ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 555
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
...
В това ресторантче ходи моето ашкъмчеее затова питам  Mr. Green
Мимми не мога да плувам  Joy Joy Joy

Този, който се е съблякъл в подписа ти да те научи.  hahaha
Joy Joy Joy Joy Joy
реплика на място амин  Praynig

# 301
kremi7, наистина ли искаш това да видиш за деня в Истанбул?
[/quote]

Grinning да това искаме,аз не поясних че вече 4-та година отсядаме предния ден в този квартал в хотел ден преди полета ни за поредната екскурзия, и сме обиколили със съпругът ми доста местенца  и пеша ,с метрото,с корабче и т.н.,и сега искаме да пообиколим просто в някакъв търговски център .... ако може нещо просто за насока   bouquet

# 302
  • София
Креми, не знам в района да има търговски център (предполагам, че търсиш молове). Според мен най-близкият е с метрото от Аксарай - мол Форум. На 4-5 спирки е.

# 303
Благодаря,ще го потърся с гугъл мапс Peace и аз знам че няма търговски център наблизо ,затова попитах тук

# 304
  • Казанлък of all places
Аз пък си мислих за Хисториа- та, но изобщо не знам с какъв транспорт може да се стигне до там. Иначе , ето го на Гугъл мапс:
https://maps.google.bg/maps?saddr=Kapal%C4%B1%C3%A7ar%C5%9F%C4%B … ;mra=ltm&z=15

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 01:16 от angelina.bgk

# 305
И тъй като темата е Истанбул в очакване на лалетата, аз да ви попитам кой парк е най добре да се посети за да видим тези красоти. Вероятно ще има време само за един такъв . Пък като наближи пътуването ще ви помоля за любезно съдействие за намирането му. Ако някой ми отговори му благодаря предварително.  bouquet

# 306
  • Бургас / UK
Аз веднага отговарям:ЕМИРГЯН Heart Eyes
От Кабаташ хващате автобус 25Е и той ви отвежда до парка,а по пътя се наслаждавате на прекрасна гледка към Босфора Heart Eyes

# 307
От Кабаташ хващате автобус 25Е и той ви отвежда до парка,а по пътя се наслаждавате на прекрасна гледка към Босфора Heart Eyes

Чефи-то , много ти благодаря за бързия отговор! Само да попитам още, това Кабаташ какво е/простете за лаищината/ и намира ли се близо до района на Лалели където ще е хотела.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 09:18 от dalina_50

# 308

Чефи-то , много ти благодаря за бързия отговор! Само да попитам още, това Кабаташ какво е/простете за лаищината/ и намира ли се близо до района на Лалели където ще е хотела.

Не е близо, но се стига много лесно до там - качвате се на трамвая, който минава през Лалели и слизане на последната му спирка. Там е Кабаташ и от там тръгват автобусите за Емиргян, там се слиза и за посещение на Долмабахче.

# 309

Автобус 25Е е по- добре да се хване от спирката преди Кабаташ. Слиза се/от трамвая/ на спирка Финдикли и точно на отсрещния тротоар е автобусната спирка, откъдето се хваща 25Е. Когато се качите от Финдикли имате шанс да седнете. Освен това самата спирка на Кабаташ е доста по- голяма и трябва да търсите къде точно спира 25Е.

# 310
Благодаря ви момичета! Много сте любезни.  Grinning

# 311
http://www.mekanist.net/istanbul/mekanlar/gunaydin-restaurant-ru … eli-hisari/harita
Това ресторантче вече е достижимо от мен ако може да ме насочите как да стигна до него и къде е най удачно да го вмъкна в програмата си  Praynig

# 312
  • София
http://www.mekanist.net/istanbul/mekanlar/gunaydin-restaurant-ru … eli-hisari/harita
Това ресторантче вече е достижимо от мен ако може да ме насочите как да стигна до него и къде е най удачно да го вмъкна в програмата си  Praynig

По линията на автобусите за Емиргян е. Можеш да слезеш на отиване или връщане и после да продължиш. По-близко е до Емиргян. Тъй като автобусите се препълват, а и задръстванията са повече към центъра, може би е по-разумно да се слезе на отиване към парка. Оставащите няколко спирки до Емиргян по-лесно ще се изтърпят прави. Ако на връщане не сте седнали е по-лошо.

# 313
  • Varna, Bulgaria

Намира се в посока Емиргян. Така че всички изброени по-рано автобуси ще ти свършат работа - 25Е, 22, 22RE от Кабаташ; 40T, 42T от Таксим. Спирката, на която трябва да слезеш е İETT Rumeli Hisarı Durağı, малко след самата крепост. Значи видиш ли крепостта от автобуса и да си в готовност за слизане  Laughing После се връщаш малко назад по крайбрежната, от където е дошъл автобуса и би трябвало да го видиш ресторанта - от дясно някъде...  Wink
Ако смяташ да ходиш до Емиргян, съчетаването ще е идеално  Peace После пак от същата спирка може да се продължи към парка.

# 314
  • Varna, Bulgaria
Танче, писали сме по едно и също време..  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт