Имаш ли информация за други банки, или само за Уникредит, понеже работиш там или си клиент?
Аз днес направих запитване, очаквам отговор, макар да знам какъв ще е. Нямат интерес да ми отговорят нещо друго.
Ето какъв отговор получих:
Преиздаването на дебитните карти става автоматично 30 дни преди изтичане на срока на валидност на старата карта, като новата пластика се изпраща в обслужващия филиал след 22-ро число на месеца, в който изтича. Преиздадена и непотърсена в срок до 3 (три) месеца нова карта се унищожава от Банката. Съгласно т.5.2. от Общите условия за банкови сметки и за предоставяне на платежни услуги и инструменти - „В случай че сметката е останала с нулево салдо след изтичане на посочения в т. 5.1. срок, както и ако към нея няма издадена дебитна карта, Банката има право едностранно да прекрати Договора за банкова сметка и да закрие сметката, без да дължи допълнително уведомление на Влогодателя за това.“
Смятам да изпразня картата в следващите дни.
Благодаря за мненията!

Не знам коя е банката ти, но е записано: "Банката има право едностранно да прекрати Договора", а не: "се задължава".