Изчезващите имена

• 59 518
  • 882
  •   1
Отговори
# 60
Покрай ултрамодерното Калоян, все по-рядко се среща хубавото и силно мъжко име Камен.
Моето любимо име Момчил, което беше потънало в забвение дълги години, като че ли си пробива път напоследък.
От женските позабравени, а иначе много красиви ми се струват Венета, Силвия, Златина, Пламена, Радостина, Татяна...

# 61
Не сте прави за името Пламена, доста често срещано е сред малките деца Flutter
Румяна наистина не се среща много,много вече, но виж РумИна е хит  Mr. Green
Марина също е доста разпространено Peace
Някой спомена, че изчезват имена като Станислава... бих казала и добре, че е така, това е моето име и никога не съм си го харесвала - дълго и неблагозвучно ... Sick

# 62
Дафина. Много ми харесва. Основни жени над средна възраст знам с това име и по-скоро са Дафинки. Обмислях го за вариант за моето дете, но мъжа ми каза, че е бабешко. Сега току го пробутвам в някоя тема, но никой не се връзва.

# 63
Сетих се и за Божидар. Много отдавна не съм го чувала. А ми харесва.

# 64
  • най-шареното място
Дафина е интересно име, но е малко твърдо и не всеки ще го хареса. Не че трябва. Simple Smile

# 65
Хм, странно. Аз пък имам чувството, че Божидар е някъде в топ 20 по честота напоследък.

# 66
Така е. Проверих. Божидар е на 14-то място.

от тук

# 67
Така е. Проверих. Божидар е на 14-то място.

от тук

Един съученик от 1 до 4 клас имах с това име и повече никога не съм го срещала.

# 68
  • UK
Сега прегледах и аз класацията, изненадите за мен са Ангел при момчетата и Гергана при момичетата.

# 69
Сетих се за Дочка, Милка, Надка, Ричка

# 70
Наистина ли познаваш хора с тези имена?

# 71
Наистина ли познаваш хора с тези имена?

Да, само че са на по 50+ години. Всъщност Надка е на 30-ина.

# 72
Аз отдавна не съм срещала името Стефан.
Сетих се за него, защото фамилията ми е Стефанова  Simple Smile

Сина ми , мъжа ми , брат ми , дядо ми , свекър ми носят това име. Няма да изброявам и женските вариации в най - близките роднини. Но наистина се среща все по - рядко.

# 73
Леда! Красиво и нежно име. Не знам дали изобщо е било популярно, единствено за Леда Милева и Леда Тасева /на която не е истинско име/ се сещам. 

# 74
Аз познавам две деца на име Леда, на 4-5 години са.

Общи условия

Активация на акаунт