?Въпроси всякакви?

• 5 557 566
  • 96 496
  •   4
Отговори
# 68 565
Благодаря на Smile и Ала-Бала. Явно проблемът е при мен.

# 68 566
  • От липите до сините камъни
Здравейте,имам въпрос по скоро към Софиянците.Мъжа ми си хареса суйтчер от официалната фен страница на Iron Maiden,дали в София или другаде може да има подобен фен магазин в който евентуално да има въпросния суйтчер?

# 68 567
  • София
Търся фирма в София, която да се грижи за апартамента ни. По-точно да го даде под наем и след това да се занимава с наемателите - сметки, ремонти, въпроси, наглеждане на имота и т.н. Има ли такова нещо в София? 🙂

Не мога да съм полезна с име на фирма, но със сигурност има подобни фирми, защото брат ми беше на квартира преди 2-3 години, която нае от такава фирма. С фирмата контактуваше относно наем, ремонти и всичко останало, което възникне като въпрос. Дори не беше виждал собствениците на жилището. Самото жилище намери от обява в сайт за недвижими имоти, в този сайт се беше регистрирала фирмата и си пускаше обявите там. Може би през подобен сайт може да опитате да откриете някоя фирма.

# 68 568
Самите брокери/брокерски фирми не се ли занимават и с това - да управляват отдаденият под наем имот? Що ми се върти такова нещо...

# 68 569
  • София
Самите брокери/брокерски фирми не се ли занимават и с това - да управляват отдаденият под наем имот? Що ми се върти такова нещо...

На брокера работата е само да "предаде" жилището. Не е занимават с наемателите, още по-малко със сметки, ремонти и т.н. Може да се съдейства/преговаря за ремонт, но в самото начало и то най-често при покупка/продажба.

# 68 570
Странно, спомням си, че ни предложиха подобно нещо, когато мислехме да отдаваме под наем. Не пречи да се попита. За пари всичко правят...

# 68 571
Какви сметки и ремонти?
Наемателят си плаща сметките, а ремонти, ако се налага да се правят, е въпрос на договорка кой какво поема.
Ако се отнася за сметките и ремонтите по входа, за това си има домоуправител или фирма, която срещу заплащане ги върши тези неща. Сметките за входа си ги плаща наемателят, а ремонтите по входа ги плаща собственикът

# 68 572
  • София
Не. Те нямат договорка повече от това да доведат наематели и после - край.
Фирма - Airbnb - изключително навлиза и много се ползва, също съм се насочила натам Те поемат всичко, разбира се с предварителна уговорка м/у тях и наемодателя, т.е. дали ще бъде на функцията на хотел  или не. Разбира се , че веднага се и декларира, там мърдане няма.
https://magelanci.com/forums/topic/2286-airbnb-%D0%BF%D1%8A%D0%B … 0%B1%D0%BD%D0%B8/

# 68 573
  • София
Какви сметки и ремонти?
Наемателят си плаща сметките, а ремонти, ако се налага да се правят, е въпрос на договорка кой какво поема.

Именно! Идеята е въпросната фирма да съдейства за тези ремонти и уговорките кой какво ще плати, какво точно ще се отремонтира и т.н., а не да се занимават собствениците.
Пример. Живяла съм под наем преди години и когато сменяхме дограмата собствениците държаха те да изберат дограма и да организират ремонта. Ние си общувахме директно с тях , но ако фирма движи въпросите около апартамента, тогава се общува с фирмата при подобни ситуации.

# 68 574
Ето първата, която гугъл изплю - брокерска фирма, която освен продажби и отдаване под наем, се занимава и с управление на отдаденият имот и събиране на наема

Цък
https://www.mirela.bg/naemi/%D0%A3%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB … 0%B8-zxi1859.html

Правят точно това, за което се пита по-горе:

При сключване на договор за управление на недвижим имот ние Ви предлагаме:

1. Ефективна консултантска и посредническа услуга за отдаване под наем на имота
2. Юридическо обезпечаване на сделката
3. Осигуряването на най-подходящите наематели
4. Съхраняване на предоставения депозит по договора за наем
5. Съхранение и превеждане на суми по месечния наем
6. Контролиране на изпълнението на всички клаузи по договора, в това число заплащане в срок на месечния наем и консумативите
7. Регулярна проверка за състоянието на имота
8. Организиране и извършване на необходимите ремонти и поправки в наетия имот, които са задължение на наемодателя
9. Представляване на собственика на имота пред Общото събрание на Етажната собственост
10. Осъществяване и поддържане на необходимите връзки с доставчици на стоки и услуги (охрана, интернет, застраховка, почистване и др.)
11. Отчет за дейността по управление на имота

Сигурна съм, че повечето брокерски компании предлагат същата услуга! Въпрос на договорка! За 15% от наемната цена, как пък ще откажат ... Grinning

# 68 575
Моите болнични за ноември бяха изплатени към 10 декември някъде, така че това, което Тета си мисли е напълно в рамките на възможностите и очакванията, когато работодателят е коректен. А повечето се съобразяват със сроковете, защото глобите не са малки.

Значи аз пак съм изтеглила късата клечка и все на мен ще се падне лошият късмет.

Къде  да видя какви са глобите и има ли изобщо глобен  , защото си мисля, че всичко е на хартия само.

# 68 576
  • Berlin
Благодаря ви!

Не знам защо, но бях сигурна, че брокерските агенции няма да предлагат такава услуга. 😀

# 68 577
  • София
Ето първата, която гугъл изплю - брокерска фирма, която освен продажби и отдаване под наем, се занимава и с управление на отдаденият имот и събиране на наема

Цък
https://www.mirela.bg/naemi/%D0%A3%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB … 0%B8-zxi1859.html
........................

Сигурна съм, че повечето брокерски компании предлагат същата услуга! Въпрос на договорка! За 15% от наемната цена, как пък ще откажат ... Grinning
Да, така е, но има една много сериозна клауза, а именно ": за сключване на договор за управление, размерът на месечния наем не трябва да е по-нисък от 350 евро" т. е  най-малко 700 лв!! ........ това е една сериозна цена, висока,  за отдаване на апартамент под наем, не е много често срещано такава цена, тя отговаря на много условия.

# 68 578
Това е при тази агенция. При друга няма да го има това условие.

# 68 579
 има ли група за
Facebook

Общи условия

Активация на акаунт