?Въпроси всякакви?

• 5 623 399
  • 96 496
  •   6
Отговори
# 36 555
Как се пие чай от мечо грозде /на пакетчета/ и по колко на ден - за възрастен човек ?
На кутията не пише ли?
Едно пакетче от чая се залива с 200 - 250 мл кипяща вода, запарва се в продължение на 3-5 минути. Достатъчно е за приготвяне на 1 - 2 чаши чай.

Да,това пише.Но татко пита по колко може да пие на ден.

# 36 556
  • София-Младост
Как се пие чай от мечо грозде /на пакетчета/ и по колко на ден - за възрастен човек ?
На кутията не пише ли?
Едно пакетче от чая се залива с 200 - 250 мл кипяща вода, запарва се в продължение на 3-5 минути. Достатъчно е за приготвяне на 1 - 2 чаши чай.

Да,това пише.Но татко пита по колко може да пие на ден.

http://www.puls.bg/spravochnik/so_1624.html
Дозировка: Ако лекарят не е предписал друго приготвеният чай се приема преди ядене както следва:
от 4 до 7 години 4 пъти по 30-40 ml
от 7 до 18 години 4 пъти по 50 ml
над 18 годнни 4 пъти по 100 ml

# 36 557
Много благодаря   bouquet

# 36 558
При изгубен задграничен паспорт с изтекъл срок на годност плаща ли се глоба и колко? А ако кажа, че е откраднат пак ли има глоба?

# 36 559
  • through the wormhole
При изгубен задграничен паспорт с изтекъл срок на годност плаща ли се глоба и колко? А ако кажа, че е откраднат пак ли има глоба?

Май да. И в твоя случай ще има глоба. По-горе Педерал е отговорил на мое питане. Точки 2 и 3.

Надявам се да съм от тия, дето няма да ги глобят, както Petit 21 е писала.

# 36 560

Май да. И в твоя случай ще има глоба. По-горе Педерал е отговорил на мое питане. Точки 2 и 3.

Надявам се да съм от тия, дето няма да ги глобят, както Petit 21 е писала.
Благодаря!

# 36 561
Здравейте ! Преместихме се в нов апартамент, но наблизо няма каса на EASYPAY. Намерих в магазина под нас терминално устройство на CASHTERMINAL и на него си платих сметките към CEZ и Софийска вода. Останах много доволна понеже ми е близо, платих без да чакам и няма комисионни.  Според вас това не е ли по-добър вариант за разплащане на сметки и спестяване на време, вместо да чакаме на опашки !?

# 36 562
  • София/Испания
Здравейте,живея и работя в планински район,наблизо/на няколко метра има две рекички,в които виждам от време на време по някоя малка пъстърва./
Как ще реагирате ако някой убие щъркел,само защото е изял някоя пъстърва?
Ужасно съм стресирана ,дано съм се изразила правилно,господинът,който направи това има разрешително за ловуване.
Тук убиват/застрелват /косове и след това ги ядат.Става въпрос за баските.Въпросния господин е милионер,но убива за удоволствие!!!!!! Mr. Green

# 36 563
  • Пловдив
Здравейте ! Преместихме се в нов апартамент, но наблизо няма каса на EASYPAY. Намерих в магазина под нас терминално устройство на CASHTERMINAL и на него си платих сметките към CEZ и Софийска вода. Останах много доволна понеже ми е близо, платих без да чакам и няма комисионни.  Според вас това не е ли по-добър вариант за разплащане на сметки и спестяване на време, вместо да чакаме на опашки !?
Има и по добър начин да плащаш от компютъра или през телефона.Пак няма опашки. Peace

# 36 564
Здравейте ! Преместихме се в нов апартамент, но наблизо няма каса на EASYPAY. Намерих в магазина под нас терминално устройство на CASHTERMINAL и на него си платих сметките към CEZ и Софийска вода. Останах много доволна понеже ми е близо, платих без да чакам и няма комисионни.  Според вас това не е ли по-добър вариант за разплащане на сметки и спестяване на време, вместо да чакаме на опашки !?

Въпрос на предпочитания. Лично аз плащам в Изипей. Там мога да плащам всичките си сметки, включително телефони и интернет. На Кештерминал, поне преди, сега не знам как е, телефоните не можех да плащам. Освен това често се случва да се разваля машината, трябва да звъниш на телефони да ти връщат пари, да се разправяш.
Пък и нямам удобен Кештерминал, а Изипей ми е на 300 метра от нас  Peace
На големи опашки не съм попадала, най - много 1-2 души. Не ми е проблем да изчакам 5 минути.

# 36 565
  • София
Здравейте,живея и работя в планински район,наблизо/на няколко метра има две рекички,в които виждам от време на време по някоя малка пъстърва./
Как ще реагирате ако някой убие щъркел,само защото е изял някоя пъстърва?
Ужасно съм стресирана ,дано съм се изразила правилно,господинът,който направи това има разрешително за ловуване.
Тук убиват/застрелват /косове и след това ги ядат.Става въпрос за баските.Въпросния господин е милионер,но убива за удоволствие!!!!!! Mr. Green
Ако е нарушил законите обърни се към полицията. Ако постъпката му е напълно законна, а се потриса нежната ти душа можеш да обикаляш около къщата му с подходящи плакати пък той може да се засрами, а може и да се обади на полицията, защото го притесняваш.

# 36 566
Купих си палма преди 2 дни, но листата й пожълтяха. На какво се дължи и ще се оправи ли?

# 36 567
Някой знае ли как са ремонтите по магистрала Тракия? Има ли тапи или движението е нормално? Колко км горе долу са в ремонт? Защо съветват да се мине по стария път? Confused

# 36 568
3дравейте, вчера в около 14:40 ч. изпратих препоръчана пратка в БГ Пощи на едно момиче от форума.
Тя също ми изпрати на мен, нейната пратка до мен пристигна,но моята до нея още не е.

Нормално ли е това? Проследих си пратката и в сайта на БГ Пощи не пише че е стигнала до местоназначението, а само че е в добро състояние.
Разбирам,че Пощите са държавно предприятие,но все пак това бавене не ми харесва.

# 36 569
  • Berlin
3дравейте, вчера в около 14:40 ч. изпратих препоръчана пратка в БГ Пощи на едно момиче от форума.
Тя също ми изпрати на мен, нейната пратка до мен пристигна,но моята до нея още не е.

Нормално ли е това? Проследих си пратката и в сайта на БГ Пощи не пише че е стигнала до местоназначението, а само че е в добро състояние.
Разбирам,че Пощите са държавно предприятие,но все пак това бавене не ми харесва.
От днес за утре няма как да стане с пощата, колкото и препоръчана да е.

Общи условия

Активация на акаунт