Раздвоен е между родителите си и мен

• 8 437
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
А той самият харесва ли я и обича ли я е по-важно. за да надрънка тези приказки за чуждото неодобрение, без веднага да обясни, че я е защитил... не знаем какъв е бил разговора.

# 16
Защо веднага вкупом съветвате авторката да се раздели с този човек? Ето за това все по-малко теми се пускат...
Вие живеете двамата в твой апартамент, какво ви интересува неговия под наем ли ще се дава или не?
Какво значение има дали приятелите му те харесват, те ли живеят с теб? Въобще не разбрах какво иска приятелят ти, но не бързай да вземаш окончателни решения. Може да е афектиран и объркан, но му дай малко /малко!/ време да минат емоциите и да премисли какво иска.

# 17
Разбира се, то ще си проличи скоро какви са му чувствата и ще слуша ли винаги техните.

# 18
Съгласна съм с Benisima, че да речем може да има някаква причина, заради която родители/приятели да не харесват авторката. Има много такива случаи, на които аз съм свидетел. Ако има нещо такова, тя може да се замисли дали наистина има нещо, което отблъсква хората, дали тези думи са празни или има някакъв резон в тях, просто чисто за себе си. Въпреки това приятеля й би трябвало да я харесва и обича щом живеят заедно и съответно да споделя такива неща не е само неуместно, но и неуважително. Някой близки хора не харесват и моята половинка, но това не е причиха за мен да се разделим, напротив, заедно сме си и колкото и да ме боли че близки за мен хора изразяват негативно мнение, за мен то е без значение и неоснователно. Аз знам какво имам и си държа на него. Щом е тръгнал да увърта, както каза някой по-нагоре, по-скоро иска да се раздели с теб и го е срам да си признае, че сам го иска и му е по-лесно да прехвърли тази отговорност към другите: "ето виждаш ли, очевидно никой не те харесва, аз ли съм единствения идиот" едва ли не. Незнам дали е идиот, но ако те обича дори и да е така, ще е твоя идиот Simple Smile

# 19
  • София
Защо веднага вкупом съветвате авторката да се раздели с този човек? Ето за това все по-малко теми се пускат...
Защото според мен тази връзка няма бъдеще. Рядко съм категорична по такива въпроси, но според мен той не е сериозен към нея. Съжалявам, но така мисля. Мъж на 31, който е сериозен към жена:
1. не става несигурен в чувствата си, защото мама, тате и приятелите му я мислят за твърде млада. Вероятно той самият по-скоро я мисли за твърде млада, не не й е признал.
2. не му пука кой какво ще направи с апартаментите си, щом има общ покрив с любимата, бил той и нейният, неговият или под наем, все тая.
3. ако пък я обича, но все пък са налице 1 и 2, значи мъжът не си струва, а на 20 години все още можеш да избираш. Все пак са заедно от половин година, не е като да е половин живот. Аз бих се огледала за нещо по-добро, затова и написах, че според мен е по-добре да му даде пътя в тази ситуация. Той и без това сигурно сам ще си го вземе.
Животът е достатъчно сложен и достатъчно трудно се крепят и по-стабилните неща, за да си губим енергията в нещо толкова...мхм...видимо нестабилно.
Сега добре ли се мотивирах Simple Smile

# 20

Животът е достатъчно сложен и достатъчно трудно се крепят и по-стабилните неща, за да си губим енергията в нещо толкова...мхм...видимо нестабилно.
Сега добре ли се мотивирах Simple Smile
За мен само последното изречение звучи достатъчно мотивиращо.  Peace Колко ли крепене ще иска след още 5-10 години и едно-две деца? За децата ли ще мислиш или за това кой какво ще му каже и как той ще ги приеме и реагира.  ooooh!

# 21
  • Tам през Атлантическия океан
На 31 г., ако все още се влияе от мама и тате.....мииии какво да кажа?!?!? И това да променя чувствата му!?!?!?  Всеки да си вади изводите!

Паричките на мама и тате му дават наклон на к*ра   Sunglasses  Mr. Green

Той работи във фирмата на баща си и апартамента му също е от техните.

# 22
На 31 г., ако все още се влияе от мама и тате.....мииии какво да кажа?!?!? И това да променя чувствата му!?!?!?  Всеки да си вади изводите!

Паричките на мама и тате му дават наклон на к*ра   Sunglasses  Mr. Green
Доста често срещано в готованското ни поколение за съжаление.

# 23
Миличка, трябва да се радваш, че ти е показал колко струва. Мъж на 31 г. не може да се влияе от мама и тате. Ако беше сигурен в чувстват си, щеше да не му пука какво мислят те.
Такъв човек не заслужава внимание и обич, най-добре си намери някой, който няма да се разколебава в чувствата си, когато мама и тати кажат, че не харесват момата.

Тия льольовци не си струват.

# 24
Интересно ми е, какво мисли баща ти по въпроса, авторке?

# 25

Защото , като се появят деца , е доста по-трудно.  И защото такива приказки не е редно да се говорят от сериозен мъж. Ама мама не дава, ама приятелите. Не дай си боже, да избере нея, цял живот ще й натяква.

# 26
Това е само един възможен сценарий.
Може пък да реши, че тя му е важна и макар да е трудно да остане с нея. Апартаментът и доходите му /заплатата/ зависят от родителите му. Само с една гола любов не се живее

# 27
......Апартаментът и доходите му /заплатата/ зависят от родителите му. Само с една гола любов не се живее

....Тогава мама да му избере жена!

# 28
  • Насред хаоса
Това е само един възможен сценарий.
Може пък да реши, че тя му е важна и макар да е трудно да остане с нея. Апартаментът и доходите му /заплатата/ зависят от родителите му. Само с една гола любов не се живее
Възможен сценарий, който на по-късен етап може да й съсипе живота. А той щом на 31 още зависи изцяло от родителите си и допуска животът му да се определя от тях и от приятелите му, ясно колко надежден е.

# 29
Не забравяйте, че тук се виждат нещата през призмата само на авторката.
Аз оставам с впечатление, че родителите и близките надали принципно не я харесват. По-скоро ги притеснява възрастовата разлика.
Възможно е родителите да мечтаят за внуци (пък девойката е на 20 г. и няма бърза работа да създава семейство). Имам типичен пример с приятел, който беше единствен син с доста възрастни родители и преди години много го притискаха да се ожени и да побърза със семейството, че да имат възможност да се радват на внуци, заради което той също се отказа да чака по-младо от него момиче и си намери жена на своята възраст, с която създадоха хубаво семейство (и не смятам, че е слушал техните за избора си - просто се е вслушал в практичността на мнението им - и мъжете имат биологичен часовник, макар той да започва да тиктака по-късно).
Приятелите може да имат проблем с общуването пак покрай разликата в годините (вероятно са във възрастта 30-35 г. и имат други интереси). Ето такива неща. Та и затова той може да ги е наговорил тези приказки - с идеята тя да се замисли дали има желание да живее като по-възрастна. Прекалил е, ако очаква от нея решение, но пък не виждам лошо, че е споделил. Значи държи на нея достатъчно, че да не я държи в неведение относно отношението към нея и да й "замазва" очите колко я харесват всички.
Дали зависи от родителите и доколко сам се е поставил в зависимост - зависи. Нормално е да изискват от него сериозност, когато работи за тях, но пък за личния живот не е редно да му се бъркат. Но пък и не е редно да не му споделят откровеното си мнение. Не бих лицемерничила пред децата си. Peace

Общи условия

Активация на акаунт