От кой матрак сте доволни - 4 тема

• 290 993
  • 1 164
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София-в сърцата на моите деца
И аз търся мнение за топ матрак! Препоръчайте ми!

# 1 021
И аз търся мнение за топ матрак! Препоръчайте ми!

И аз търся и сега съм се спрял на 2та в промоция - на Нани Мармара (-50% до края на месеца) и Дормео Риню (-30% до 16ти).

Нещо повече ме влече към Нани, понеже четох (но не знам дали е вярно) че лятото меморито спарвало (да кажат който има) и ще мога да го обръщам лятото от страната без меморито (или топ матрака да се маха).

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 23:06 от NoneBG

# 1 022
Според мен меморито спарва и аз  обърнах матрака.  Не успях да спя на меморито лятото. Надявам се зимата да е добре, че аз го взех май и не съм пробвала повече дни да спя на меморито.

# 1 023
  • 1st floor
Взех за детето на Тед - Фаворит С. Отделно пакетирани пружини, еднолицев. Дано му е удобен. Отказах се от Нани, защото се оказа, че всичките им еднолицеви отдолу са с една цяла плоскост и се проветряват само  от страни, а на Тед е с ламелна рамка. Като цяло продавачката ме посъветва да заложа на Нани, ако търся без пружини, и на Тед, ако искам да е със.

# 1 024
Здравейте,

И аз умувам за матраците. Общо взето от изпробвано и изписано, стигнах до извода, че ми харесва с пружинки да е, от малките пакетираните и евентуално отгоре да има или Мемори пяна или Високоеластична пяна/латекс.

Вариантите в този избор също не са един или два. Но се спрях до следните:
Мемори Спринг на iSleep /на Магнифлекс дето са ниския клас португалските - 16 години гаранция???/
http://sleephouse.bg/%D0%9C%D0%90%D0%A2%D0%A0%D0%90%D0%A6%D0%98% … 20Spring%20/p1209
На ТЕД: новата им силвър колекция: Мемори Силвър с пружини
https://ted.bg/bg/products/m/silver-collection/291-c203-%D0%B5xc … silver-collection

Също гледах на тази фирма Spring:
http://www.matracispring.bg/catprod_1/
Изглеждат много хубави, хареса ми на място скъпите им модели, но вече там цената е доста висока и трябва да знам струва ли си...

Този модел пък се води много добър за гърба, няма пружини, но не сме го тествали:
Medical Form е произведен от италианска фирма за матраци - Mollyflex.
http://www.mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=2330

Както виждате в описанието на моделите, не може да се разбере много за вътрешността на матраците. Пробвах ги на място, на ТЕД ми идва като че ли по твърд, на iSleep е малко по мек.

Не ми харесва, че много производители /особено българските по известните, по малките са по точни в сайтовете им/ изобщо не дават почти никакво инфо за вътрешността на матрака - слоеве, ако са пружини точно формата и вида им и размера им до сантиметри или пък на кв.м. колко броя са. Да не говорим пък за пяната точно какъв тип е, всички знаем че тя се разделя на номерации според плътността, съответно твърдостта й.
Също така забелязах че от Момери до Мемори има голямаааа разлика. Бяхме взели на ТЕД горно ТОП покривало - 5 см мемори се води. На скоро го отворих и като го пипнах си беше много слабо мемори, нещо средно между дунапрен и мемори, т.е. нещо смесено за да е по евтино най-вероятно и усещането хич не е като на скъпите меморита.

Моля коментирайте сравнително качество на тези модели, техните меморита и пружинките ако имате наблюдение, тестване и каквото и да е!

# 1 025
Здравейте!

Моята одисея продължава. Направих грешката да не сменя Нани-то Сирена Мемори Фреш още докато беше с найлона. Решихме да му дадем шанс, като си мислехме, че като махнем найлона и го сложим на ламелната рамка ще стане по-мек. Е, не стана  Confused

Спим на него от 12-13 дена върху мемори страната, но пак ни твърдее. Даже сме му сложили и един дебел юрган отгоре за омекотяване, но не сме доволни. В магазинът като го пробвахме беше друго. Много ме е яд, че не го върнах още докато можеше. Тази нощ решихме да го обърнем от лятната страна, която не е с мемори. Ужас! Още по твърд ми се стори и сега ме боли кръста.

Мислите ли, че е възможно да го върнем/сменим при тези условия? Със сигурност е минал един месец от закупуването и вече е ползван, макар да е като чисто нов, защото е обвит в ластичен протектор отвсякъде.

Да опитам ли? Какво да кажа?  Tired

# 1 026
  • Сф
Елфичка, някъде по сайтоете (може би и на Нани) пише условията за връщане. Обади се и питай.
Ние сме със същия матрак и сме много доволни. Нормално е първите няколко дена да те боли кръста, това е докато свикнеш. И при мен така беше и след 6-7 дена всичко си дойде на мястото.
Друг вариант е да вземете един топ матрак мемори и нещата ще заспят.  Peace

# 1 027
Момичета здравейте,имам едно въпросче:купих нов матрак Тед Боди баланс  от промоцията в Кауфланд, но на опаковката пише ,че добива окончателната си форма до 48 часа след отваряне.Та въпроса ми е-трябва или не да се ляга на него през това време ShockedЧе инак трябва да търсим два дена къде да спим Twisted EvilБлагодаря предварително и хубав ден!

# 1 028
valqq Не бива да се ляга на матрака за тези 48 часа.
Аз имам ТЕД от миналата година - есенната промоция.

# 1 029
Мами, случайно някоя с отзиви за Скандинавско легло Делукс на ТЕД, варианта с латекс.
https://ted.bg/bg/products/m/%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B0/148- … D1%81%D0%BA%D0%B0

# 1 030
Елфичка, разучи за връщане, не е евтин тоя матрак все пак  Peace

Щом мострата е била по- мека, дали няма да омекне и вашия?

Нашият е от първите модели на Екон, тогава дори нямаше толкова разновидности- ами много си ни е удобен, вече 8 години с нищо не се е променил /е разскърца се рамката, нея май ще трябва да подменим  Confused/.

Определено и за детската ми се ще от техните, от новите еднолицеви варианти, за да може да се монтират в/у повдигащи механизми. Старите ни са на Нани, пълен боклук са, но и бяха от евтините.
Някой купи ли вече от еднолицевите на Екон, коя серия са по- меки  newsm78 Нямам къде да видя мостра в нашия град.

# 1 031
valqq Не бива да се ляга на матрака за тези 48 часа.
Аз имам ТЕД от миналата година - есенната промоция.
Сърдечни брагодарности  bouquet

# 1 032
  • оттам, откъдето започва България
Старите ни са на Нани, пълен боклук са, но и бяха от евтините.

newsm78 Чудна работа. Купила си си от евтините матраци на Нани и правиш генерален извод, който при бегъл прочит би създал впечатление за лошо качество на матраците на тази фирма. Аз неколкократно писах, че всеки лев, който сме дали за нашия еднолицев матрак Каспия полифлекс, си е заслужен, поне до този момент - 3 години. Но всеки има различно усещане за матраците, така че трябва сам да си преценява.

# 1 033
Старите ни са на Нани, пълен боклук са, но и бяха от евтините.

newsm78 Чудна работа. Купила си си от евтините матраци на Нани и правиш генерален извод, който при бегъл прочит би създал впечатление за лошо качество на матраците на тази фирма. Аз неколкократно писах, че всеки лев, който сме дали за нашия еднолицев матрак Каспия полифлекс, си е заслужен, поне до този момент - 3 години. Но всеки има различно усещане за матраците, така че трябва сам да си преценява.

Затова съм уточнила, че са от евтините  Peace /Тъй като гледам цените 40 лв по- малко от твоя, пак от серия Каспия, която им е една от най- евтините всъщност/. Ти пишеш 3 години, аз пиша 8 години, от тогава живеем в този апартамент, малката беше бебе, та затова умишлено взехме от тях.
Ами разликата между двата е огромна  Peace

# 1 034
  • оттам, откъдето започва България
За мен е важно да ставам сутрин бодра и без болки в тялото и това го постигнах точно с този евтин за теб матрак. Но животът е пред нас и се надявам и повече от 8 години да го ползваме, предвид качеството, което досега показва.  smile3503

Общи условия

Активация на акаунт