НВ-ВМХ, част 72

• 38 503
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
определено
аз си имах хиперинсулинемия
но не го знаех
и от това ме тресяха яко нерви ако взема, че огладнея 2ч след закуска

# 586
Точно, хиперинсулинемия и оттам хипогликемии Peace Много хора казват, че озверяват, когато са гладни, и започват да се карат с хората. Д-р Бърнстайн също е бил така, докато се е хранел по стандартната високовъглехидратна схема за диабетици - познавал, че му е паднала захарта, по това, че вдигал скандали на шефа си Laughing Чак се притеснявал да не го уволни. А ако се сещате, има и една реклама на Сникърс, в която подканват един младеж да си изяде сникърса и в единия вариант му казват, че става примадона, когато е гладен, а в друг вариант на рекламата говорителят казва "Не си ти, когато си гладен". Wink Това се коригира с ограничаване на скоковете на инсулина, т.е. с контрол на въглехидратите.

А резултатите за холестерола от дневника са просто идеални, но това не е и странно. От една страна говорим за млад и спортуващ човек, т.е. и възрастта си казва думата, а вероятно има и добър ген, има и спорт. От друга страна храненето му е абсолютно най-правилното Sunglasses

# 587
Камелот, благодаря ти за препоръките! Ще се опитам да ги спазвам.
Сега като ви чета си правя изводите, че и аз явно съм била с хиперинсулинемия. Изведнъж огладнявах и ако не хапна бързо след това направо се разтрепервах, причерняваше ми пред очите, изпотявах се. Скоро не ми се е случвало, лава Богу!
А и май с нервите вече съм по-добре. Много бях изнервена, много.

# 588
Nikitali, да, това е всъщност от рязкото спадане на кръвната захар (хипогликемия), а то е причинено от скок на инсулина заради високовъглехидратно хранене и намалена инсулинова чувствителност на клетките - клетките не отговарят добре на сигнала на инсулина да усвоят захарта, затова панкреасът изпомпва още инсулин, т.е. нивото се повишава много (хиперинсулинемия). Този повишен инсулин в крайна сметка овладява кръвната захар, но често се случва да я смъкне дори прекалено много и тогава ефектите са точно описаните от теб.

# 589
ооо да
тази реклама е именно пример за хиперинсулинемия
но продължават да я пускат на поразия  #Cussing out

# 590
  • Бургас
Кам,ШокиHug

# 591
W'A'S'P', в рекламата на Сникърс ще се разпознаят много хора, този сценарий не е случайно избран. Тези, които ще се разпознаят, търсят точно сладко, обикновено налитат на такива шоколадови десерти Rolling Eyes Трябва им бързо да си вдигнат захарта и знаят, че това е начинът. Така че рекламистите не са вчерашни.

# 592
И аз съм така , когато се хранех в въглехидрати - внезапен глад, причернява ми направо, раздразнителна съм. Сега дори и да съм гладна съм по-спокойна и уравновесена.

# 593
  • Варна
Здравейте момичета!
Не спазвам режима ви, но имам въпрос свързан със зехтина. Това е мазнина, която вие препоръчвате и употребявате, а и имате много информация. От студеното време зехтина променя ли състоянието си, втърдява ли се. Имам вкъщи зехтин - екстра върджин, стои в кухнята, в която не палим печка за отопленение и е студено. Забелязах че постепенно започна да се утаява на дъното и да се втърдява. Това нормално ли е. Нещо купения от мен зехтин ли не е наред и мога ли да продължа да го ползвам.
Благодаря ви предварително.   bouquet

# 594
Да, нормално е така да се държи зехтинът на студено  Peace

# 595
Абсолютно е нормално да става така със зехтина, затова съветват да не се държи в хладилник, а просто на стайна температура (далеч от печки, радиатори и т.н.). При вас сигурно е доста студено. Няма пречка да се ползва, но сигурно трябва да се разклати добре преди това.

# 596
  • Варна
Благодаря ви много момичета за бързите отговори.
То и времето се стопли. Досега винаги като паднат много температурите прибирам от тази стая китайската роза, защото е най-глезеното ми цвете, но вече ще знам да махам от там и зехтина. Simple Smile

# 597
  • Варна
Аз пък да питам за маста. Донесоха ми домашна мас, но тя не се втвърдява, дори в кладилник. Не е течна, а е кремообразна бих казала. Маста, която съм купувала винаги стои много твърда. Според вас има ли нещо нередно?

# 598
  • София
Точно такава е истинската мас  Peace  Ползвай си я без притеснения.
Аз си топя мас и е точно кремообразна.

# 599
Точно, хиперинсулинемия и оттам хипогликемии Peace Много хора казват, че озверяват, когато са гладни, и започват да се карат с хората.

Снощи асистирах  ooooh! на нагледен пример на по-горе написаното. Семейство около 50-те, което е заедно на диета от седмица. Диетата е нещо от вида /нарекоха я спортна, с доказан ефект  Whistling/: всичко е безсолно и без подправки, само оцет е позволен/ два дена картофи, два дена ориз, два дена млечни, два дена плодове, два дена зеленцуци, два дена месо. Пълен потрес. Този ден бяха за втори ден на млечни. Сервираха за вечеря котидж /обезмаслена и безсолна извара/ - около 250 гр на човек  по чаша прясно мляко и по една една кофичка обезмаслено кисело мляко /над 500 гр/. В същото време се пиеше греяна ракия /със захар, разбира се/ и червено вино! Вода не били пиели почти. Тъй като бях по неволя участник, стана такъв скандал, за абсолютно нищо, по време на който се разхвърчаха прибори и се траскаха врати и се чуваха заплахи.  Sick Хората си знаеха, че след диетата пак ще си върнат килограмите, но за нищо не света не искаха да чуят това, което исках да им споделя за храненето. Знаеха си каквото си знаеха, вече го бяха правили веднъж, всеки беше отслабнал за 6 месеца с около 15 кг и живота е прекрасен, защото лятото трябва да се ходи в България, а там не приемат охранени с добро око, пък и жеги ... Бър, аз се опитах да кажа, че са си гладни и че изтезават организма си с огромни порции, които нищо не допринасят да организма им, ама кой ти да ме слуша. Тъжно. Все пак оставих на компютъра им статия от Милко за здравословното хранене  Wink
Като излезохме после, навън около минус 10, аз нямам шапка, ръкавици, шал, ама изобщо не ми е студено, двамата посинели от студ и трептят. нямам думи  Sad

Общи условия

Активация на акаунт