?Въпроси всякакви?

• 5 490 707
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 96 330
Не е вариант, защото останалата част от дограмата си е променила доста цвета за годините и вече не е бяла, а леко жълта. Пантите и уплътненията не са много добре, ние така или иначе ще я сменим след 1-2 години и не си струва сега да слагаме нов стъклопакет.
Ако бях видяла на време , че е вътре мръсотията ,щяхме да се свием от друго и да сменим и тази дограма, но забелязахме чак след ремонта, като тръгнахме да я мием.Мислехме, че се е наслоило отвън, като по всички други прозорци...Оказа се вътре...
Е, явно няма как да се отвори, ще пускам щорите и след някоя и друга година ще ги сменим направо целите прозорци.

Може да си смените стъклопакетите сега, а после същите стъклопакети да се сложат на новата дограма. Ако старата ви не е с някой екзотичен размер профили би трябвало да стане. Поне при нас се получи, сложиха пак стария стъклопакет и сменихме само профилите една врата на тераса.

# 96 331
  • София

Скрит текст:
Не е вариант, защото останалата част от дограмата си е променила доста цвета за годините и вече не е бяла, а леко жълта. Пантите и уплътненията не са много добре, ние така или иначе ще я сменим след 1-2 години и не си струва сега да слагаме нов стъклопакет.
Ако бях видяла на време , че е вътре мръсотията ,щяхме да се свием от друго и да сменим и тази дограма, но забелязахме чак след ремонта, като тръгнахме да я мием.Мислехме, че се е наслоило отвън, като по всички други прозорци...Оказа се вътре...
Е, явно няма как да се отвори, ще пускам щорите и след някоя и друга година ще ги сменим направо целите прозорци.
Скрит текст:
Не, нищо не можеш за момента да направиш, не се и захващай, или само хвърлени пари на вятъра, ако викнеш да снемат стъклопакета, при положение, че тази дограма вече си е изпяла песента...Сега е и зима, как ще стане тази работа, часове на студ... не, не мисля, че е вариант, преглътни го и на пролет с нова песен и си готова. Това да са ти кусурите!

# 96 332
Май имам някъде такава четка, върши работа, но не е уау. Поначало избягвам да купувам много светъл велур, почистването е трудно. Имам някакъв спомен, че могат да се почистят с гума за молив или хлебна гума. Може би с хлебната, че е по-нежна.

# 96 333
Имала съм велурени,  но черни и ги пръсках със специален спрей.  Сега имам боти и веднъж ги изкалях много. Не можах да ги изчистя и ги метнах в пералнята.  Излязоха като нови, но има риск и да се прецакат.

# 96 334
  • София
Изтече ми гражданската на една кола и получих писмо от гаранционния фонд, че ако не сключа нова ще съобщят на МВР да и бъде прекратена регистрацията. Чета из интернет, че и да прекратят регистрацията, в момента в който сключа нова гражданска автоматично регистрацията се подновява, без санкции, глоби и т.н. Така ли е още или има промяна? Колата е развалена и кога и дали въобще ще стане е божа работа и затова се чудя.
Ще бъдете санкционирани с 250 лв /намалиха глобата/ и тези пари ще си ги вземат.
Гражданската е задължителна, не пожелателна.
Гражданската отговорност е задължителна, само когато колата е по улиците.
Има санкция ако те хванат да караш без ГО
Без значение, дали автомобилът е на трупчета, на части или извън експлоатация за известен период, Гражданската е задължителна. Гаранционен фонд подава спрваки към МВР и се свалят от учет.
Не заблуждавайте хората.

# 96 335
Сигурно има начин. Обади се във фирма за дограма и питай. Дори и те да дойдат да ти го направят, ще струва нещо, но не като нова дограма. Поне ще ти е чисто и няма да те дразни.
Ще пробвам.
Всеки, който дойде на гости ни пита защо не са измити прозорците , то направо се набива на очи.И така изглежда , че като кажа, че е отвътре, никой не вярва и ходят да проверят с пръст 😀
Аз съм такава, че ме дразни 1 петно,а това...
Бих се застреляла, ако всеки гостенин ме пита за мръсните прозорци и отива да пипа....
Да питам дали наслояванията са по целия прозорец или само в долната част. Може да направите някакви орнаменти на стъклата с матово фолио. Хем ще пропуска светлина, хем ще замаскира.....Но не гарантирам, че гостите ще си стоят мирно на дивана. Тогава ще отиват да се чудят какви са тез прозорци, как са постигнати  фигурите... Има безброй различни варианти.
Скрит текст:

# 96 336
Тц,до горе са все мръсни.Да,отдолу е малко по-зле,но и нагоре са бели.
Прави им впечатление на хората,то светлина не влиза от бяло.И наистина изглежда така,все едно не сме си мили прозорците...последните 10-20 години Grinning
Сега,зимата , няма толкова слънце и не личи много,ще го мисля на пролет.Като за начало ще питаме някоя фирма какви са вариантите.

# 96 337
Не ми работи мобилната версия на сайта? Дали е временно?

# 96 338
Временно е...докато ни източат данните.
Докладвахме в модераторската тема...но може би спят още...празници.

# 96 339
  • София-Младост
При мен си работи.

# 96 340
Ааа, мерси. Реших, че проблемът може да е в моя телевизор.....

ПС: Току що тръгна.

# 96 341
Вече и при мен се оправи. Но имаше проблем с поверителността на връзката.

# 96 342
Момичета, нали съхранените в Google photos снимки са видими само в моя акаунт?
Имам малко памет в телефона и затова съхранявам там снимки.
Веднъж се опитах да изтегля оттам снимка, която вече бях изтрила от телефона си, не успях- как става това?

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 09:47 от Maya Petrova 601620

# 96 343
Трябва в гугъл-профила да зададеш да са видими само за теб. Иначе отваряш снимката, горе вдясно има бутони, даваш "Изтегли".

# 96 344
  • София
Цитат
Eтo кaквo oбяcнихa пo cлучaя oт фoндa и дaли имa caнкции зa тeзи шoфьoри, кoитo нe ce cъoбрaзят c тoвa увeдoмлeниe:

Пo зaкoн щoм дaдeнo МПC имa рeгиcтрaция в КAТ трябвa дa имa и вaлиднa зacтрaхoвкa „Грaждaнcкa oтгoвoрнocт“. Aкo нямa тaкaвa, oт фoндa ca длъжни дa гo дaдaт нa МВР зa cлужeбнa дeрeгиcтрaция нa aвтoмoбилa. Тoвa нe e cпирaнe oт движeниe нa aвтoмoбилa, a ce прaви, зa дa мoжe и МВР дa cпaзвa зaкoнa. В мoмeнтa, в кoйтo ce нaпрaви зacтрaхoвкaтa, ce прaви oбрaтния прoцec. Другa възмoжнocт e coбcтвeникът нa aвтoмoбилa дa oтидe в КAТ в ceктoр „Пътнa пoлиция“ и дa пoдaдe eднo зaявлeниe, кoeтo cтрувa oкoлo 5-6 лeвa, и cъc cключeнaтa пoлицa. Caмo чe нa КAТ им oтнeмa oкoлo 10 рaбoтни дни, зa дa влязaт в cилa прoмeнитe.

Oт Гaрaнциoнния фoнд дoпълвaт oщe, чe нe cлeдвaт caнкции cлeд изпрaщaнeтo нa тeзи увeдoмлeния. Caнкция щe имa, aкo coбcтвeникът нa МПC шoфирa бeз зaдължитeлнa зacтрaхoвкa и бъдe хвaнaт oт КAТ.

Общи условия

Активация на акаунт