?Въпроси всякакви?

• 5 504 324
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 22 395
Нещо не можах да се ориентирам по настройките: Мога ли да включа известяване на тема, без да ми пращат мейл за нов отговор, само да е видимо горе в  менюто?
Да.
Ако не желаете да получавате мейли с известията, влезте в настройките на известията си
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;sa=notification

Изключете
Изпращане на форум известия и важни обявления чрез е-мейл.

и от списъка
 При включено известяване за тема и/или форум, да се изпраща съобщение за:
изберете Нищо
"Нищо" то ми е бил проблема, благодаря   bouquet

# 22 396
  • HH
Атти, тази фирма е само вносител. Говоря за първите 2 линка.
Иначе столовете, които внасят са на една английска марка и цените им са....най-обикновения го предлагат на цена от 600Е.

Погледна ли и в продавалник ?

# 22 397
  • София
Здравейте! В сайта на Изиджет дали може да се плаща с карта Маестро -немска е картата.? Или с банков превод? Няма избор на Маестро,не все пак,някой ако е плащал,нека сподели,много ми е спешно! Ако да,коя опция да се избере при избора на картите?
Не разполагаме с Виза в момента.

Принципно Маестро картите нямат опция за интернет резплащане. В БГ Маестро може да се регистрират в epay и да плащаш през epay, ако е възможно. Иначе ти трябва карта от бранда на Виза или Мастър кард.

# 22 398
  • ...край Дунава
Много ли е грешно сключването на църковен брак на дата, която е забранена?

# 22 399
да не би църковните служители да са изрядни ???  Laughing
всичко се променя. и забрани падат.  Joy

# 22 400
я ми кажете колко именни дни в годината може да има човек в БГ   newsm78
до сега мобилния оператор  3 пъти ми честити имен ден , а е средата на годината. аз знам ,че ме очакват поне още 2 до края на годината.  hahaha

# 22 401

Не вярвам да намерите свещеник, който да ви венчае, когато е забранено.

# 22 402
  • София

+1  Peace

# 22 403
а , има решение и на този казус. ша попита на по-горна инстанция може ли да стане и те ще му отговорят ... по изключение може. изпитано  Joy  и на дедо Боже му требат парици  hahaha

пп. все пак въпросът е "много ли е грешно да се сключи брак ...", а не дали може или не да се сключи от попа ?  както се правят изключения да виреят педерунгели и лесбийки в монастирите , така ще се направи изключение и за един брак. все пак кое е по-доброто ? - разврата или брака ??? 

Последна редакция: сб, 19 юли 2014, 15:36 от bongo_2007 ®

# 22 404
  • София
а , има решение и на този казус. ша попита на по-горна инстанция може ли да стане и те ще му отговорят ... по изключение може. изпитано  Joy  и на дедо Боже му требат парици  hahaha

пп. все пак въпросът е "много ли е грешно да се сключи брак ...", а не дали може или не да се сключи от попа ?  както се правят изключения да виреят педерунгели и лесбийки в монастирите , така ще се направи изключение и за един брак. все пак кое е по-доброто ? - разврата или брака ???  

Братле, съгласна. Ама разврата си го правят м/у тях, "по късна доба" Joy

# 22 405
е , разрешението за църковен брак нали пак е между тях. да не би да си мислиш ,че питат оня отгоре за разрешение ???  hahaha
изключение за разврат , изключение за сватба.  все е изключение.  папанака (паричките) са важни.  Joy

# 22 406
  • София
е , разрешението за църковен брак нали пак е между тях. да не би да си мислиш ,че питат оня отгоре за разрешение ???  hahaha
изключение за разврат , изключение за сватба.  все е изключение.  папанака (паричките) са важни.  Joy

Joy Мислех, че питат оня горе! Joy Ей, остарях а си останах наивна. Wink

# 22 407
  • ...край Дунава
Аз попаднах на това инфо в блога на един фотограф, с което въпросът ми се смята за удовлетворен  Mr. Green

Скрит текст:

"Според свещенослужителя, който ви се падне, бихте могли да се ожените и в забранени дни. В такъв случай обаче не бихте ли могли да минете и без църковен брак ? Simple Smile  Като сватбен фотограф съм снимал православен църковен брак в зала на хотел по време на Великденските пости, които уж са най-строги и тогава църковните бракове са тотално забранени. Снимал съм и през всички останали пости, когато пак са забранени браковете."

Забранени дни за сключване на църковен брак през 2014 година:

Официална информация за дните, през които не може да се сключи църковен брак може да бъде открита в ежегодно издаваната от Българската църква книжка „Православен църковен календар”.

1. На първо място това са 4-те многодневни постове в годината, като най-строги са Великденският пост и Богородичните пости.

Великденски пости: от 2 март 2014 година до 20 април 2014 година.  Бракове не могат да се сключват още 2 дни след Великден, тоест до 22 април 2014 година.

Богородични пости: Всяка година е по едно време – от 1 август до 14 август.

Петрови пости:  От неделята девет седмици след Великден до Петровден на 29 юни. През 2014 година от 22 юни до 29 юни Simple Smile

Коледни пости: От 15 ноември до 25 декември всяка година.

# 22 408
  • София

Наши познати се венчаха точно в забранен период, но казаха, че булката е бременна. Нямам идея как стана врътката, но църковният брак е факт, а беше по време на пости. Те живеят в чужбина и нямаха друга опция.

# 22 409
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

-1

на "забранена дата" бе кръстен племенника  Confused
отчето в селото отказал, кръстиха го в близкия град.
излезе, че срещу някаква сума може по всяко време  Confused

за какво трябва да е в църква, ако нарушава каноните на същата тази църква?
и колко свещено-църковен е брак, сключен в нарушение?

Общи условия

Активация на акаунт