Февруарските майчета чакат своите зайчета! III

• 16 358
  • 230
  •   2
Отговори
# 120
Цитат на: Gena
А, момичета, как сте с нередовния стомах?!
Разбирайте - констипация, запек  Rolling Eyes
Изпробвала съм една хитринка, много е ефикасна  Bulb :вечер преди сън, хапвате по едно киви и на сутринта... нямате проблеми Wink
А, и киселото мляко "Активиа" с по 1 ябълка за закуска върши чудесна работа при нас с Беборан.

МИсля, че откакто започнах Матерната и при мен се появи тази напаст, ужасно е.....ЗАдължително ще пробвам това с кивито.

# 121
  • Sofia
А, вие пътувате ли извън София?!За няколко дни, на почивка, по родните места (за тези, които сме от провинцията)?

Моят мъж е категоричен ще пътувам на лято?!?! Angry

Аз преди да забременея всеки месец си ходех при мама и тати за по 1 седмица и сега ми е много терсене, та си ги каня тях да ми гостуват, ама не е същото Crossing Arms

# 122
Пак съм аз!
Само да потвърдя - момченце е нашият бебок!!!

# 123
Цитат на: Misha
Пак съм аз!
Само да потвърдя - момченце е нашият бебок!!!
Честит ти юнак!!!!ТАткото сигурно е мнооого доволен!

# 124
  • София
Да анти-ацидни таблетки,моята лекарка ми каза какви да взимам или стоп-ацид или "по-ефикасните" ALMADRAT-T".Да ама не все едно нищо не съм взела,прясно мляко пия сутрин и вечер преди лягане по една чаша като кофа и пак нищо,та затова викам да прибегна към хитринки.
   А във връзка със запека и аз съм ужас,даже скоро имах такъв запек че се поизпотих бая ама накрая не издържах и така се напънах че.............ми олекна Whistling накрая.Ама не елесно,може да се взима Дуфалак той е разрешен и като че ли върши работа,а това с кивито съм го чувала и аз но не ми действа хич хем ям доста.Но джанките или сини сливи ви гарантирам 100% изпразване на стомаха. Laughing  Drunk

# 125
А, вие пътувате ли извън София?!За няколко дни, на почивка, по родните места (за тези, които сме от провинцията)?

Аз преди да забременея всеки месец си ходех при мама и тати за по 1 седмица и сега ми е много терсене, та си ги каня тях да ми гостуват, ама не е същото Crossing Arms

ЗАщо не? Аз бая попътувах в края на август, е мъж ми ме сложи на задната седалка за по-сигурно, но според мен е по-полезно да се разсееш и да преживяваш приятни емоции.

# 126
Цитат на: DUDKA
  А във връзка със запека и аз съм ужас,даже скоро имах такъв запек че се поизпотих бая ама накрая не издържах и така се напънах че.............ми олекна Whistling накрая.

А мен ме е страх да се напъвам Embarassed  и съм чела, че хич не е препоръчително

# 127
Аз пък четох, че туй с напъването ако корема ти е твърд (разбирайте запечен  Wink ) е добре защото е и един вид упражнение за когато дойде времето бебчо да излиза. Та си се напъвам аз колкото мога... хехе.

# 128
Цитат на: Мама от Финландия
Аз пък четох, че туй с напъването ако корема ти е твърд (разбирайте запечен  Wink ) е добре защото е и един вид упражнение за когато дойде времето бебчо да излиза. Та си се напъвам аз колкото мога... хехе.
Laughing  Laughing  Laughing

# 129
  • Sofia
Абе, то и ние бръмчахме по морето през август, ама сега вече - нанай, само вкъщи!

А, и нещо за шофирането ми спрягат изречения - и нашите, и свекито, ама аз мисля да си се возя  car003 , докато съм ок. То дали ще ме друса някой друг, или аз ще си се друсам - все тая, все ще сме одрусани  Wink (Голям лаф спретнах  Grinning )

# 130
  • Sofia
Цитат на: Мама от Финландия
 Hands Thumbsup

# 131
  • Sofia
Боже, още нямаме вода?! Rage
Къпане - по- рядко  bath , ще си посрещам гостите утре не- къпана Embarassed
Та, в тая връзка се чудя, как ще се справяме с Бебчо (като се роди, живот и здраве), ако нямаме вода за ден - два ooooh!

# 132
Боже, още нямаме вода?! Rage
Къпане - по- рядко  bath , ще си посрещам гостите утре не- къпана Embarassed
Та, в тая връзка се чудя, как ще се справяме с Бебчо (като се роди, живот и здраве), ако нямаме вода за ден - два ooooh!

Разкрих те Grinning  Wink  Wink  Wink

Няма да се плашиш! Ако няма вода един ден, ще го поизбършеш криво-ляво с мокрите кърпички за бебета и готово Grinning Те бебетата не се цапат много като са съвсем мънички.

Приятен уикенд със семейството!  love001  :icon13:

# 133
  • Sofia
Разкрих те Grinning  Wink  Wink  Wink

Няма да се плашиш! Ако няма вода един ден, ще го поизбършеш криво-ляво с мокрите кърпички за бебета и готово Grinning Те бебетата не се цапат много като са съвсем мънички.

Приятен уикенд със семейството!  love001  :icon13:[/quote]

55

Hej,zdrasti,maminka,mnogo se radvam, 4e se zasi4ame 55
Vse pak uspyah da se izkypya   bath1 ,taka 4e sega sym 4isto nova. Wink
Treni Wink ram za bezsynnite nosti s Bebo  Sunglasses, 4akayki da mi izsyhne kosata Close
Mnogo celuvki na dvamata s Em4i i hubav weekend!

# 134

Нали нямаш проблемна бременност (безпричинни контракции или въобще да ти е лошо?) По принцип става ли ти лошо при пътувания? Ако на всички въпроси отговорът е НЕ - тогава извоювай нормалния си живот хаха Twisted Evil  
Разбирам го таткото, нормално е да се притеснява - но да не прекалява! Разбира се говори и с твоя лекар, но моя лекар принципно ми каза, че нямам проблем да пътувам. Стига да се почива често  и т.н.
 Движението е полезно, а не вредно! А да не говорим как благотворно се отразява, разнообразието и удоволствието на психиката на майката, която и без това е изнервена и свръхчувствителна - поне аз Stuck Out Tongue , заради това, че и се променя живота:)
Хъм имаше и една хубава статия по въпроса с пътуването в сп. "бебе", мисля, та значи най-безопасно за пътуване на една бъдеща майка е 2-то тримесечие (4,5,6 месец).

Пак от личен опит - в момента съм 21 седмица -  за цялата си бременност до тук пътувах много Sunglasses  Лятото ходих 2 пъти на море ( от софия съм -значи път по 7, 8 часа), септември бяхме за 5 дни на планина (на връщане стигнахме чак до Априлци, значи поне 4 ч. път)
Но капака беше миналата събота и неделя  (демек в 20 седмица от бременността ми) отидохме до Родопите - Триград (за 2 дни -наистина не си заслужава, за толкова кратко време) и 2-та дни ги изкарах в пътуване, поне по 9 ч.,  з-тото бяхме с рейс и пътувахме ужасно бавно през наистина много красиво ждрело (към Ягодинската пещера) но с 20 км/ч. Wink
За всичките тия пътувания, друсания по пътищата не ми е станало нито веднъж лошо, не съм имала нито една опасна ситуация, за мен или бебока:)
Успех с преговорите с половинката Laughing

А по повод киселините - май писах вече но може би не в тази тема - аз имам огромни проблеми и то от край време:(
Та доктор ми предписа ТЕЛЦИД (telcid)  мисля, че е по-добро от стопацида.  Хапчетата се дъвчат, ако ти е много зле може и 2 на веднъж. Доволна съм от тях за сега, заместиха ми ранитидина Confused  
На мен лично много ми помага и ябълката - ама само "Златна превъзходна", нарправо я хрупам вместо хапче, когато имам силни киселини Simple Smile но това е май много строго индивидуално, но не пречи да се пробва Wink

приятни почивни дни, макар и студени Laughing

Общи условия

Активация на акаунт