?Въпроси всякакви?

• 5 623 783
  • 96 496
  •   8
Отговори
# 59 535
  • софия
И аз имам интернет банкиране в двете банки. ДСК са на светлинни години пред ЦКБ. Интернет банкирането на ДСК е единствената причина да продължавам да съм клиент на тази банка, много юзър френдли, непрекъснато го подобряват.

# 59 536
  • София
Скрит текст:
Здравейте, може ли да ми дадете инфо за онлай банкирането. Искам да си наравя акаунт в интеренет за мое удобство, защото напрмер ще ми спести ходене до банкомаат да проверч баланс, както и таксата за това ( на Уникредит съм). Как се процедира, до офис ли трябва да ида и какво струва за да имам такова онлайн банкиране?
Към Уникредит имам активно банкиране по програма Модула. Таксата ми е 2,60 лв./месец.
За пасивното банкиране май няма такса. По-късно мога да проверя една такава сметка и ще пиша дали има.
Проверих. Оказа се, че и пасивното банкиране е по програма Модула и има такса, но не можах да схвана какъв е принципа при нея Thinking За последните 8-9 месеца таксата варира. Била е 1,00 лв., след това 1,50 лв., после пак 1,00 лв. и за последния месец 2,00 лв.  
Варира от постъпленията в сметката. Аз имам такова банкиране към картата за заплата и понеже е редовно постъплението таксата е 1 лв.
Доволна съм от банкирането на Уникредит, лесно е за ползване след като си нагласиш всички сертификати и добавки. Имат и мобилна версия, която също е много удобна.

# 59 537
Имам два въпроса, отнасящи се за българка, живееща отдавна в чужбина( над 20г.)
1. Тъй като не е плащала здравни осигуровки, са и казали , че трябва да плати за 5 г. назад, което е супер тъпо, щото тя няма да живее тук. Иска да си направи здр.осигуровка в частен фонд( не знам защо, може би като идва тук, за всеки случай). Да ме ориентирате къде да гледа?
2. Шофьорската и книжка е изтекла отдавна. Какви документи трябва да приготви, че да си издаде нова , като дойде в София? Да знаете и за колко време става и колко струва?
Благодаря на отзовалите се.

# 59 538
  • София
Някой да знае как се казва филма, даван по бтв в събота от 22.30? Разказвало се е за една жена болна от рак и семейството й.

По бтв в събота са давали холмаркския "На пълни обороти"  - Living out loud

# 59 539
Здравна застраховка вероятно иска да направи в частен фонд, а не осигуровка, ако е живяла в ЕС и е плащала там мисля че се признаваше здравната осигуровка.

# 59 540
  • UK
Не знам за другите държави как е, но тук ако искаш да ти се признаят осигуровките, трябва да обявиш, че си тръгваш и няма да се връщаш да живееш тук. Тогава ти издават документ за платените осигуровки, който се признава в България, но само ако се прибираш за постоянно. Няма вариант да се прибереш за лятото и да използваш българската здравна каса с платени тук осигуровки.

# 59 541
  • София-Младост
Не знам за другите държави как е, но тук ако искаш да ти се признаят осигуровките, трябва да обявиш, че си тръгваш и няма да се връщаш да живееш тук. Тогава ти издават документ за платените осигуровки, който се признава в България, но само ако се прибираш за постоянно. Няма вариант да се прибереш за лятото и да използваш българската здравна каса с платени тук осигуровки.
Тук е нещо подобно. Отиваш в чужбина, ако знаеш че ще пребиваваш повече от 180 дни годишно може да си подадеш декларация и да не дължиш здравни осигуровки тук. Като съответно връщайки се си здравно неосигурен разбира се, но и никой не ти търси някакви пари.

# 59 542
  • София
Хм... нещо много ми се вижда, ама щом казваш, добре. Много благодаря!

# 59 543
  • Бургас
На колко дни  платени болнични имаме право за една календар година?  Или се изчисляваше за три?

# 59 544
Имам кафе Нова Бразилия за джезве, но е купено по грешка. Ползвам кафемашина. Чудя се дали все пак мога да го оползотворя и ще навредя ли на машината(мисля, че е по-едро смляно)?

# 59 545
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам кафе Нова Бразилия за джезве, но е купено по грешка. Ползвам кафемашина. Чудя се дали все пак мога да го оползотворя и ще навредя ли на машината(мисля, че е по-едро смляно)?

няма да я повредиш, ако това те притеснява, но и кафе няма да пиеш  Blush ще е някаква оцветена вода  Blush

ако искаш да си го използваш, а нямаш джезве, свари си го в казерола или малка тенджерка  Peace
полякините и рускините при нас го правеха без варене - запарваха го с вряла вода и чакаха да стане, но ми се губи пропорцията  Blush

# 59 546
На колко дни  платени болнични имаме право за една календар година?  Или се изчисляваше за три?
45 дни. След това се минава лекарска комисия до 6 месеца. После ТЕЛК.

# 59 547
  • Бургас
45 дни. След това се минава лекарска комисия до 6 месеца. После ТЕЛК.
Благодаря за отговора, но няма ли някакъв лимит за дните....аз скоро правя 6 месеца болнични.Ако догодина пак ми се наложи? Болничните са за тежка фрактура.

# 59 548
  • Другата България
Като направиш 6 месеца, после задължително на ТЕЛК дори и за една ангина.

# 59 549
  • Deutschland/HE
Тук е нещо подобно. Отиваш в чужбина, ако знаеш че ще пребиваваш повече от 180 дни годишно може да си подадеш декларация и да не дължиш здравни осигуровки тук. Като съответно връщайки се си здравно неосигурен разбира се, но и никой не ти търси някакви пари.

подаваш декларация ако няма да си в страна членка на ЕС, ако си в страна членка на ЕС нищо не се подава, а като се върнеш с формуляр S041, удостоверяващ че си бил осигурен и ти възстановяват правата без да се налага да плащаш нищо.

Общи условия

Активация на акаунт