?Въпроси всякакви?

• 5 648 821
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 65 310
  • I want it all and I want it now.
То с добавки няма да стане. Трябва да се оправи изобщо да не тече. Интересува ме за каква сума става въпрос. Горе долу.
Зависи какво са му казали, че е проблема. Попитайте приятели за подходящ майстор и я заведете колата за още едно мнение.

# 65 311
  • София
На бащата на любовта бих подарила нов лък и стрели.... така де , ако са му попривършили стрелите, а лъкът - бонус от признателна потребителка
😄

# 65 312
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да знаете...каква банкова сметка може да се открие за фонд Етажна собственост?Домоуправата има събрани средста и искаме да се внесат по сметка.

в банката искат титуляр. аз ги внасях на мое име, на отделна сметка - спестовна и без карта.
всички такси и лихви да си се трупат по тая сметка, не на другите мои.
разпечатвах справка на три месеца и я слагах на таблото за информация.

имайте предвид, че фонд ремонт и фонд поддръжка са съвсем отделни.
разходват се за различни неща и по различна процедура.

# 65 313
Какво се подарява за 60-годишен юбилей на бащата на любовта?
Аз скоро за такъв юбилей подарих картина. Може и шарж по негова снимка, ако би го приел с чувство за хумор, де.

# 65 314
  • София
То с добавки няма да стане. Трябва да се оправи изобщо да не тече. Интересува ме за каква сума става въпрос. Горе долу.

Закарай си колата при доверен майстор и той ще ти каже колко би струвало и дали има смисъл да я оправяш или го маскирате  и - разпродажба.
Зависи какво са му казали, че е проблема. Попитайте приятели за подходящ майстор и я заведете колата за още едно мнение.
Проблема е, че доверения майстор ММ го познава, аз нямам такива познати, но на него не му се занимава ама никак. Питах един познат, който уж разбирал от такива неща, и той каза - не е спешен проблема, карай така докато имаш възможност да оправиш нещата. Налага се да доливам по литър на около 3 месеца. Но не ми се кара така тази кола, искам да си я оправя, защото всичко друго и е просто без проблем, изключително поддържана е.

# 65 315
  • Deutschland/HE
Да знаете...каква банкова сметка може да се открие за фонд Етажна собственост?Домоуправата има събрани средста и искаме да се внесат по сметка.

в банката искат титуляр. аз ги внасях на мое име, на отделна сметка - спестовна и без карта.

Открива се сметка на името на едно физ.лице, но може в условията да се поиска при разпореждане със средствата по нея, да се подписва от двама - титуляра и още един от членовете. Като се прави на определен период разпечатка и се прилага в документацията.

# 65 316
  • Пловдив

може ли,ако е удобно,на лс малко подробности...мерси!

# 65 317
А капе или го гори? Това предполагам има значение. Моята го гореше, та сменяхме турбина, отваряха и двигателя и там сменяха нещо- изръсих се 1500 лв, а колата е на 12 г вече, но прецених, че ако я продам и взема друга, не се знае на какво ще попадна. Не можех да я карам така и да доливам, въпреки съветите на майсторите, все пак съм активен шофьор и пътувам доста с нея, нямаше да съм спокойна като знам, че нещо й има.

# 65 318
  • София
Капе, не го гори Disappointed И то от някой месец насам. Доляхме за пръв път преди 3 месеца, и днес. Преди това, съвсем скоро, сме сменяли масла, филтри и там каквото се сменя.

# 65 319
  • I want it all and I want it now.
1 литър на 3 месеца не е проблем. Може да са гумички те излизат по евтино, но ако се сменят гарнитури наистина е към 1000лв и нагоре. По добре си я карай така и след няколко месеца я продавай.

# 65 320
  • София
Благодаря.

# 65 321
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

може ли,ако е удобно,на лс малко подробности...мерси!

май бях прекалено подробна Flushed

# 65 322
  • София
Да някой ти дава да седиш и да четеш. Макар че не трябваше да го подписвам де. Така си се занимават с бумаги вместо да пускат едномесечни договори. Ама закона си пази "работодателя" де.

6. ТД се сключва със срок на изпитване 6 м.
7. Със срок на предизвестие - 30 дни (календарни или работни?)

"Има логика да е така, все пак ти си в изпитателен срок, не работодателят" - аха. значи и срока на предизвестие се има предвид мен. значи им дължа 460 лв. ако не ми се работи? това дължене на пари през съдебно решение ли минава?
Не няма предвид теб. В случая срокът на предизвестие е и за работодателя. Т.е. нито ти можеш да си тръгнеш от днес за утре, нито той да те махне така. То може, но и в двата случая виновната страна ще дължи брутното възнаграждение за срока на предизвестието. Имай предвид, че ти докато не го платиш не можеш да си прекратиш договора. За работодателя обаче не е така.

# 65 323
вчера дадох 30лв на автомонтьор, защото карал 30-40 мин колата ми за да установи проблема и я гледал на компютър , но пак не бил сигурен какво е и да карам седмица , за да видим дали ще има промяна ( включва се авариен режим без причина)

# 65 324
Има ли вариант за почистване на обувки и дрехи от естествен велур, освен специалните за целта препарати и гъбички?

Общи условия

Активация на акаунт