ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 548
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • София
На втората снимка е гледка от Чамлъджа към европейската част , ако си по промениш малко програмата може и да стигнеш до там,  а пък знае ли човек може и да засечеш някой там и по един автограф да вземеш  Wink

# 256
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пускат полети Варна-Истанбул на Тюркиш 4 пъти седмично, цените щели да са конкурентни на автобусите. Старта е през април.

# 257
  • София
A ние минахме от крайбрежната улица по зелената криволица, която сътворих  Blush, стигнахме до зелената точка и се върнахме, защото решихме, че сме объркали нещо. А сме били на половината път.  ooooh!  До там беше стръмно, но поносимо.

Скрит текст:

OTAĞTEPE PARKI

Защо си мисля, че с изкачване по Dolaybagi Cd ще е по-близо до входа на парка?

И на мен така ми изглежда, но момичетата казват, че през квартала е равно. А както вече разяснихме ситуацията, не всички сме планинари и на такива като мен им тежи изкачването. Всъщност слизането ми е още по-трудно, че коляното хич го няма.  Mr. Green Въпреки това, ако знаех със сигурност, че сме на правилен път, щях да продължа. Но мястото го знаех само на око. Дори името не му бях чувала. Знаех го от красивите снимки и предположих къде е като гледах сателитни снимки.

Тази сутрин показах нарисуваното на мъжа ми и той ме поправи - до следващия разклон сме били отишли.  Laughing  Още повече ме е яд.  Mr. Green

Това за шарените стълби като повод за протеста съм го пропуснала. Мислех си, че е Гези парк.

Спомням си, че някой щешеш да води възрастните си родители в Истанбул. Да предупредя, че леля ми не са я пуснали в 4Д киното на Сапфир. Било опасно за възрастни хора.  Sad

# 258
Да, планът за застрояване на парка Гези бе причина за вълненията, но поводът за масовото излизане на хората станаха стълбите на Фъндълклъ.

# 259
  • Варна
Бялк, статията е от септември, събитията бяха повече от 3 месеца по-рано...

# 260
  • Варна
Пускат полети Варна-Истанбул на Тюркиш 4 пъти седмично, цените щели да са конкурентни на автобусите. Старта е през април.

През април започват да продават билети ли или да летят, че засега на сайта им няма обявени полети?

# 261
  • Варна
Цитат
Спомням си, че някой щешеш да води възрастните си родители в Истанбул. Да предупредя, че леля ми не са я пуснали в 4Д киното на Сапфир. Било опасно за възрастни хора. 

Е,чак пък опасно,от какво? Rolling Eyes

# 262
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
ilianagm, не е упоменато. Аз го четох в Стандарт, ама ето я същата информация
http://varna.dir.bg/news.php?id=16044003

# 263
На втората снимка е гледка от Чамлъджа към европейската част , ако си по промениш малко програмата може и да стигнеш до там,  а пък знае ли човек може и да засечеш някой там и по един автограф да вземеш  Wink
Бреее този Чамлъджа волно или неволно все натам вървя  Heart Eyes
освен на втория ден да стана по първи петли и да ида на Чамлъджа а за останалите обекти времето как дойде това ще видя
Засега вървя по плана на Беличката ама до април може хиляда плана да сменя  Mr. Green

# 264
Мммм, на Чамладжъ бяхме седнали на каменна пейка най-отпред и си похапвахме гюзлеме, а каква гледка...Много се размечтах.
Вчера гледах Фатмагюл и сестрата на Керим си поръча бюрек от ресторанта им. Познайте какво вечерях-баничка ooooh! Не, че има нещо общо. Сега ме е яд, че не се сетих, че на Искър има една турска пекарна и там има къпана баница, която не е лоша и си наподобява на сю бюрека. Но се сетих, докато ви пиша.

# 265
  • София
Цитат
Спомням си, че някой щешеш да води възрастните си родители в Истанбул. Да предупредя, че леля ми не са я пуснали в 4Д киното на Сапфир. Било опасно за възрастни хора. 

Е,чак пък опасно,от какво? Rolling Eyes

Обяснили са, че при "обръщането" и клатенето на седалките може да стане нещо на сърцето. Аз не си спомням да има такова страшно клатене, но може би са някакви общи правила за всички 4Д кина.

Нервакова, през април месец на първо място е Емиргян. Всяко друго нещо може да се види и в други сезони. А моето лично мнение е, че през април е оправдано да се ходи само заради фестивала на лалето. Иначе времето е много неприятно - изключително променливо, когато има слънце е много топло, но скрие ли се е зимен студ. Трябва да се носят дебели зимни дрехи, които на моменти носиш в ръка и "благославяш". Отделно, че вали много и понякога никакъв чадър не може да те спаси. Дори март месец е по-добър, защото тогава е по-постоянно времето, по-сухо е, а вече не е голям студ. С други думи, аз бих нагласила лалетата в слънчев ден, т.е. програмата да варира според времето, а всичко останало може да остане за следващия път.  Wink 

За Чамладжъ времето трябва да е ясно. При мъгла или смог няма да се вижда нищо. Първият път тръгнахме от Кадъкьой и се отказахме като заваля. През август улучихме чудесно време. Имаше и вятър, който беше издухал маранята.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 15:26 от Тaня67

# 266
Мммм, на Чамладжъ бяхме седнали на каменна пейка най-отпред и си похапвахме гюзлеме, а каква гледка...Много се размечтах.

А тези гюзлемета на Чамладжъ от къде? Сигурно има заведения за хапване?

# 267
Да, планът за застрояване на парка Гези бе причина за вълненията, но поводът за масовото излизане на хората станаха стълбите на Фъндълклъ.

Май месец започна протеста заради парка Гези, стълбите са последствие някакво.

# 268
Ети, Ети сега няма отърваване от мен, моля за по точна информация за пекарната на Искър  chef

# 269
Здравейте! Планирам да заведа майка ми в Истанбул през май, като идеята ми е да имаме три нощувки минимум. Бихте ли ме посъветвали дали да ползвам туристическа агенция или сами да организираме посещението си? Прочетох доста негативни мнения за агенции и това е което ме притеснява. Благодаря ви предварително!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт