?Въпроси всякакви?

• 5 556 564
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 61 335
  • София
В Т-маркет продават ли сухо мляко?

# 61 336
Здравейте!
Някой има ли престава колко дни е пътуването с кораб от Индия до България?
За пратка ли питаш? Или за пътнически кораб?
За пратка.
От Китай пътуват около 45 дни. И от Индия трябва да е там някъде.
Благодаря ти много!

# 61 337
Имам въпрос относно интернет банкирането, което от днес ми е активно и искам да знам например, ако си проверявам  баланса по сметката, както обикновено по банкомат, ще ме тактсуват ли или е безплатно? Извеинете ме за невежеството ми.

# 61 338
  • София-Младост
Имам въпрос относно интернет банкирането, което от днес ми е активно и искам да знам например, ако си проверявам  баланса по сметката, както обикновено по банкомат, ще ме тактсуват ли или е безплатно? Извеинете ме за невежеството ми.
Би трябвало да е безплатно.

# 61 339
забравих да спомена, че става дума за Уникредит булбанк.

# 61 340
  • София
забравих да спомена, че става дума за Уникредит булбанк.
На уникредит банкирането е безплатно, има такса само за превод, но тя е по-ниска отколкото на гише в банката. За проверка на сметки няма такси.

# 61 341
благодаря Ви!
А, и друго- понеже кликнах да си видя движението по сметките за определен период назад(7 дни), но ми изписва няма данни, да разбирам ли, че ще ми се дава информация вече занапред от датата на активиране на онлайн банкирането (в случая днес) или ...?

# 61 342
Да, ще виждаш движенията занапред.
Няма такса за проверка на сметка при интернет банкиране.

# 61 343
  • Другата България
Възможно ли е мобилен телефон Самсунг да не може да се зарежда докрай от зарядното? Причината да е в зарядното? Пробвам с по-стари и не иска, а с ново на Леново става бързо и докрай?
Нали уж са универсални? newsm78
Възможно ли е причината все пак да е в телефона?

Ако е възможно линк към тема за подобни проблеми или мобилни телефони. Peace

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 16:50 от Merri_An

# 61 344
  • София
Просто трябва да имаш 6 месеца трудов стаж, за да може да ползваш платен отпуск (независимо кога и къде). Другото вече е въпрос на уговорка с работодателя.

# 61 345
Просто трябва да имаш 6 месеца трудов стаж, за да може да ползваш платен отпуск (независимо кога и къде). Другото вече е въпрос на уговорка с работодателя.
да, аз имам около 2 години трудов стаж. И по принцип не 6, а 8 месеца се иска трудов стаж, независимо от къде и кога, както сте написали, но тук  става дума за това, че въпреки, че си имам необходимия стаж, ми се казва, че трябва да направя 6 месеца, за да имам право на отпуск(платен) и тъй като не съм запозната със законите, сметнах, че ще мие полезано, ако някой сподели информация по въпроса, тъй като ми се струва неоснователно. А може и аз да греша, заради неосведомеността си.

# 61 346
  • София
Възможно ли е мобилен телефон Самсунг да не може да се зарежда докрай от зарядното? Причината да е в зарядното? Пробвам с по-стари и не иска, а с ново на Леново става бързо и докрай?

Моят Самсунг се зарежда само и единствено от едно зарядно на Нокия. На оригиналното негово и на един друг Самсунг просто престана да реагира, просто не захапва. И от зарядното на таблета (Леново) също не мога да го заредя

# 61 347
 hintt,
Цитат
Когато работник и служител с придобито право на отпуск премине на работа в друго предприятие, за календарната година на постъпването той ползува платен годишен отпуск пропорционално на прослужените месеци в това предприятие.
Т.е. бившият работодател би трябвало да изплати ако не си ползвала отпуск, за тези 4 месеца - към 7-8 дни. Ако беше ползвала повече, нямаше да му дължиш нищо, така че няма сметка да те пусне неизработен платен, преди да е сигурен, че ще се задържиш на работа. А отпуск се ползва със съгласие на работодателя. В новото предприятие, ако ти разрешат да ползваш отпуск, ще е според времето, което си работила там - примерно след първия месец може да си вземеш 1 ден. Предполагам си искала повече, затова не са те пуснали преди 6ти месец.

# 61 348
  • Другата България

Моят Самсунг се зарежда само и единствено от едно зарядно на Нокия. На оригиналното негово и на един друг Самсунг просто престана да реагира, просто не захапва. И от зарядното на таблета (Леново) също не мога да го заредя
Тоест, проблема не е в телефона, така ли да те разбирам?
Той започва, но бавно и спира на някакви проценти и ....дотук. Tired

# 61 349
hintt,
Цитат
Когато работник и служител с придобито право на отпуск премине на работа в друго предприятие, за календарната година на постъпването той ползува платен годишен отпуск пропорционално на прослужените месеци в това предприятие.
Т.е. бившият работодател би трябвало да изплати ако не си ползвала отпуск, за тези 4 месеца - към 7-8 дни. Ако беше ползвала повече, нямаше да му дължиш нищо, така че няма сметка да те пусне неизработен платен, преди да е сигурен, че ще се задържиш на работа. А отпуск се ползва със съгласие на работодателя. В новото предприятие, ако ти разрешат да ползваш отпуск, ще е според времето, което си работила там - примерно след първия месец може да си вземеш 1 ден. Предполагам си искала повече, затова не са те пуснали преди 6ти месец.
да, 7 дни трябва уж да ми се изплатят, тъй като не съм ползвала нищо за тези 4 месеца. А преди да започна работа там, няколко месеца бях безработна и търсех, а също и 4 месеца бях на борсата и получавах обезщетение.
Просто ми стана интересно, че когато колегите ми си правиха планове кой кога ще ползва отпуск на мен ми се заяви, че трябва да минат 6 месеца, за да имам право да ползвам платен такъв и аз не разбрах каква е причината за това, защото не знаех чисто законово как са регламентирани нещата,  а не че съм претендирала да ползвам платен отпуск. Аз реално съм ползвала само един ден, който беше по причина смъртта на баба ми  и по мое настояване да си позвам полагащото ми се, да не казвам, че седмица преди това другата ми баба също почина и аз не знаех, че по закон ми се полагат 2 дни отпуск за такъв случай, а просто попитах дали имам право на отпуск платен и ми казаха, че нямам и ако искам да отсъствам, тярбва да си отработя часовете. Но това  е друг въпрос и просто споделям, че това беше поводът изобщо да разбера за това, че не ми с еполага отпуск преди да минат 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт