?Въпроси всякакви?

• 5 556 913
  • 96 496
  •   4
Отговори
# 53 730
  • София
В началото на годината работих за 2,5 месеца на граждански договор, без никакви удръжки.
Сега какво да правя? Трябвало деклариране - кога, къде, за какво?
Годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Подава се в НАП до 30.04.2017 г.
http://nap.bg/page?id=327

# 53 731
  • София
Скрит текст:
В събота пазарувах във Фантастико. Платих с карта. Днес в транзакциите си виждам, че освен плащането, са изтеглени пари от банкомата в същото фантастико. Но съм 100% сигурна, че не съм теглила. Точно този банкомат не съм го ползвала от 2 месеца. Ползвам на друга банка.

Въпросът ми е - случват ли се такива грешки и как се процедира.

Скрит текст:
Свързах се с банката притежател на картата, но не очаквам бърза реакция. Звънях и в банката, чийто банкомат е във въпросното фантастико, казаха - не можели да ми помогнат. Да съм се свържела с моята си банка  Tired

Ако правилно съм те разбрала, тук става дума за източване на карта, а не за грешка. Ти плащаш на пос терминал в магазина и с това пазаруването ти приключва. Изтеглената сума от банкомата пред магазина няма общо с пазаруването или поне дотолкова, че не е техническа грешка на касиерката, ако това твърдиш. Сумата, която е изтеглена от банкомата, си е чисто източване на сметка. А, сумата, която е изтеглена от банкомата равна ли е на сметката ти в магазина?
Тук вече идва и въпросът, как са ти скимирали картата. Или е съвпадение т.е. картата ти е скимирана преди да влезеш в магазина, или не искам да обвинявам никого, но преди време имаше такъв проблем в Кауфланд, ако не се лъжа т.е. една от касиерките е била замесена в схема.
Обади се в банката си за съдействие. Имаш ли застраховка на картата?

# 53 732
  • София
missence, благодаря  bouquet
В никой случай не искам да обвинявам касиерката, и през ум не ми е минало. Сумата не е равна на сметката, платена в магазина. Изтеглена е максималната сума за банкомата - 400 лева.
Чудя се как е възможно това, при положение, че картата е в мен. Днес проверих всички транзакции в акаунта си, помислих да няма някоя дублирана, да е станала някаква такава грешка, но не.
Последно теглих миналата седмица, четвъртък. Докато се обработят транзакциите минават до 2 работни дни, но все пак сумата в акаунта си намалява - отчита се на момента. В неделя последно видях, че имам $237, вчера (без да съм теглила от миналата седмица) бяха $13.
Писах на банката, още нямам отговор. Честно казано не се и надявам на тези пари вече  newsm45

# 53 733
  • София
Веднага звънни по телефона и настоявай да проверят!!! Много прилича на източване!

P.S. А нещо за кредити да си теглят от банката или сметките да плащаш от нея?

# 53 734
  • София
Нямам просрочени кредити. Плащам всичко навреме (само един кредит имам). Не е обвързана картата с плащане на сметки или каквото и да било. По принцип изтеглям сумата веднага, след като я получа. В същия ден имам предвид. Сега просто бяха останали тези $237 и имах намерение да ги изтегля след седмица - две, за празниците. Та това е - обикновено изтеглям всичко, рядко пазарувам с нея (ако оставя накой и друг лев неизтеглен). Сметки плащам от друга карта, като и там никога не закъснявам.
Не ми е ясно с това източване. Нали картата е в мен  newsm78 Простете за невежеството.

# 53 735
  • София
Ами точно това е скимирането-картата си е у вас, но след като са свалили данните чрез скимиращото устройство тези данни се прехвърлят на друга пластика и ползват нея за тегленето на банкомат, нищо че картата си е у вас!

# 53 736
е то е твърде лесно ако ти вземе някой картата. "майсторството" е без нея.

# 53 737
  • София
Пина ли да сменя, или направо да бокирам картата и да искам нова? Ако поискам нова, трябва да чакам повече от месец, та смяна на пин достатъчна ли е?

# 53 738
Аз лично бих си блокирала картата и уведомила банката за източването
Има процедури по оспорване на транзакцията, все пак на банкоматите има и камери и т.н.
Но дори и да не си върнеш парите, аз тази карта не бих ползвала
Би ли казала кой Фантастико точно?

# 53 739
картата сменявай. за пръв път чух от един приятел за подобна кражба. не помня дали върнаха парите.

# 53 740
  • София
Фантастико на Симеоновско шосе.

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 10:38 от miamim

# 53 741
Съветвам те да изтриеш локациите на другите банкомати, които си използвала.
Не разбирам от тези неща, но май е по-добре.
Ако имаш възможност да отидеш до банката, казусът ще се развие по-бързо.

# 53 742
  • софия
Здравейте искам да купя телефон на сина ми на 12 години на който да играе игри като Майнкрафт и други и понеже търся нещо ниско бюджетно искам да попитам Lenovo A100 дали ще стане за тази цел.

# 53 743
  • София
Съветвам те да изтриеш локациите на другите банкомати, които си използвала.
Не разбирам от тези неща, но май е по-добре.
Ако имаш възможност да отидеш до банката, казусът ще се развие по-бързо.

Благодаря, изтрих. Банката, притежател на картата е в USA. Банкомата във Фантастико е на Булбанк. Звънях в Булбанк, за да попитам може ли да се провери точно тази транзакция, казаха ми, че не могат да ми помогнат, трябвало да се свържа с банката на картата, бла бла. Писала съм им, отговарят до 2 - 3 работни дни.

# 53 744
  • Пловдив
Capella play отговарят ли на запитванията, които са изпратени през сайта им? В какъв срок?

Общи условия

Активация на акаунт