НВ-ВМХ, част 72

• 38 516
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
И аз не съм отслабнала още съществено след коледните пиршества. Само изчистих излишната вода, но при мене проблемите са от друго естество (мързел).  Laughing И студ и липса на желание за движение. Но не съм споменавала тук, че за първи път не "копнея" за никакъв десерт - дори режимен, нито черен шоколад. Само хапвам по някой плод след вечеря и то не всеки ден. Това е почти от месец. Досега не ми се беше случвало и много се радвам!

Вчера творих кордон бльо и се получи чудесно! Панировката е от кокос и сусам + яйца, прави се с пилешко филе и пълнеж от сирене/кашкавал/топено сирене/синьо сирене. Към панировката добавих и естрагон, опържих в зехтин. Бешекрехко и хрупкаво! Първи опит - отличен!

Преди бях пробвала панирано сирене и кашкавал с бадемово-кокосова панировка и пак стана много вкусно.  Heart Eyes

# 526
  • Бургас
kameloth , joya , пия LDN,вече съм на 3 мл. от няколко дни.Точно когато увеличих дозата на 3 мл. имах чудесни резултати по моя въпрос,но в същия ден промених малко и храненето(отново хапвам масло ,но сутрин и без да смесвам с храна),смених и рибеното масло.Реших да не пиша още за резултати,че само няколко дни минаха от както съм добре,а аз съм имала около месец добри резултати  на режима +ензим и пробиотик.Но от 2 дни пак съм крачка назад,така че още за LDN нищо конкретно не мога да кажа.Най-важното за мен е ,че ми понася,нямам странични ефекти и най-вероятно като свърши(имам само един блистер) ще си купя пак и може би ще го пия година.

# 527
  • SA
mis_val  Hug. Важно е, че ти понася добре и можеш да продьлжиш с него. Иначе наистина е рано да отчиташ резултати. Да минат поне няколко месеца и тогава. А това, че правиш крачка назад, да не те отчайва! После ще направиш 2 напред и така... Ти постигна толкова много успехи сьс здравето си откакто си на режима и пишеш в темата!   bouquet

# 528
  • Бургас
mis_val  Hug. Важно е, че ти понася добре и можеш да продьлжиш с него. Иначе наистина е рано да отчиташ резултати. Да минат поне няколко месеца и тогава. А това, че правиш крачка назад, да не те отчайва! После ще направиш 2 напред и така... Ти постигна толкова много успехи сьс здравето си откакто си на режима и пишеш в темата!   bouquet
kameloth  Hug
а за крачките назад сама съм си виновна.Малката пожела да и купя един гофретник с детски мотиви,първото тесто не се получи за гофрети,но станаха чудесни бухти,на които не устопях.На другия ден имаше втори по-успешен опит,но предполагам се подразбира,че пак не устоях  Embarassed.
Пържено тесто не съм яла от поне 1година и 2,3 мезеца,затова не се съжалявам,но няма да е лошо да не зачестявам с хапването на подобни храни.

# 529
Мис Вал, а ти за какво пиеш LDN? Вероятно си писала, но просто нямам спомен.

# 530
  • UK
 Да намина и аз  Grinning
Направих един месец с две отклонения - малко пица и шепа пуканки и то преди 2 дни, ама изобщо не си го слагам на сърцето  Laughing Иначе всичко друго ми е от мазно по-мазно  Joy
 Разлика в килограмите нямам, в сантиметрите май също, но на мен целта не ми беше отслабване, така че няма драми. Аз ям бая млечни, пък и прясно мляко пия по 400-500мл на ден, така че не е чудно, че си седя на същото положение.  Whistling
 Я сега като един лаик да попитам, какво е LDN ?  Embarassed

# 531
  • SA
LDN означава лечение с ниски дози налтрексон. Няма никаква врьзка с режима.
Счита се, че има ефект при някои хора в лечението на разнообразни автоимунни заболявания.

# 532
Много ми хареса третата част от статиите на Том Нотън на тема "характер или химия" по отношение на регулацията на телесното тегло: http://www.fathead-movie.com/index.php/2014/01/31/character-vs-c … istry-part-three/

# 533
  • Бургас
Мис Вал, а ти за какво пиеш LDN? Вероятно си писала, но просто нямам спомен.
Lemy , със СРДЧ съм,нещата най-осезаемо започнаха с редуване на запек с р-во,а януари 2013 започна с р-ва придружени с
Скрит текст:
кръв
.Благодарение на режима се стабилизирах и от 52 кг. на височина 175 сега съм 64,но още не съм стабилизирала стомаха на 100%.

# 534
Мис Вал,
Скрит текст:
зная за проблемите ти със корема, но това автоимунно заболяване ли е, нали лдн-то е за такива?

# 535
  • Варна
Здравейте,не съм се включвала скоро,спазвам режима, това,което ми е най най-трудно е мисълта за сладко. Разглеждах темата за рецепти,не намерих нещо,което да ме заинтригува, зная,че темата не е за рецепти,но ако някой реши да сподели рецепта за нещо режимно. Обожавам шоколад,и също мислих за някакви бисквити, но да са от сурови продукти, като ги дехидратирам само,на топъл въздух,за 2,3часа. Примерно смес от рожков, фурми,ядки-сурови,кокосови стърготини,нещо такова замислям,ако някой е правил подобно....  bouquet Hug

# 536
raTedinka, за сурови сладкиши има писано в темата за суровоядство. Но те често са доста въглехидратни. Щом обичаш шоколад, хапвай тъмен. В крайна сметка нисковъглехидратното хранене предполага ограничаване на въглехидратите, а не заместването на купешките сладкиши със сурови от фурми и сухи плодове или заместването на захарта с мед. Не знам какво да те посъветвам, освен да си дадеш повече време, да се нахранваш с режимни храни, да приемаш достатъчно и белтъчини, и мазнини, да не ограничаваш зеленчуците - тогава влечението съм сладкото ще премине.

# 537
  • Бургас
Lemy , не съм си правила кой знае какви изследвания,диагнозата СРДЧ ми е поставена по симптоми.Това първо,второ още докато Пинк Пантер пишеше във форума ме посъветва макар и с  тази диагноза да пия LDN,тогава нямах представа кой е той.След цяла година четене и обмисляне реших,че мога да му имам доверие и да пробвам.

# 538
  • UK
Кам мерси за разяснението.
Някой държи ли мас навън от хладилника? Би трябвало да е устойчива, но все пак има и ненаситени мазнини в нея  newsm78 А пък ми е толкова удобно, когато е мека  Confused

# 539
В месарницата препоръчаха да се държи в хладилник. Не знам Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт