Първото впечатление беше, че е доста по-твърд от мострата, която пробвахме. Понеже се колебаехме между Сирена Ултрафлекс и Сирена Фреш Мемори, избрахме Ултрафлекса, защото ми беше по-мек. Възможно е просто мострата да е била доста пробвана или подматрачната рамка да е била отпусната. От първата нощ впечатленията са колебливи.
Ще пиша след няколко дни пак. Успех в избора ви   bouquet
На мен също такива документи ми изпратиха, обясниха ми като се обадих, че това е напълно достатъчно.

# 642
Благодаря за отговорите. Ще видя утре какво ще кажат от фирмата.

# 643
  • Русе
То няма как да не ти кажат, че е напълно достатъчно. Но защо не е изпратен оригиналния касов бон? Защото пресниман и аз мога да ти направя които да изглежда оригинален на фотошоп. Да не се налага но ако все пак трябва да се предяви претенция кой ще я уважи ако нямаш оригинален документ доказващ действителността на сделката? Дори и при КЗП едва ли ще мине.
Трябва още преди плащане да се изисква касов бон!

# 644
То няма как да не ти кажат, че е напълно достатъчно. Но защо не е изпратен оригиналния касов бон? Защото пресниман и аз мога да ти направя които да изглежда оригинален на фотошоп. Да не се налага но ако все пак трябва да се предяви претенция кой ще я уважи ако нямаш оригинален документ доказващ действителността на сделката? Дори и при КЗП едва ли ще мине.
Трябва още преди плащане да се изисква касов бон!
Ами аз платих он лайн и всъщност куриерска фирма ми донесе матрака. А и касовият бон се изтрива, ако не се преснима след две или три години, да не говорим за десет.

Общи условия

Активация на акаунт